Στη νέα εποχή…

on .

Τίποτε δεν είναι ίδιο στη ζωή μας, μετά την εμφάνιση του «αόρατου εχθρού»! Θα αφήσει πολλά «κουσούρια» στην κοινωνία μας, καθώς οι άνθρωποι γίνονται καχύποπτοι και επιφυλακτικοί! Τα κατάλοιπα της νόσου, θα γίνονται ολοένα και πιο εμφανή!
Στη νέα λοιπόν εποχή ας δούμε μερικές δραστηριότητες του νεοέλληνα με χιούμορ, γιατί αν δεν βρούμε τρόπο να γελάσουμε λιγάκι και μας πάρει «από κάτω», ζήτω που καήκαμε…
Κατ’ αρχήν, οι… μισοί και πλέον Έλληνες έχουν γίνει… λοιμωξιολόγοι, μερικοί έχοντας και… ντοκτορά! Ένας μάλιστα του… τελευταίου ορόφου, λέει πως ήταν συμφοιτητής… του Σωτήρη Τσιόδρα! Και οι συμβουλές που δίνει φτάνουν μέχρι και… στη γκαρσονιέρα του πρώτου ορόφου!
Η γριά που μένει στον 5ο όροφο, μετά την πρωινή γυμναστική, βγαίνει στο μπαλκόνι… μασκαρεμένη και ρίχνει ένα… ερωτικό «μπιλιετάκι» στον 1ο όροφο, όπου… γυμνάζεται ένας γέρος… κοτσονάτος! (Σου λέει, ποιος ξέρει τι μπορεί να γίνει… Μ.Κ. (μετά… κορωνοϊού!)).
Μασκαρεμένος ληστής, μπαίνει στο σούπερ μάρκετ, έχοντας στο μπουφάν γραμμένη τη φράση: «Έχω κορωνοϊό»! Ουδείς… τον πλησιάζει και η ληστεία γι’ αυτόν γίνεται παιχνιδάκι!
Ευτραφής 50άρης, που δεν ανήκει στις… ευπαθείς ομάδες, παρ’ ότι τρώει… τρεις πίτσες στην καθησιά, ειδοποιείται απ’ τον ντελιβερά για την παραγγελία! Την ανεβάζει με… ανεβατώριο στον 3ο και ρίχνει τα ευρώ μέσα σε μία κάλτσα! Είναι πλυμένη και δεν… μυρίζει, λέει… (Εκτός εάν, λόγω κορωνοϊού, έχει… αοσμία!).
Δημόσια υπηρεσία, πάνω… στο φόρτο εργασίας, αντί να τηλεφωνήσει στη νιόπαντρη εγγονή να πάρει το επίδομα γέννας, τηλεφωνεί στη γριά που έχει το ίδιο όνομα, λέγοντάς της: Να σας ζήσει ο… υιός. Η γριά τους κλείνει το τηλέφωνο στα μούτρα!
Τέλος, ένας πολιτικός συνάντησε στο δρόμο… από απόσταση έναν ψηφοφόρο του, που… φρόντισε να τον διορίσει για δύο χρόνια στο σύστημα Υγείας και… αν τη γλιτώσει, να απολυθεί!
Και το πρόβλημα του πολιτικού ήταν, αφού του είπε το γνωστό «κατόπιν ενεργειών μου», πως δεν μπορούσε, λόγω κορωνοϊού, να πλησιάσει, να χαιρετίσει και να χτυπήσει στην πλάτη, τον… διορισμένο του!
Τι ατυχία είναι αυτή… ρε γαμώτο!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγώγης.