Τώρα… υλοποιούν!

on .

● Αυτές οι απορίες του Μήτσου είναι εύλογες και δεν είναι μόνο δικές του…

Τις προάλλες κατέβηκε στην κωμόπολη με τον αδερφό του που ζει και εργάζεται στο Βέλγιο (στις γνωστές στοές...). Είπαν να πιούνε τον καφέ τους λίγο… κεντρικά, φεύγοντας απ’ το χωριό, να δούνε και κανένα παλιό φίλο ή και άλλο ξενιτεμένο! (Το χωριό τους έχει… ουκ ολίγους!).

Δεν διάλεξαν όμως και το πιο ήσυχο μέρος… 

Βλέπετε έπεσαν και στον τελευταίο χρόνο της θητείας της Δημοτικής Αρχής!

Έπιναν λοιπόν τον καφέ τους σε κεντρικό σημείο, εν μέσω μεγάλου θορύβου, δίπλα σε μπουλντόζες και άλλα σκαπτικά μηχανήματα!

Ο Δήμαρχος του μικρού ορεινού Δήμου, βάλθηκε να αλλάξει την εικόνα του! Και αυτό γίνεται… στον 4ο χρόνο της θητείας του! Τώρα ξεκινάνε τα έργα! (Όπως σε όλη την Ελλάδα άλλωστε!).

Ο αδερφός του Μήτσου που δουλεύει σε στοά του Βελγίου, δεν ακούει και καλά (φυσιολογικό είναι…) και τώρα με το μεγάλο θόρυβο των μηχανημάτων είναι δύσκολη η επικοινωνία… Αναγκαστικά, εκεί στον καφέ συνεννοούνται με… νοήματα και χειρονομίες!

Ο καφές που ήπιαν στην κωμόπολη τους βγήκε πικρός! Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική, η μυρωδιά της πίσας, η μπουλντόζα, το… κομπρεσέρ!

Ήταν παρών και ο Δήμαρχος, μέσα στον καύσωνα (κίνητρο… η επανεκλογή!), με ψάθινο καπέλο και γυαλιά ηλίου και δίπλα του το τηλεοπτικό συνεργείο για τη συνέντευξη!

Ο Μήτσος τα «πήρε στο κρανίο»! Και έκανε ερωτήσεις, χωρίς να ζητάει απαντήσεις…

-Καλά κύριε Δήμαρχε, τα τρία πρώτα χρόνια τι έκανες; Όλο συνεδριάσεις και… μελέτες; Και τώρα στον 4ο χρόνο της θητείας, παράγεις έργο;

Αλλά αυτό συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα… Όλοι… 3 χρόνια σχεδιάζουν και τον 4ο χρόνο… υλοποιούν!

Ύστερα τα δύο αδέρφια έφυγαν άρον – άρον για το χωριό τους, να απολαύσουν τον καφέ τους στον ίσκιο του γεροπλάτανου! Και ο Μήτσος μονολογούσε: Να δούμε, πότε θα έρθει ο καιρός στην Ελλάδα που οι τοπικές αρχές θα δουλεύουν τα 3 πρώτα χρόνια και τον 4ο θα… κάααθονται και θα απολαμβάνουν τα έργα τους!

- Ποτέ, του απάντησε… ο Βέλγος αδερφός!

Και δεν έχει άδικο…

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.