Ακατανόητη η στάση των ευρωβουλευτών ΣΥΡΙΖΑ…

on .

Διαβάσαμε προ ημερών πως όταν το Συμβούλιο της Ευρώπης αποφάσισε να δώσει και σε μας μία βοήθεια ύψους 35 δις, από τα οποία τα εννέα μόνον είναι δάνειο ενώ τα υπόλοιπα είναι …δώρο, επιδότηση, για τη ζημία που υπέστη και το δικό μας Κράτος, λόγω κορωνοϊού, οι έξι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπέγραψαν την απόφαση αυτή, του Συμβουλίου της Ευρώπης!
Δεν είναι απίστευτο; Δεν είναι ακατανόητο; Ποιος λόγος μπορεί να είναι ικανός για να δικαιολογήσει μια τέτοια αρνητική θέση; Κανένας, πιστεύουμε, έξω από το λόγο της μικροπολιτικής σκοπιμότητας, του να μείνει η Χώρα πίσω, να υποφέρει και να αγανακτήσει ο λαός, να διαψευσθούν οι Κυβερνητικές υποσχέσεις και η Ελλάδα, παρά την πρωτιά στην επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας και την παγκόσμια αναγνώριση και εκτίμηση, να μείνει πίσω, ΟΥΡΑΓΟΣ!
Αλλά αυτή η πολιτική δεν μπορεί να είναι θέση και επιδίωξη Ελλήνων πολιτικών και μάλιστα σήμερα, που υποτίθεται ότι στη Βουλή μας εκπροσωπούν το λαό μας, άνθρωποι που έχουν ήδη διδαχθεί από τις παλαιότερες πολιτικές καταστάσεις, που οδήγησαν τη Χώρα και το λαό σε μίση αγεφύρωτα, σε φτώχια και εξαθλίωση, σε πάθη και έριδες, σε φόβους και ανελευθερία.
Σήμερα η Χώρα μας βιώνει μια άλλη πολιτική πραγματικότητα, στην οποία έχουμε ανάγκη από συναινέσεις, από κοινές προσπάθειες, για να βοηθήσουμε την Ελλάδα στις πρωτοφανείς δυσκολίες που γνώρισε φέτος ειδικά, και λόγω κορωνοϊού και λόγω Έβρου και του αυξημένου μεταναστευτικού ρεύματος του υποκινούμενου από το γειτονικό εχθρό, που έχει τελευταία αποθρασυνθεί και έγινε όσο ποτέ προκλητικός και επικίνδυνος.
Επιτέλους, όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου μας λένε τουλάχιστον, ότι η ανάπτυξη πρέπει να ‘ναι ο κύριος και ο ένας στόχος μας και σ’ αυτόν πρέπει να κατατείνουμε όλοι οι Έλληνες και φυσικά όλες οι πολιτικές δυνάμεις. Τώρα, λοιπόν, που μας δίνεται η ευκαιρία, που η Ευρώπη ευτυχώς ενέδωσε στην απαίτηση των λαών της για βοήθεια, είναι δυνατόν να υπάρξουν πολιτικοί και πολιτική, στην Ελλάδα, που δεν υπογράφουν ή δεν δέχεται το Κόμμα τους τη βοήθεια;
Για μας είναι ακατανόητο και η πράξη των έξι ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να μην υπογράψουν την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, μας προβληματίζει και μας υποχρεώνει να γυρίσουμε πίσω σε εποχές και πολιτικές που πρέπει να ξεχάσουμε για να πάει, επιτέλους, ο τόπος μπροστά. Εκτός ΑΝ η φιλοδοξία αυτή είναι μόνον …ευχολόγιο και πολιτική των λόγων και όχι επιδίωξη των έργων.
Όμως, η εποχή των λόγων πέρασε, ο κόσμος από λόγια χόρτασε και τώρα το μόνο που περιμένει να δει, είναι τα ΕΡΓΑ και οι ΠΡΑΞΕΙΣ. Και η άρνηση των έξι είναι μια πράξη πολύ εύγλωττα πολιτικά, ΑΡΝΗΤΙΚΗ! Έτσι πιστεύουμε εμείς.