ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Δύο πράγματα συμβαίνουν…

Είτε είναι κανείς «δεξιός», είτε «αριστερός» ή οτιδήποτε άλλο (ακόμη και Κασσελακικός…) πρέπει να παραδεχτεί, για τον Κυριάκο Μητσοτάκη δύο πράγματα:  Ή ότι διαθέτει «όλο το πακέτο του πρωθυπουργού» ή ότι «του έκατσε η μπίλια» αυτή τη δύσκολη δεκαετία!

31 Δεκ 2024 • 08:57
Είτε είναι κανείς «δεξιός», είτε «αριστερός» ή οτιδήποτε άλλο (ακόμη και Κασσελακικός…) πρέπει να παραδεχτεί, για τον Κυριάκο Μητσοτάκη δύο πράγματα:  Ή ότι διαθέτει «όλο το πακέτο του πρωθυπουργού» ή ότι «του έκατσε η μπίλια» αυτή τη δύσκολη δεκαετία!

Εάν μάλιστα καταφέρει να κερδίσει και τρίτη συνεχόμενη εκλογική αναμέτρηση, τότε… τύφλα να έχει ο Μίλτος Τεντόγλου, που είναι αήττητος! Θα είναι ο πολιτικός, που χωρίς να διαθέτει «σπουδαία ενδεκάδα», κερδίζει πόντους!

Στην Ελλάδα μπορεί να έχει μερικούς «εχθρούς», στην Ευρώπη όμως έχει περισσότερους «φίλους»! Τελευταία έφτασε μέχρι τη… Λαπωνία μπήκε στο έλκηθρο του Άη Βασίλη και από εκεί έφερε στους φτωχούς Έλληνες, κάποια… δωράκια! Εάν λοιπόν καταφέρει και κερδίσει και τρίτη τετραετία, θα γραφτεί στην Ιστορία!

 Είχε βέβαια και την τύχη με το μέρος του… Για μακρύ χρονικό διάστημα, δεν βρέθηκε απέναντί του ένας ηγέτης, που θα αποτελούσε το αντίπαλο δέος! Και ο κόσμος «ακούμπησε» στον Κυριάκο και μαζί του πέρασε (και περνάει…) την οικονομική δυσπραγία, μαζί του πέρασε την πανδημία, τα Τέμπη και τις πλημμύρες στη Θεσσαλία!

Μαζί παρακολούθησαν το «σήριαλ Κασσελάκη» την «επιστροφή» του Αυγενάκη, αλλά και σοβαρότερα θέματα, όπως το ουκρανικό και το Μεσανατολικό! Με αυτό λοιπόν το «κλίμα», σχεδόν… μόνος, βαδίζει… στον πολιτικό διάδρομο!

Το τρίτο του άλμα, θα είναι έγκυρο; Ο χρόνος θα δείξει…

Υ.Γ: Οι άλλες πολιτικές δυνάμεις, μη κάνετε αγώνα για τη δεύτερη θέση. Την πρωτιά να κυνηγήσετε! Γιατί, ο πρώτος είναι πρώτος και… ο δεύτερος τίποτε! (στον αθλητισμό…).

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής.

Το καθημερɩνό ενημερωτɩκό δελτίο της Ηπείρου
στο email σου.