ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Τι τον συμφέρει…

Σχεδόν πάντα ο Έλληνας, έχει τα… διλήμματά του! Πολλές φορές σχοινοβατεί και ακροβατεί, ανάμεσα σε δύο ή και περισσότερες επιλογές και... βασανίζεται! Ακόμη και μπροστά στην κάλπη, βρίσκεται σε δίλημμα!

9 Δεκ 2024 • 10:16
Σχεδόν πάντα ο Έλληνας, έχει τα… διλήμματά του! Πολλές φορές σχοινοβατεί και ακροβατεί, ανάμεσα σε δύο ή και περισσότερες επιλογές και... βασανίζεται! Ακόμη και μπροστά στην κάλπη, βρίσκεται σε δίλημμα!

Να δώσει... άφεση αμαρτιών και να ψηφίσει πάλι… τον προηγούμενο ή να προχωρήσει… στον επόμενο! (εδώ σε θέλω Μήτσο, «ζύγισε τα καλά» και πράξε... τα σωστά!).

Αλλά και στην καθημερινότητά του, είναι πολύ μπερδεμένος! Κυρίως σε ό,τι αφορά τα οικονομικά...  Στο ξεκίνημα του χειμώνα, ο Μήτσος και η γυναίκα του… τουρτουρίζοντας, πρέπει να πάρουν τις μεγάλες αποφάσεις! Το θέμα της θέρμανσης βρίσκεται μπροστά τους! Πρέπει να αποφασίσουν... δημοκρατικά, τι τους συμφέρει οικονομικά! Γιατί ο χειμώνας, έρχεται... με φόρα!

Η κρατική επιδότηση είναι αυτή που τους προβληματίζει... Εάν ζεστάνουν το κοκκαλάκι τους με πετρέλαιο, θα εισπράξουν 150 ευρώ! (σώθηκαν...). Με ηλεκτρικό ρεύμα θα βάλουν στην τσέπη 140 ευρώ, αλλά θα έχουν τη δυνατότητα να ρίχνουν μπινελίκια στη ΔΕΗ χωρίς συνέπειες... Με καυσόξυλα, εισπράττεις επιδότηση 120 ευρώ και η ζέστη είναι... περιορισμένη! Το δε πέλετ, δεν σου δίνει ούτε ένα ευρώ! 

Ρώτησα τη γυναίκα μου, είπε ο Μήτσος, πού θα καταλήξουμε! (ως γνωστόν, ο άντρας προτείνει, η γυναίκα αποφασίζει!). Και αυτή έδωσε τη λύση! Θα γραφτούμε του είπε, και θα γίνουμε και οι δύο, μέλη… στο ΚΑΠΗ! Εκεί έχει καλή θέρμανση και θα... «τη βγάζουμε» 8 ώρες την ημέρα!

Και για το βράδυ στο σπίτι, έχω αρκετά... κλινοσκεπάσματα, αλλά και μια ζεστή αγκαλιά! Στο Μήτσο… άρεσε η ιδέα και τη βρήκε, σαν την πιο… συμφέρουσα λύση! Καλό χειμώνα!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής.

Το καθημερɩνό ενημερωτɩκό δελτίο της Ηπείρου
στο email σου.