Σας το έλεγα…

on .

Ο νεοέλληνας, μπορεί να χαρακτηριστεί κάλλιστα, ως ένα φαινόμενο! Γνωρίζει τα πάντα, είναι παντογνώστης, κοινώς… ξερόλας! Σε όλα τα θέματα, έχει άποψη εμπεριστατωμένη! Τα εθνικά θέματα, τα γνωρίζει πολύ καλύτερα… από παράγοντες του Υπουργείου!
Στα ελληνοτουρκικά, έχει εμβαθύνει πάρα πολύ!
Γνωρίζει σε βάθος τις κινήσεις της Τουρκίας, τις… πρωτοβουλίες της Ρωσίας και τις διαθέσεις… της ελληνικής διπλωματίας!
Ο Νίκος Ευαγγελάτος και ο Άρης Πορτοσάλτε, είναι μπροστά του… μαθητούδια!
Τώρα με τον κορωνοϊό, έχει… εντρυφήσει πάρα πολύ σε θέματα Υγείας!
Έχει ξεπεράσει κατά πολύ σε γνώσεις, το Σωτήρη Τσιόδρα, τη Ματίνα Παγώνη και τον Βασιλακόπουλο! (αλήθεια ο τελευταίος… πότε κοιμάται;)
Βέβαια, οι ικανότητές του και η εμπειρία του είναι μεγάλη και σε κοινωνικά θέματα, αφού βιώνει «στο πετσί του» το εργασιακό και τις συνέπειές του!
Τελευταία απέκτησε… ντοκτορά και σε θέματα «εγκληματολογικής φύσεως»! Με αφορμή το αποτρόπαιο έγκλημα της Καρολάϊν, βρήκε ανοιχτό πεδίο, να… ξεδιπλώσει τις αστυνομικές του ικανότητες! Τοποθετήθηκε στο συμβάν με ντοκουμέντα και… ευθυγραμμίστηκε με τη θέση «συνδικαλιστή αστυνομικού» που σε… τηλεοπτική δίκη, έβγαλε και την ποινή!
Στο καφενείο μάλιστα, όταν όλοι παρακολουθούσαν στην τηλεόραση το γεγονός, τους είπε φωναχτά… και δικαιωμένα!
- Κλείστε την τηλεόραση! Δεν σας το είπα εγώ, από την πρώτη στιγμή, πως «την δουλειά» την έκανε ο σύζυγος;»
- Τότε, τι φύλαγες πρόβατα, 50 χρόνια, του είπε ένας χωριανός του. Εσύ θα έπρεπε να είχες γίνει… αστυνομικός διευθυντής!
Τελικά, τον νεοέλληνα, θα πρέπει κάποιος… να τον συνεφέρει! Να μην έχει άποψη για τα πάντα και να γνωρίζει, πως η σιωπή είναι χρυσός!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.