Η…εσωτερική ομορφιά!

on .

 Άλλοι τον ευγνωμονούν και άλλοι τον… αναθεματίζουν! Πρόκειται για τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ, τον ιδρυτή του Facebook, το πρόσωπο που άλλαξε τον τρόπο επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων!

Η κλασσική «δια ζώσης ΚΑΛΗΜΕΡΑ» καταργείται οσονούπω! Όλα πλέον θα γίνονται μέσω του κινητού μας τηλεφώνου! (εδώ είναι που λένε: επικοινωνίες… μετά φόνου!). Και ο νεοέλληνας ενθουσιωδώς προσχώρησε στους νέους τρόπους επικοινωνίας, καταργώντας τον… παραδοσιακό τρόπο συνομιλίας!

Στο κινητό λοιπόν θα… αμπελοφιλοσοφήσει, εκεί θα βρει τι θα φάει, τι θα πιει, τι θα παίξει, τι και αν… βρέξει! Εκεί βλέπει τις ειδήσεις (επί… τροχάδην), εκεί ανεβάζει τις φωτογραφίες του, σε γνωστούς και αγνώστους! (κυρίως για εντυπωσιασμό και για… επιβεβαίωση της νεότητάς του!).

Και όλα αυτά, δεν τα κάνει η νεολαία μόνο! Την έχουν… ψωνίσει και οι μεγάλοι! Και «ανεβάζουν» κάποιοι… γέροντες φωτογραφίες από τα γυμνασιακά τους, τα φοιτητικά τους χρόνια, άντε και μέχρι… το στρατό! (μέχρι εκεί…).

Ένας γνωστός μου γέρος, έχει κολλήσει αυτή την «ασθένεια»! Είναι φανερό, πως αυτός «παίζει» με το χρόνο και… τα νεύρα μας! Μας ανεβάζει μια φωτογραφία 30άρη, ενώ είναι 70άρης! Μέχρι και η γυναίκα μου σχολίασε το γεγονός! 

- Αυτός ο φίλος σου, μου είπε, παραμένει ακόμη… ομορφάντρας, ενώ εσύ γέρασες, φουκαρά μου! Έχει στη φωτογραφία, όλο το μαλλί του, κατάμαυρο και δεν έχει… καμία ρυτίδα!

- Γυναίκα, αυτή η φωτογραφία του είναι πριν… 50 χρόνια! Να σου δείξω εγώ φωτογραφία… απ’ το γυμνάσιο, να με ξαναερωτευτείς! Αλλά και εσένα γυναίκα, αν… σου ανεβάσω τη φωτογραφία των αρραβώνων μας, πριν 52 χρόνια, θα σε ψάχνουν… για το Χόλυγουντ!

Ακούς εκεί, ο φίλος μου ο γέρος, ζεν-πρεμιέ στο κινητό! Ας… τολμήσει να ανεβάσει σημερινή φωτογραφία και χωρίς… παρεμβάσεις! Αλλά με… αλχημείες, προσπαθούν στο Facebook, να εντυπωσιάσουν εχθρούς και φίλους!

Εκεί οδηγεί τον κόσμο ο κύριος Ζάκερμπεργκ! Και μη στεναχωριέσαι γυναίκα, εμείς την… ομορφιά, την έχουμε μέσα μας!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.