ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
Η μοναδική «επένδυση»!
Ε, αυτό δεν είναι το άκρον άωτον της παραδοξότητας; Ενώ ο μέσος Έλληνας τα «βγάζει πέρα» με δυσκολία, η Τράπεζα της Ελλάδος να ανακοινώνει ευχάριστα στοιχεία! (για αυτήν…)
28 Ιούλ 2025 • 08:11
SHARE
Ε, αυτό δεν είναι το άκρον άωτον της παραδοξότητας; Ενώ ο μέσος Έλληνας τα «βγάζει πέρα» με δυσκολία, η Τράπεζα της Ελλάδος να ανακοινώνει ευχάριστα στοιχεία! (για αυτήν…)
Ότι δηλαδή οι καταθέσεις των ελληνικών νοικοκυριών, αυξήθηκαν καλοκαιριάτικα! (και εμείς νομίζαμε πως μόνο η ζέστη «πήρε τα πάνω της»!)
Είναι σχεδόν βέβαιο πως η όμορφη χώρα μας είναι χωρισμένη… τουλάχιστον σε δύο οικονομικές ζώνες! Είναι από τη μια πλευρά η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου που υποφέρει και άλλη μία μερίδα, που μαζί της, δόξα και… πλούτη φέρει!
Οι Τράπεζες, με ένα… πλατύ χαμόγελο, ούτε ένα ευχαριστώ δεν είπαν στον κόσμο που τις στήριξε! Συγκεντρώνουν το χρήμα, από πλούσιους και φτωχούς!
Και ο φτωχός κάνει… το κουμάντο του! «Τοποθετεί» τα λίγα, για παν ενδεχόμενο… Καθώς γνωρίζει το «περιβάλλον» και τα δύσκολα που έρχονται!
Λειψή Υγεία, μισή Παιδεία, αβέβαιη Εργασία!
Το… «κάνει παξιμάδι» για να προικίσει το αβέβαιο μέλλον του, κυρίως των παιδιών του!
Και αυτός, παράλληλα με τις μικρές τραπεζικές καταθέσεις, κάνει και «κατάθεση ψυχής», για τα παιδιά του και το αβέβαιο μέλλον τους!
Είναι η μοναδική «επένδυση» που μπορεί να κάνει, με όποιο οικονομικό κόστος!
* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.