Ανατομία του νέου «πολέμου»!

on .

- Συχνά, αυτή την πανδημία του κορωνοϊού ή ονομαζόμενη και covid που περνάμε, χαρακτηρίζεται και ως «πόλεμος», με έναν αόρατο εχθρό και με παγκόσμιες διαστάσεις. Στον παραλληλισμό αυτό ένα κυρίαρχο συγκριτικό στοιχείο είναι ο αριθμός των νεκρών και τα άλλα στατιστικά δεδομένα, με καμπύλες, ποσοστά, ιστογράμματα και ωραίους έγχρωμους χάρτες, και με μια «μαθηματική» επεξεργασία, που φτάνει και σε προβλέψεις της εξέλιξης ακόμη και για μήνες μετά.
- Κάτι ανάλογο με το μετεωρολογικό δελτίο, της πρόβλεψης του «καλού- κακού», καιρού, που συναρμόζονται και με την υγεία μας και την πορεία του covid!
- Στον «πόλεμο» αυτό του covid, γίνονται και συγκρίσεις των συνεπειών του με επώνυμους μεγάλους πόλεμους του παρελθόντος.
- Εκτιμάται μάλιστα, ότι οι νεκροί του covid, για ορισμένες χώρες, είναι περισσότεροι από τους νεκρούς πολλών επώνυμων μεγάλων πολέμων. Για την Ελλάδα, για παράδειγμα, ο covid σκότωσε περισσότερους από όσοι σκοτώθηκαν στον πόλεμο του 1940-41.
- Με μια άλλη εκτίμηση, ο «πόλεμος» αυτός, που εκτείνεται σε όλον τον πλανήτη, χαρακτηρίζεται από άλλους ως «τρίτος παγκόσμιος πόλεμος», με αντιμαχόμενους, όχι λαούς και χώρες, έθνη και φυλές, αλλά ο πλανήτης «σφαιρικά», και καθολικά, μόνος του και απέναντι ένας, αόρατος, επικίνδυνος, φονικός, και μεταλλασσόμενος συνεχώς αντίπαλος.
- Και αν περιορισθούν πιο στενά τα κριτήρια και πιο συγκεκριμένα, οι αντίπαλοι, οι φοβερές μάχες δίνονται ανάμεσα στον αόρατο κορωνοϊό και του προσωπικού της ιατρικής επιστήμης και της τεχνολογίας, με παγκόσμια επιστράτευση και ενός εξοπλισμού με τις τελευταίες αντικορωνοϊκές εφευρέσεις και τεχνολογίες.
- Στις όποιες νέες τεχνολογικές anti-covid ανακαλύψεις, ο κορωνοϊός αντιπαραθέτει νέες «έξυπνες» μεταλλάξεις, και οι επιθέσεις του παίρνουν τη μορφή Νέου Κύματος, θυμίζοντας κάπως τους παλιούς «κλασικούς» πόλεμους, όπου οι στρατιωτικοί σχηματισμοί επιτίθεντο... «κατά κύματα», στις αδύνατες πτέρυγες του αντιπάλου, όπως λέμε σήμερα «στις ευπαθείς ομάδες» ή σε όσους έχουν «υποκείμενα νοσήματα»! Αυτή η εξέλιξη τελευταία, περιγράφεται και ως κερκόπορτα των ανεμβολίαστων ή των αρνητών του «πόλεμου» κατά του κορωνοϊού και των θιασωτών της ανοσίας της «αγέλης».
- Όπλα αυτού του «πόλεμου», από πλευράς covid, είναι οι θανατηφόρες πολύχρωμες και εντυπωσιακές εκβλαστήσεις του κορωνοϊού, κάτι ανάλογο με τα αρχαία ακόντια και βέλη, και απέναντι, στην πρώτη γραμμή άμυνας, οι «μάσκες-χέρια-αποστάσεις», και σε δεύτερη γραμμή, οι αποκρουστικές σύριγγες και οι ασφυκτικές διασωληνώσεις, και από πίσω μια τεράστια υποστήριξη, με πλούσια «διοικητική μέριμνα», η αντικορωνοϊκη φαρμακευτική βιομηχανία κατασκευής βιολογικών θεραπευτικών «πολεμοφοδίων»! Από κοντά μια υποστήριξη με προηγμένο ξενοδοχειακό εξοπλισμό και μια σχολαστική και αποτελεσματική πανοπλία προστασίας των μαχόμενων νοσηλευτικών ομάδων, δίνει την τραγική εικόνα διαπλανητικών σταθμών στα νοσηλευτικά ιδρύματα όπου δίνεται η «μάχη των χαρακωμάτων»!
- Σε αυτόν τον «πόλεμο», απουσιάζουν τα συμβατικά, μέχρι σήμερα, πολεμικά μέσα, κανόνια, τανκς, αεροπλάνα και πλοία, ατομικά όπλα και λιανοντούφεκα και εκρηκτικές ύλες, υπερπαραγωγής TNT.
- Δεν ακούγεται κρότος όπλου και βολή κανονιού. Πόλεμος χωρίς ήχο σειρήνας εκτός από το μακάβριο κορνάρισμα των Νοσοκομειακών αυτοκινήτων, αόρατος και αθόρυβος, ασύμβατος και ασύνδετος με τους γνωστούς πολέμους του παρελθόντος.
- Είναι ο «Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος» ή ο «Πρώτος Παγκόσμιος βιοχημικό-Βιολογικός Πόλεμος»;
