Η… μεθεόρτια περίοδος!

on .

 Να και κάτι καλό! Το ότι το Πάσχα προηγήθηκε των ευρωεκλογών, ήταν… «βούτυρο στο ψωμί» των υποψήφιων ευρωβουλευτών! Η προβολή τους και…η έκθεσή τους, υπήρξε ευεργετική για τους ίδιους!

Οι χειραψίες, μπαίνοντας και βγαίνοντας στην εκκλησία, τους… επικαιροποίησαν! Εμμέσως έλεγαν: Είμαστε και εμείς εδώ και… για σας θα δώσουμε αγώνες στις Βρυξέλλες, εάν… μας στείλετε!

Μέσα στην εκκλησία, ήξεραν πότε… εστίαζε επάνω τους ο τηλεοπτικός φακός και έπαιρναν το ανάλογο ύφος! Κάποιοι έπαιρναν θέση δίπλα στα αναλόγια των ψαλτών, γιατί εκεί υπήρχε η μεγαλύτερη… προβολή! Και όπως όλοι γνωρίζουμε, μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις!

Βέβαια τώρα υπάρχουν και τα κινητά, με τις πόζες των υποψηφίων, αγκαλιά με… υποψήφιους ψηφοφόρους! Αλλά και μία φωτογραφία, με σημαίνον πρόσωπο της πολιτικής ζωής, τους προσθέτει πόντους εκλογής! Κάποιοι υποψήφιοι, με αρκετή αναγνωρισιμότητα, τις μέρες του Πάσχα, γυρνούσαν… από σούβλα σε σούβλα, μυρίζοντας τον οβελία, αλλά και τις εκλογικές προθέσεις του κόσμου! (αγώνας για το ψωμάκι!) 

Άλλοι πάλι, «μπαρουτοκαπνισμένοι», στην πολιτική κονίστρα, έκοβαν βόλτες στο προαύλιο της εκκλησίας, όχι για να προσκυνήσουν, αλλά έμμεσα την ψήφο να ζητήσουν! (τα  «έδωσαν όλα» πασχαλιάτικα!)

Όμως, το θέμα είναι, σε τι κατάσταση θα βρίσκονται οι ψηφοφόροι, μετά το πέρας του Πάσχα! Καθώς θα εμφανιστεί μπροστά τους... ένα «τσουνάμι δυσκολιών», κυρίως οικονομικών! Γιατί τη μεθεόρτια περίοδο, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές θα κυνηγάνε την ψήφο, όλοι, ενώ ο  νεοέλληνας θα κοιτάζει... το άδειο πορτοφόλι! 

Έτσι, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, μέχρι τις 9 Ιουνίου, δίνει μάχη για ένα «σταυρό»! Σε αντίθεση με τον ψηφοφόρο του, που η… σταύρωσή του έχει μακρά διάρκεια και δεν τελειώνει με τις εκλογές! 

Δυστυχώς…

*Ο Γιάννης Μπούγιας είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής.