ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
Συζήτηση… στα κάγκελα!
Τον Μάιο αρχίζουν τα δύσκολα!
7 Μάϊ 2025 • 08:04
SHARE
Τον Μάιο αρχίζουν τα δύσκολα!
Την πρώτη μέρα… «γράφω» Αρχαία Ελληνικά.
Κι εγώ μήπως ξεκινάω καλύτερα; «Γράφω» Μαθηματικά!
Και αυτός ο διάλογος δεν είναι μεταξύ μαθητών, αλλά μεταξύ… των γονέων, που όλο το Μάη, θα είναι… «κρεμασμένοι» έξω από τα κάγκελα του εξεταστικού κέντρου των πανελληνίων εξετάσεων!
Εκεί, πρωί-πρωί με την αυγή, «ετοιμάζονται» και δίνουν στα παιδιά τους μια ευχή: Καλή Επιτυχία!
Οι πανελλαδικές είναι «κομβικό σημείο» για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, που έχουν βάλει στόχο το Πανεπιστήμιο!
Και δεν μπορεί κανείς, «ελαφρά τη καρδία» να κατηγορήσει τους γονείς, που αγωνιούν για τα παιδιά τους! Όμως δεν χρειάζονται υπερβολές!
Αρκεί να μην επιβαρύνουν περαιτέρω τα παιδιά και τα φορτώνουν με περισσότερο άγχος!
Ένα δημιουργικό άγχος των μαθητών, τους βοηθάει στις εξετάσεις! Αλλά χρειάζεται και μια… αυτοσυγκράτηση από τους γονείς!
Καθώς μερικοί… είναι έτοιμοι να ορμήξουν στο προαύλιο, για να… βοηθήσουν! Αλλά… εξωτερική βοήθεια δεν υπάρχει…
Οι πανελλήνιες είναι αδιάβλητες εξετάσεις και έχουν πάρει «άριστα», δεκαετίες τώρα!
Ο καλός και διαβασμένος μαθητής, θα ανταπεξέλθει!
Εκείνον, που τον είχε… απορροφήσει το κινητό και όχι το βιβλίο, θα έχει πρόβλημα!
Και ο γονέας, που είναι καρφωμένος στα κάγκελα, διαισθάνεται τις… εξελίξεις! Ίσως χρειαστεί… να ξαναδοκιμάσει ο κανακάρης!
Μια δοκιμασία μπορεί να κερδηθεί!
Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.