Βολές

Απάτες παντού!

Γελούσε ειρωνικά στο καφενείο ο μπάρμπα Μήτσος, τη στιγμή που άναψε η κουβέντα για τις«τηλεφωνικές απάτες», που εξελίσσονται πλέον σε μεγάλο μπελά!

 

31 Αύγ 2026 • 10:30
Απάτες παντού!

Όμως, όλοι οι γέροντες είχαν να εξιστορήσουν από μία δυσάρεστη περίπτωση… Η γυναίκα του καφετζή… την πάτησε από τη ΔΕΗ! «Δύο υπάλληλοι», μαζί με τη γριά, βγήκαν στην αυλή, να… εντοπίσουν στο ρολόι… τη βλάβη! Ο… τρίτος υπάλληλος είχε την άνεση να πάρει… απ’ το στρώμα ένα ποσό των 8.000 ευρώ! (και κάτι ψιλά!)

Ο μπάρμπα Θύμιος, δέχεται τηλεφώνημα από… «τον λογιστή του», που του ζητάει να δώσει στο… βοηθό του, που είναι έξω από το σπίτι του, ένα ποσό 5.000 ευρώ, για να του… καλύψει παλιές οφειλές προς την Εφορία!

- Να προσέχετε, να προσέχετε, τους… συμβούλεψε ο Μήτσος!

Την ίδια ώρα, δέχεται ο Μήτσος ένα τηλεφώνημα που τον συνταράσσει!

- Μήτσο, εσύ είσαι;

- Ναι ο ίδιος, απαντά!

- Ο εγγονός σου έχει το… ίδιο όνομα με σένα;

- Ερώτηση είναι αυτή; Θα έδινα στον εγγονό μου το όνομα… του συμπέθερου;

- Μήτσο μου, τα νέα δεν είναι ευχάριστα! Ο… Δημητράκης σου είναι τραυματίας, χτύπησε με το… πατίνι και βρίσκεται σε… ιδιωτική κλινική!

Δεν πρόλαβε να πάει… σε κρατικό νοσοκομείο!

- Αλλά εκεί θέλουν 20.000 ευρώ, για τη νοσηλεία! Κάνε γρήγορα! Για να μην… τρέχεις εσύ, βάλτα σε έναν… κουβά και ρίξ’τα στο δρόμο που… περιμένει ο νοσηλευτής μας!

Και έτσι, τα λεφτά του Μήτσου έκαναν φτερά!

Μετά… από 2 ώρες, ήρθε στο σπίτι ο εγγονός… που γύρισε απ’ τον καφέ και ζήτησε απ’ τον παππού 50 ευρώ, για τη βραδινή έξοδο!

Ο Μήτσος… ανακουφισμένος:

- Τι 50 εγγονέ μου, πάρε 100 ευρώ! Και μπράβο… στους γιατρούς, που σε έκαναν καλά… τόσο γρήγορα! Προχώρησε πολύ… η επιστήμη! (και… υποχωρεί επικίνδυνα η νοημοσύνη!)

Γιάννης Μπούγιας

Το καθημερɩνό ενημερωτɩκό δελτίο της Ηπείρου
στο email σου.