ΗΠΕΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΙΣΟΓΛΟΥ on . Posted in Ηπειροσκόπιο

 Τι πρέπει να κάνει  η νέα κυβέρνηση…

● Σήμερα θα σας πω όχι ποια κυβέρνηση θέλω, αλλά τι θέλω από τη νέα μας κυβέρνηση. Αυτό που ζητάω λοιπόν είναι πρόγραμμα και εθνικό σχεδιασμό που θα είναι ρεαλιστικός και εφαρμόσιμος.
***
Να είναι η κυβέρνηση αποφασιστική, να κάνει τις αναγκαίες τομές και μεταρρυθμίσεις όχι επειδή το επιβάλλουν οι δανειστές, αλλά επειδή το επιβάλλει το καλό της χώρας και των πολιτών.
***
Να είναι αξιόπιστη, να τηρεί όσα λέει και να δώσει την αίσθηση στους πολίτες ότι ακολουθεί σώφρονα πολιτική, μια πολιτική δίκαιη που θα μοιράζει τα βάρη ανάλογα και με τις δυνατότητες που έχει κάθε πολίτης.   
***
Να λέει αλήθεια όσο σκληρή και αν είναι και να αφήνει μια γεύση Ελλάδος, ότι αυτό επιβάλλει το συμφέρον του τόπου και ας δυσαρεστήσει ορισμένους. Να δυσαρεστεί εκείνους που περιμένουν ανταλλάγματα και ευνοϊκές συνθήκες που έχουν να κάνουν μόνο με το άτομό τους.
***
Να εμπνέει όλους και να δείχνει ότι σκέφτεται το σωστό. Να μην παρεκκλίνει από τους στόχους που έχει θέσει χάρην των κομματικών άλλων σκοπιμοτήτων . Να είναι πιστή στους πολίτες και την πατρίδα κατά την έννοια του Συντάγματος και των νόμων που κάποτε επιτέλους πρέπει να εφαρμοστούν.
***
Να είναι δίκαιη η κυβέρνηση γιατί έτσι μπορεί να μακροημερεύσει και να επαναφέρει την ελπίδα για καλύτερο αύριο. Να είναι ικανή, με ικανά πρόσωπα εγνωσμένης αξίας, βγαλμένα μέσα από την κοινωνία, ανθρώπους που έχουν διαπρέψει στους τομείς τους και μπορούν να προσφέρουν και να δουλέψουν.
***
Να έχει άφθαρτα πρόσωπα που δεν έχουν εμπλακεί σε κυκλώματα διαφθοράς, διαπλοκής και μαύρου χρήματος. Να είναι δημιουργική, αφήνοντας στην άκρη τις ασάφειες και τις αοριστίες, να τελειώνει ό,τι αρχίζει και να μην το αφήνει ημιτελές.
***
Να δουλεύει πολύ και να μιλά λίγο! Επιτέλους οι πολιτικοί ας συνειδητοποιήσουν ότι τοποθετήθηκαν στη θέση τους είτε από το λαό είτε από τον Πρωθυπουργό για να δουλέψουν και όχι για να μας δουλέψουν.
***
Να είναι σαφής και ακριβής σε πρόγραμμα, δράσεις, πρωτοβουλίες. Να έχει στόχους και να είναι προσηλωμένη σε αυτούς με γνώμονα και μόνο τον πολίτη και την έξοδο της χώρας από την κρίση. Να μένει ανεπηρέαστη από το κομματικό συμφέρον και την διπλωματία των ισορροπιών μέσα στο κόμμα της, και να σπάσει… αυγά.
***
Να συγκρούεται η νέα κυβέρνηση με συμφέροντα ξένα προς το καλό μας και το δίκιο μας, με τη διαπλοκή. Να είναι τιμωρός εκείνων που αποδεδειγμένα είναι λαμόγια και κλέφτες και απατεώνες…
***
Να δίνει κίνητρα στους νέους να μείνουν στον τόπο τους και στις επιχειρήσεις να αναπτύσσονται και όχι να κλείνουν στέλνοντας στην ανεργία συνανθρώπους μας που δεν μπορούν να φροντίσουν για τα στοιχειώδη την οικογένειά τους.
***
Να μεριμνά για όλους αυτούς που η ζωή δεν στάθηκε δίκαιη μαζί τους και βρίσκονται σε απόγνωση. Να δίνει προτεραιότητες στις αποφάσεις της για την κοινωνία που θα την βγάλουν από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει.
***
Η νέα κυβέρνηση πρέπει να είναι αυτή που θέλει ο λαός, αυτή που θα υλοποιεί την εντολή που της έδωσε μόλις πριν λίγες ημέρες ο Έλληνας πολίτης.
***
Η νέα κυβέρνηση έχει μπροστά της ένα γολγοθά που πρέπει να τον ανέβει. Ο πολίτης θα συμπαραστέκεται μόνο όσο βλέπει ότι προχωρά σε αυτόν προσδοκώντας στην ανάστασή του, την ανάτασή του. Αν διαπιστώσει ότι εγκαταλείπει, τότε θα είναι τιμωρός σκληρός μεν, δίκαιος δε.