Επικίνδυνο το «εγώ» του αρχηγού!..

on .

Το «εγώ» του Πρωθυπουργού μας πρόβαλλε τεράστιο, από την αρχή της πολιτικής του ανέλιξης απ’ όταν με περισσό θράσος έκανε πέρα όλους τους άλλους που τον βοήθησαν να σταθεί στα …πόδια του, του άνοιξαν την πόρτα, την κομματική κι εκείνος, αφού πέρασε μέσα, σύντομα τους έκανε πέρα, για να ανέβει στην προεδρία και από κει και ύστερα να δείξει τη …στόφα από την οποία φτιάχνονται κάποιοι αρχηγοί. Αυτή η …στόφα, υπερτρέφει τόσο το εγώ κάποιων Πολιτικών που, καιρού επιτρέποντος και ευκαιρίας δοθείσης γίνονται και οι δικτατορίσκοι και της δικής μας ακόμα εποχής, όρα και Μαδούρο π.χ., που αποτελούσε, τουλάχιστον ως τώρα, υπόδειγμα Κράτους η Βενεζουέλα, για τον κ. Τσίπρα και στις φιλοδοξίες του ήταν να τη μιμηθεί και η Ελλάδα. Αυτά είναι γνωστά και δεν «κομίζουμε γλαύκα» σε κανέναν, θυμίζοντάς τα.

Έκανα τον πρόλογο περί της…στόφας του εγώ! Εγώ το Κόμμα, Εγώ το Κράτος, Εγώ η Κυβέρνηση, Εγώ αποφασίζω, Εγώ ό,τι πω. Και Εγώ δεν προτείνω, αλλά διατάσσω και τον αντιπαλό μου Μητσοτάκη να κατέβει μαζί μου, σε …ντιμπέιτ! Αν δεν το κάνει, θα πει, ότι δεν τολμά να με αντιμετωπίσει γιατί είναι …κατώτερός μου. Και αυτό γίνεται ο…θούρειος του Τσίπρα κατά Μητσοτάκη, σε όλες του τις προεκλογικές ομιλίες και σ’ αυτό πιστεύει, ότι θα του δώσει, την εκλογική …νίκη συνεπικουρούμενη βέβαια, από τις ...παροχές!
Ψάχνω απεγνωσμένα, για ένα ίχνος έστω Δημοκρατικότητας, του …μεγάλου Κομμουνιστή, Σοσιαλιστή, Δημοκράτη Τσίπρα μέσα στην όλη του συμπεριφορά, σε όλες τις δηλώσεις του, σε όλες του τις προεκλογικές ομιλίες και στην τελευταία αυτή, πρόκλησή του προς τον κύριο Μητσοτάκη και δεν βρίσκω τίποτε άλλο, παρά το …επικίνδυνο Εγώ του! Και διερωτώμαι και τον ερωτώ:
Γιατί εσύ και ο κ. Μητσοτάκης Δημοκράτη Τσίπρα; Δύο μόνον είναι τα Κόμματα στην Ελλάδα; Δεν είναι πολυκομματική η Βουλή μας; Κάποιες χιλιάδες Ελλήνων, δεν υπάρχουν πίσω από κάθε Κόμμα; Ποιος είσαι εσύ που αγνοείς και περιφρονείς τόσες χιλιάδες Ελλήνων, για να προβάλλεις το θλιβερό εγώ σου;
Γιατί λοιπόν δεν προτείνεις, έναν διάλογο επί όλων των θεμάτων και όλων των Αρχηγών των Κομμάτων, αφού δεν σου αρκεί το Κοινοβούλιο, μεγάλε Δημοκράτη Τσίπρα, που πιστεύεις στη Δημοκρατία μόνο όταν τα …δημοψηφίσματα εξυπηρετούν τους σκοπούς σου και οι …ακροδεξιοί σου δίνουν την πλειοψηφία στη Βουλή. Είσαι, Πρωθυπουργέ, δημοκράτης κατά περίπτωση! Αυτό πιστεύω εγώ για Σένα.
Αλλά τέτοιοι άνθρωποι, όταν γίνονται και πολιτικοί, είναι πολύ επικίνδυνοι για το Κοινωνικό σύνολο και για τη Χώρα τους, γιατί, κατά περίπτωση, μπορεί να γίνουν και φασίστες και κομμουνιστές και δικτάτορες και δολοφόνοι της ελευθερίας και των δικαιωμάτων του λαού.
Αυτός πιστεύω, ότι είσαι, Πρωθυπουργέ της Χώρας μας και χαίρομαι που, ο Ευρωπαίος, ο μορφωμένος ευπατρίδης πολιτικός Κυριάκος Μητσοτάκης περιφρονεί την πρόκλησή σου και σε καλεί στο μόνιμο πολιτικό διάλογο στη Βουλή, όπου φαίνονται και ξεχωρίζουν οι Πολιτικές ΑΞΙΕΣ και οι ΠΑΡΑΞΙΕΣ!
Και για να θυμηθούμε οι Γιαννιώτες, τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Φρόντζο, όταν αναφέρονταν σε Πολιτικούς, έλεγε: «Στη Βουλή των Ελλήνων, φτάνουν και ρούχα και ρέντζελα».

ΑΡΕΤΗ ΜΑΛΑΜΗ