Οι βιασμοί και η κοινωνία που σιωπά και ανέχεται!

on .

Δυστυχώς ζούμε σε μία εποχή που γινόμαστε μάρτυρες εγκληματικών πράξεων και γεγονότων πρωτοφανών για τα ελληνικά δεδομένα, που δεν τα χωράει ανθρώπινος νους. Αναφέρομαι βέβαια στην σεξουαλική κακοποίηση παιδιού, της 12χρονης, συγκεκριμένα, από άτομα «υπεράνω υποψίας». Συμβαίνει συχνά να είναι άτομα «ισορροπημένα» με ευχάριστο παρουσιαστικό και ενδεχομένως με αξιοσημείωτη κοινωνική δράση, που κανένας δεν θα μπορούσε να διαγνώσει τις σεξουαλικές τους ιδιορρυθμίες, αν τα ίδια δεν τις ομολογήσουν ή χωρίς να αποκαλυφθούν. 

«Ευυπόληπτος» πολίτης. Πλειστάκις φωτογραφημένος με επώνυμους. Σίγουρα θεοσεβούμενος, ανελλιπώς εκκλησιαζόμενος. «Άνθρωπος» πρότυπο που ορισμένοι γονείς να λένε στα παιδιά τους: «Όταν με το καλό μεγαλώσετε, να ακολουθήσετε το παράδειγμά του».

Πόσα άλλα να γραφτούν γι’ αυτά τα ανθρωπόμορφα κτήνη; Εγώ θα προσπαθήσω να προσεγγίσω το θέμα από ιατρικής πλευράς: 

Ποιος είναι παιδεραστής; 

Η παιδεραστία αποτελεί πάντα ένα σοβαρό πρόβλημα και προκαλεί την κραυγαλέα αντίδραση κάθε κοινωνίας. Και τούτο, γιατί συνδέεται με την πρώιμη μύηση του παιδιού στο ερωτικό και όχι μόνο πρώιμη αλλά και αιρετική, που αργότερα έχει σοβαρές επιπτώσεις στη διαμόρφωση του χαρακτήρα αυτού του παιδιού και στην τοποθέτησή του απέναντι στην κοινωνία.

Το κακό είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι τόσο αναίσθητοι, που φαίνεται να μην είναι σε θέση να αντιληφθούν ότι υπάρχει  κάτι μεμπτό στη σεξουαλική τους ανωμαλία. Ο συγκεκριμένος έφτασε να πει ότι συνευρέθηκε με τη 10χρονη με συναίνεσή της και ότι είχαν σχέση(!!!). Έλεος.

Από κοινωνικής πλευράς, ανώμαλο σεξουαλικά είναι το άτομο που συμπεριφέρεται αντίθετα προς τις τρέχουσες κοινωνικές πεποιθήσεις για τη γενετήσια σχέση και είναι ενδεχόμενο με τη συμπεριφορά του να προσβάλλει, να βλάψει τους άλλους ή το κοινωνικό σύνολο. Με τον όρο ασελγής πράξη στις περιπτώσεις αυτές νοείται κάθε είδους επαφή που αποβλέπει στην ερωτική διέγερση του παιδεραστή, είτε ο ίδιος ενεργεί πάνω στο παιδί, είτε το παιδί διδάσκεται να ενεργήσει πάνω του.

 Υπάρχει διάκριση μεταξύ ανώμαλου και διεστραμμένου;

Σεξουαλικά διεστραμμένος μπορεί να είναι ο ψυχοπαθής και οι σεξουαλικές ανωμαλίες να αποτελούν μία όψη μόνο της γενικής διαταραχής στην προσωπικότητά του. Με την ροπή που τον χαρακτηρίζει, δεν είναι παράξενο να δείξει και σεξουαλικά στίγματα από τα πιο κακοήθη, να μην αισθανθεί τύψεις για ό,τι έκανε ή κι αν δείξει μεταμέλεια, αυτό να μη τον  εμποδίσει να επαναλάβει την πράξη (όπως ο ανώμαλος που βγήκε από τη φυλακή και προσέγγισε τα 7 και 8 χρονών αγοράκια).

Επομένως, δεν πρέπει να γίνεται σύγχυση ανάμεσα στον σεξουαλικά διεστραμμένο, δηλαδή τον ψυχοπαθή που δείχνει και σεξουαλικές ανωμαλίες και αυτόν με τις ασυνήθιστες γενετήσιες εκδηλώσεις, που κατά τα άλλα είναι τόσο νορμάλ, όσο ο καθένας μας, όπως το ανθρωπόμορφο κτήνος που συνελήφθη αυτές τις μέρες.

Κλείνοντας, τι να πω; Για τη σιωπή της κοινωνίας που συνήθως τις βρομιές τις θάβει κάτω απ’ το χαλί; Για την κοινωνία που έχει εξοικειωθεί με τη διαφθορά, τη σαπίλα, τη διαπλοκή; Ποια τα άλλα κοριτσάκια; Πόσα είναι; Που είναι; Ποιοι είναι οι γονείς; Κανείς δεν γνώριζε; Ή είναι όλοι στο κόλπο; 

«Πώς θα βγάλουμε λεφτά;», σκέφτονται κάποιοι. Μα φυσικά από αυτούς τους «ευυπόληπτους» κυρίους και φυσικά με τον ενταφιασμό της μικρής. Δεν μιλάμε, γιατί αυτοί οι ΚΥΡΙΟΙ έχουν μπάρμπα στην «Κορώνα». Να τους χαιρόμαστε!

(Μέτσοβο)