- Περνάμε όπως λένε το Τέταρτο Κύμα και προβλέπεται η άφιξη του Πέμπτου; Κάποιοι μάλιστα άρχισαν να μιλούν και προφητεύουν για συνεχή «μπολιάσματα» μέχρι το 2024!
- Ιστορικά, αυτός ο πόλεμος καταχωρείται ως «επιδημία» σε περιορισμένη έκταση, και ως «πανδημία» σε μεγάλη έκταση. Γνωστές είναι η πανώλη, η χολέρα, η διφθερίτις, η ευλογιά και άλλες, που σάρωναν από πολύ παλιά τον κόσμο. Πολλές αντιμετωπίστηκαν με την ανακάλυψη των εμβολίων και εξαφανίστηκαν. Τώρα οι προβλέψεις είναι άγνωστες ακόμη.
- Στη ιστορία των πολέμων, αναφέρονται και γεγονότα που πλησιάζουν τον επονομαζόμενο «βιολογικό πόλεμο», με μολύνσεις πηγών και πηγαδιών, με μετάδοση μολυσματικών νόσων, με άρρωστα ζωύφια, με δηλητηριώδη αέρια και με Χημικά Όπλα Πολέμου (Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος).
- Στα τελευταία αμυντικό μέσο ήταν οι αντιασφυξιογόνες μάσκες, που εφοδιάζονταν οι στρατιώτες και τέτοιες φάνηκαν πολλές ακόμη και στον ελληνοϊταλικό πόλεμο, τις οποίες φόρεσε και ο μέτοικος στα παιδικά παιχνίδια του πόλεμου. Τις γνωρίζουμε καλά και τη σύγχρονη εποχή στον εξοπλισμό των αστυνομικών.
- Αλλά, παρόλο που με διεθνείς συμφωνίες καταργήθηκαν όλα αυτά τα βιοχημικά και βιολογικά όπλα του πολέμου, διατηρούνται ακόμη στους στρατούς, τα εγχειρίδια εκπαίδευσης σε στρατιωτικές σχολές για τον Βιοχημικό Πόλεμο.
- Δεν είναι δε άσχετος και αδικαιολόγητος αυτός ο θόρυβος που έγινε και με την εμφάνιση του covid, ότι ο ιός «ξέφυγε», από εργαστήρια μελέτης υλικών και παρασκευασμάτων βιοχημικού πόλεμου. Και η άποψη αυτή ακόμη βρίσκεται στην επικαιρότητα, να εκφέρεται μάλιστα και από υψηλά κυβερνητικά επίπεδα.
- Όλα αυτά, τα οποία μπαίνουν μέσα σε αυτόν τον «νέο πόλεμο» που περνάμε, διαχέουν μια νοσηρή τρομοκρατία, με απόψεις και δαιμονολογίες, που αντιστρατεύονται τα εγκεκριμένα εμβόλια, με φαντασιώσεις και υποψίες, που αφοπλίζουν την όποια επίμονη και επίπονη προσπάθεια της στρατευμένης επιστήμης και εξειδικευμένης τεχνολογίας, και ενός προσωπικού, το οποίο με αυτοθυσία αγωνίζεται νύχτα μέρα, στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης αυτού του αόρατου εχθρού.
- Αποτέλεσμα, οι αναστολές, οι χαλαρώσεις, οι αρνήσεις, η ανυπακοή, η «αντίσταση» και οι ιδεοληψίες, που διευκολύνουν τις επιδρομές «κατά κύματα» του κορωνοϊού, ο οποίος βρίσκει αφύλαχτες κερκόπορτες για νέες κατακτήσεις και πολλά θύματα.
- Ακολουθούν βέβαια οι ενεργειακές επιδρομές η ανεπάρκεια της παραγωγής, ο φόβος των ελλείψεων και η επιβεβαίωση του Θουκυδίδη ότι οι πόλεμοι έχουν οικονομικά αίτια, και αυτό συμβαίνει ες αεί. Και αυτός ο πόλεμος μπαίνει σε αυτό το τσουβάλι, ώστε η πανδημία να βρίσκεται απέναντι και στις μεγάλες οικονομικές συνέπειες του covid.
- Κάπως έτσι περιγράφεται και η εξέλιξη της Αθήνας του Περικλή με τον λιμό που εμφανίστηκε στην Αθήνα στον Πελοποννησιακό πόλεμο, για να θυμούμαστε καμιά φορά και την αρχαία σοφία. Εκεί επιστρατεύτηκε «για πρώτη φορά» και ο λοιμωξιολόγος Ιπποκράτης και τα θύματα ήταν πολλές χιλιάδες, καληώρα σαν και σήμερα.
- Η ανατομία αυτού του κορωνοϊκού πόλεμου εμφανίζει αυτά τα νέα στοιχεία, αλλά αλλάζει φυσιογνωμία, όπου τα μέσα εξοπλισμού δεν έχουν την παλιά εικόνα της καταστροφικής υπεροπλίας, αλλά την αόρατη και αφανή δύναμη ενός ιού.
- Οι κίνδυνοι να ξεφύγει κάποιος καινούργιος άγνωστος ιός, από κάποιο εργαστήριο ή να μεταλλάζει κάποιος άλλος είναι μεγάλος. Ως κυρίαρχο όπλο εμφανίζονται τα εμβόλια, που μετράνε σήμερα σε δισεκατομμύρια.
- Κάτι ανάλογο με τα δισεκατομμύρια σφαίρες και βλήματα των παλιών πολέμων. Και ο «πόλεμος» συνεχίζεται.
- Και οι περιπλανήσεις του μέτοικου επίσης…

ο μέτοικος