ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Να αποσυρθεί άνευ ετέρου το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

23 Αύγ 2014 • 08:28
Να αποσυρθεί άνευ ετέρου το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

• Έντονη είναι η αντίδραση του Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέα για το περιεχόμενο του «αντιρατσιστικού νομοσχεδίου».
Συγκεκριμένα σε δήλωσή του αναφέρει τα εξής: «Εάν κάποιος συνέλληνας  αρνηθή, ας πούμε, το εβραϊκό ολοκαύτωμα, ο αριθμός του οποίου αμφιλέγεται, διατρέχει τον κίνδυνο να του υποβληθούν μηνύσεις από ενδιαφερόμενους Εβραίους! Όμως, με το ολοκαύτωμα των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και του Πόντου, τι γίνεται; Μπορεί ο οποιοσδήποτε να το αρνήται; Και δεν σκέπτεται κάποιος από τους αρμοδίους την θύελλα των αντιδράσεων, που θα ξεσηκωθή από μέρους των μικρασιατικών και ποντιακών σωματείων; Αλλ’ επειδή υπάρχει σοβαρή αντίδραση και εκ μέρους ικανού αριθμού βουλευτών της συμπολιτεύσεως, πρέπει το “πονηρό” αυτό νομοσχέδιο να αποσυρθή άνευ ετέρου, και δια τον επί πλέον λόγο ότι θέλει να καλύψη και την διαστροφή της ομοφυλοφιλίας.
Προσωπικώς δηλώνω, ότι και αν -ο μη γένοιτο- ψηφισθή το εν λόγω νομοσχέδιο, θα συνεχίσω να ομιλώ και να στηλιτεύω την γενοκτονία Μικρασιατών και Ποντίων, όπως επίσης να αρνούμαι οιανδήποτε σεξουαλική διαστροφή, ακολουθώντας το ιερό Ευαγγέλιο και το ιερό Πηδάλιο, για την προάσπιση των οποίων η Εκκλησία με κατέστησε Επίσκοπο. Συμβιβασμούς με την αρχιερατική μου συνείδηση δεν έκανα μέχρι τώρα και, συν Θεώ, δεν θα κάνω και στο μέλλον».
• Αναβολή τουλάχιστον μίας εβδομάδας πήρε χθες η συζήτηση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή, έπειτα από σχετικό αίτημα που κατέθεσε ο αρμόδιος Υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου, επικαλούμενος «έκτακτο κώλυμά του». Ενδεχομένως το νομοσχέδιο να ενταχθεί στις εργασίες του Γ' Θερινού Τμήματος που αρχίζουν στις 2 Σεπτεμβρίου.

Το καθημερɩνό ενημερωτɩκό δελτίο της Ηπείρου
στο email σου.