Οι κατά συρροήν υπεύθυνοι…

on .

● Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά το πολιτικό προσωπικό, στο σύνολό του, στάθηκε κατώτερο των περιστάσεων. Το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, έγινε αντικείμενο κομματικής αντιπαράθεσης και πολιτικής εκμετάλλευσης την ώρα του θρήνου. 

Η κυβέρνηση, από τη μια, δεν πρόκειται να μετριάσει το πολιτικό κόστος που της αναλογεί, εφαρμόζοντας επικοινωνιακά τεχνάσματα για να καταδείξει ως μόνο υπαίτιο του ατυχήματος τον σταθμάρχη. 

 Από την άλλη, η αντιπολίτευση, γελοιοποιείται επιρρίπτοντας εξ ολοκλήρου τις ευθύνες στην ολιγωρία της κυβέρνησης όταν η ίδια λόγω δικών της κακών, κάκιστων χειρισμών, φέρει στο ακέραιο την ευθύνη για τους νεκρούς στο Μάτι και στη Μάνδρα Αττικής. 

Στην πραγματικότητα, κυβέρνηση και αντιπολίτευση, έχασαν την ευκαιρία να αναλάβουν ευθαρσώς τις ευθύνες τους και να ζητήσουν επιτέλους συγγνώμη, αποδεχόμενοι εμμέσως και αμέσως τα τραγικά τους λάθη. Καθότι, το ζητούμενο στην προκειμένη περίπτωση, δεν είναι αν έκανε το λάθος ο σταθμάρχης ή αν τα έκανε όλα σωστά. Αν λειτούργησαν ή όχι, οι φωτεινοί σηματοδότες.   

Είναι δεδομένο πως οι άνθρωποι πάντα έκαναν και θα κάνουν λάθη, όπως και ότι η τεχνολογία ενίοτε... βραχυκύκλωνε και θα εξακολουθεί να βραχυκυκλώνει και στο μέλλον. Το ζητούμενο λοιπόν σε κάθε περίπτωση, είναι, αν έχουν προβλεφθεί και εξασφαλισθεί εκείνες οι ασφαλιστικές δικλείδες που θα εξαλείψουν την πιθανότητα να γίνει το λάθος ή αν γίνει αυτό να διορθωθεί έγκαιρα! 

Στην προκειμένη περίπτωση αυτές οι ασφαλιστικές δικλείδες δεν υπήρχαν και για αυτό φέρουν ευθύνη όλοι ανεξαιρέτως! Και βέβαια των ευθυνών αυτών δεν απαλλάσσεται ο ελληνικός λαός, ο οποίος επιμένει κοντόφθαλμα στις αποτυχημένες επιλογές του.