ΗΠΕΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΙΣΟΓΛΟΥ on . Posted in Ηπειροσκόπιο

➤ Η ζωή μας καθημερινά ένα ταξίδι μαγικό!..
●  Και μέσα στον ορυμαγδό των αντιπαραθέσεων των κομμάτων και των αρχηγών ενόψει εκλογών χάνουμε τα καλύτερα!
***
Τα ΜΜΕ αναμενόμενο να ρίξουν το μεγαλύτερο βάρος στις εκλογές. Άλλωστε, πέραν του ότι πρέπει να ενημερώνουν τους πολίτες  έχουν  κάθε  λόγο  να  θέλουν  να πρωταγωνιστήσουν στις εξελίξεις, διότι καλή είναι η ενημέρωση, καλύτερη όμως η προσδοκία από τη συμμετοχή ή τη διαμόρφωση των πολιτικών εξελίξεων.
***
• Έτσι, τα απλά, τα καθημερινά, τα όμορφα, αυτά που μας συγκινούν, μας κάνουν να χαμογελάμε και να αισιοδοξούμε περνούν απαρατήρητα. Οι γιορτές ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να αναδειχθεί για μια ακόμη φορά το αίσθημα της αλληλεγγύης μεταξύ των ανθρώπων.
***
• Ήταν μια καλή ευκαιρία να γεννήσει αισιοδοξία, ελπίδα και νέες ιδέες αλλά και να αναδείξει πρόσωπα και καταστάσεις. Πρόσωπα που δεν έκαναν κάτι τρομερό ή συγκλονιστικό, όμως με απλές πράξεις, απλά λόγια ανέδειξαν τη σπουδαιότητα του να είσαι άνθρωπος.
***
• Πρωταγωνίστησαν στα μάτια μας και επάξια θα μπορούσαν να πάρουν το μεγαλύτερο και ακριβότερο έπαθλο στον κόσμο, αυτό της ευγνωμοσύνης. Οι πράξεις αυτές είναι σπουδαίες γιατί γίνονται χωρίς να καταλαβαίνουν όσοι τις κάνουν τη σπουδαιότητά τους. Θεωρούν ότι αυτό θα έκαναν όλοι στη θέση τους, αποτελεί μέρος της καθημερινότητάς τους.
***
• Κι όμως, ρίξτε μια ματιά σε διάφορα βίντεο που έχουν αναρτηθεί σε πολλές ιστοσελίδες στο διαδίκτυο και που αναπαράγονται καθημερινά από δεκάδες εκατοντάδες άλλες. Οι τίτλοι τους δε εξόχως εντυπωσιακοί: «Δείτε το βίντεο που έκανε να δακρύσει όλος ο πλανήτης», «δείτε το βίντεο που συγκίνησε πάνω από 5 εκατ. κόσμου», «δείτε το βίντεο που θα σας κάνει να κλάψετε» κ.ο.κ..
***
• Αν, λοιπόν, δεις το βίντεο, ένα πράγμα μόνο θα παρατηρήσεις, ότι αυτό που συγκινεί προέρχεται από πράξεις καθημερινές, απλές, χωρίς να έχει ο πρωταγωνιστής τη συναίσθηση ότι επιτελεί κάτι ξεχωριστό. Και αυτό είναι το σπουδαίο!
***
• Αν παρατηρήσουμε γύρω μας και υποψιάσουμε λίγο τους εαυτούς μας, θα δούμε αίφνης ανάλογες πράξεις αμέτρητες που, αν είχες την ιδέα να τις κινηματογραφήσεις και να τις προβάλεις, το βέβαιο είναι ότι θα κέρδιζες ίσως το Πούλιτζερ.
***
• Κάποια στιγμή πρέπει να αντιληφθούμε πως δίπλα μας γίνονται εξαιρετικά πράγματα, πως η ζωή μας είναι καθημερινά ένα ταξίδι από το οποίο εισπράττουμε εικόνες και ήχο, αισθήματα και εμπειρίες. Η πρόκληση είναι μπροστά μας, αρκεί να ανοίξουμε τα μάτια και τα αυτιά μας. Και τότε να δείτε πόσα έχει να καταγράψει το μυαλό μας και πόσο θα πλημμυρίσει η ψυχή μας.
***
• Ας μην χάνουμε λοιπόν τη μαγεία που κρύβει η καθημερινότητά μας, η διαδρομή προς τη δουλειά μας, ο περίπατός μας, τα ταξίδι μας, οι σχέσεις μας με τους γύρω μας. Ας ρουφήξουμε ό,τι μας δίνει απλόχερα η ζωή και ας διδαχτούμε για να γίνουμε καλύτεροι, σοφότεροι, ανθρωπινότεροι.
***
• Ας αποτυπώσουμε ό,τι έχει εικόνα και ήχο, ό,τι μας αγγίζει και ας το κρατήσουμε σφιχτά για πάντα μέσα μας και μετά ας χαρούμε τη μοιρασιά του με άλλους. Δες τη ζωή μας και αλλιώς!