Τα... υποκειμενικά

on .

-ΔΕΝ ήταν έκπληξη… Η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ κήρυξαν στάση εργασίας για να εμποδίσουν να πραγματοποιηθεί  η εξέταση για την ελληνική Pisa. Η στάση κρίθηκε παράνομη αλλά ήρθε η ΑΔΕΔΥ ως συνδικαλιστική βοήθεια για να έχουν νομική κάλυψη.

Με αντιδράσεις που περιέχουν  διαχρονικές «αγωνιστικές φιλολαϊκές διακηρύξεις». Παρά τα απογοητευτικά αποτελέσματα του διαγωνισμού PISA 2022, που ανακοινώθηκαν τον Δεκέμβριο του 2023 από τον ΟΟΣΑ, σύμφωνα με τα οποία οι Έλληνες μαθητές κατέγραψαν επιδόσεις χαμηλότερες του μέσου όρου του Οργανισμού, και από τις χαμηλότερες στην Ευρώπη!

- Είναι μια δυσανεξία, η οποία εκτός από πολιτικά κόμματα της αριστεράς, απέναντι σε κάθε προσπάθεια για το ΑΡΙΣΤΟΝ αποτέλεσμα, ενδημεί, πρακτικά, και στις παρατάξεις των  εκπαιδευτικών. Ουδεμιάς εξαιρουμένης. Και της κυβερνητικής ΔΑΚΕ. Αν και σ΄ αυτή την περίπτωση, ακόμη χειρότερο, ουσιαστικά εμποδίζουν την ενίσχυση σχολείων που υπολείπονται ευκαιριών λόγω της «Κοινωνικο-οικονομικής προέλευσης των μαθητών/τριών».

- Ας σας γυρίσω στο παρελθόν. Η Δημοκρατική Νεολαία Λαμπράκη, η νεολαία της Ελληνικής Αριστεράς, πριν τη δικτατορία καθιέρωσε το 1966, βραβεία για τους μαθητές και σπουδαστές που θα αρίστευαν.

Σε ανακοίνωση του Κεντρικού Συμβουλίου της στο περιοδικό "Η ΓΕΝΙΑ ΜΑΣ", με τίτλο "ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΤΗΣ Δ. Ν. ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΣΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ" στις 7 Μαΐου 1966, σημειώνεται, μεταξύ άλλων: "... Η Δημοκρατική Νεολαία Λαμπράκη πιστεύει ότι η καλλιέργεια στα σχολεία και τα Πανεπιστήμια ενός πνεύματος άμιλλας, ενός πνεύματος συστηματικής και ακούραστης δουλειάς για το "άριστα", για ανώτερες σπουδές θα δημιουργήσει καλύτερους μαθητές, που θα απαιτούν όλο και περισσότερα από τον εαυτό τους, μα κι από την Παιδεία... Μαθητές και σπουδαστές, με την θέληση να κατακτήσουν την επιστήμη και τον αληθινό ανθρωπισμό, που δίδει η γνώση και η μελέτη."

- Γράφει ο Αντώνιος Δαρζέντας, επιμελητής στη ΜΕΘ Νεογνών και ΜΕΘ Παίδων Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου: «Κατά αρχάς λοιπόν, κανένας δεν γεννιέται άφυλος ή με ενδιάμεσο φύλο = μη δυαδικός δηλαδή non binary. 

Το sex =φύλο είναι απολύτως binary δηλαδή δυαδικό γιατί υπάρχουν σε όλη την ιστορία της γης μόνο δύο γαμέτες. Ο αρσενικός ευκίνητος =το σπερματοζωάριο και ο θηλυκός ακίνητος =ωάριο. Δεν υπάρχει ενδιάμεσος γαμέτης… Ακόμα και οι έχοντες ταυτόχρονα δύο αναπαραγωγικά συστήματα, όπως κάποια σαλιγκάρια έχουν και τους δύο γαμέτες, ΌΧΙ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΟΥΤΕ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ. Τα ΘΗΛΑΣΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΓΟΝΟΧΩΡΙΣΤΙΚΑ. Αρσενικός και θηλυκός γαμέτης είναι σε διαφορετικά άτομα….».

- Και καταλήγει: «…Από ένα κόσμο που το φύλο σου όριζε αυστηρά τα ρούχα σου και τις συμπεριφορές σου περνάμε σε ένα κόσμο που τα ρούχα σου και οι συμπεριφορές σου ορίζουν το φύλο σου. Είναι αυτό προοδευτικό ή μεταμφιεσμένος ακραίος συντηρητισμός; Αυτό το νέο παράξενο πουλί λοιπόν που για κάποιους ήρθε να μας πάει στο μέλλον κάνει ακριβώς το αντίθετο. Μας πάει πολύ πίσω σε ένα κόσμο που τα στερεότυπα του φύλου δεν διαλύονται αλλά κυριαρχούν. Και ας χρησιμοποιήσουν όσα ουδέτερα άρθρα, αντωνυμίες και επίθετα θέλουν. Αλλά ο Nemo στα 50 θα χρειαστεί εξέταση προστάτη. Και η Bambie κάθε τόσο πρέπει να κάνει ένα Pap test και μια μαστογραφία...».

- Στον ΣΥΡΙΖΑ του  Στέφανου Κασσελάκη και στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ του Νίκου Ανδρουλάκη, έχουν ένα κοινό, εμβριθές, όπως θεωρούν, επιχείρημα για  να απευθυνθούν  σε συγκεκριμένο  κοινό… Ο Νίκος Ανδρουλάκης, λένε  στον ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί τον «σπόνσορα»  του Κ. Μητσοτάκη. Ο Στέφανος Κασσελάκης, λένε από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, είναι ο «σπόνσορας» του Κ. Μητσοτάκη. Παρένθεση. Όπως θα έχετε παρατηρήσει, οπαδοί  και  των δύο κομμάτων έχουν εξαφανίσει  την προσφιλή  τους, για μεγάλο χρονικό διάστημα, προσφώνηση «Κούλης» για τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας... Ταυτόχρονα, προβάλλουν την εκτίμηση πως μόνο το δικό τους κόμμα μπορεί να ανασχέσει την  δυναμική της Νέας Δημοκρατίας… Ποιον ευνοούν αυτά τα επιχειρήματα, το αφήνω στην κρίση  σας.

- Διαφωνώ και το διατυπώνω σοβαρά, με την κριτική από την ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, πως ο Πρόεδρος  του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αριστερός. ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ είναι. Ίδιος αριστερός και με τον προκάτοχό του, τον Αλέξη Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο ανήκαν και τα σημερινά στελέχη και μέλη της Νέας Αριστεράς. Οι πρόσφατες δηλώσεις του σημερινού Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ είναι στην ίδια λογική, όπως την εξέφραζε ένα από τα ΜΜΕ που προετοίμασαν την άνοδο του Αλέξη Τσίπρα και του ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και στην εξουσία. Πρωτοσέλιδο από την γνωστή, και από παλιά ΑΥΡΙΑΝΗ. 

• Σχόλια και παρατηρήσεις για την στήλη στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..