Διώχνουν πιστούς από τις εκκλησίες!

on .

Πολλαπλασιάζονται τα παράπονα πιστών για την κατάσταση που επικρατεί σε ναούς -που βρίσκονται εκτός της ζώνης του «βαθέος κόκκινου»- με εκκλησιαζόμενους να μη φορούν μάσκα, ή για το φόβο της... αστυνομίας να την έχουν ως διακοσμητικό ασεσουάρ του πηγουνιού.
Βεβαίως τα παράπονα δεν αφορούν τους ιερείς και τους ιεροψάλτες, που κατά την τέλεση των καθηκόντων τους επιτρέπεται να μη φορούν μάσκα, αλλά εκείνους και εκείνες, που εν ονόματι της... βαθιάς πίστης αρνούνται να τη φορέσουν, αδιαφορώντας αν έτσι μπορεί να διασπείρουν τον κορωνοϊό σε άλλους εκκλησιαζόμενους.
Πρόκειται για μια ανεύθυνη στάση, η οποία δυστυχώς τηρείται με την ανοχή ιερέων ή και επιτρόπων, που έμμεσα ενθαρρύνουν τη μη χρήση μάσκας, είτε για να μη γίνουν δυσάρεστοι, είτε επειδή οι ίδιοι δεν έχουν πειστεί για την ύπαρξη του κορωνοϊού.
Το αποτέλεσμα είναι αρκετοί πιστοί (ακόμη και άτομα που συνήθιζαν να βρίσκονται στο ψαλτήρι), να σταματούν πλέον τον εκκλησιασμό, όχι από επιλογή, αλλά από το «έτσι θέλω» μιας μειοψηφίας η οποία αδιαφορεί και για το νόμιμο (τις ισχύουσες διατάξεις), αλλά και για το ηθικό (για το ενδεχόμενο διασποράς του κορωνοϊού).
Έστω και τώρα ας αναλογισθούν οι υπεύθυνοι των ιερών ναών και των ενοριών τη ζημιά που υφίσταται μακροπρόθεσμα η τοπική τους εκκλησία και ας επιβάλλουν την τάξη. Αν δεν το πράξουν θα φέρουν ακεραία και την ευθύνη σε περίπτωση που υπάρξει διασπορά κορωνοϊού από την αντικοινωνική συμπεριφορά, όπως είναι η μη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους και βεβαίως στους περιβάλλοντες χώρους των ναών.