ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Ήπειρος θέλει επισκέπτες όλες τις εποχές του χρόνου

11 Σεπ 2014 • 08:28
Η Ήπειρος θέλει επισκέπτες όλες τις εποχές του χρόνου

• Περισσότερους ξένους επισκέπτες από κάθε άλλη φορά δέχθηκε φέτος η Ήπειρος, τα μεγαλύτερα «όπλα» της οποίας είναι η μοναδική φυσική ομορφιά, τόσο στα παράλια όσο και στα ορεινά, τα εντυπωσιακά μνημεία και φυσικά η φιλοξενία που παρά τα όποια «μειονεκτήματα», διατηρείται σε καλό επίπεδο.
Το ζήτημα, ωστόσο, είναι πώς θα ενισχυθεί το τουριστικό ρεύμα απ’ το εξωτερικό προς την περιοχή μας και μάλιστα όλες τις εποχές του χρόνου, ώστε να μεγαλώσουν και τα οικονομικά οφέλη, τα οποία θα υποβοηθήσουν την προσπάθεια για την ανάπτυξή της. Για να το πετύχει αυτό η Περιφέρεια προσκάλεσε, φιλοξένησε και ξενάγησε αυτές τις ημέρες στην Ήπειρο είκοσι τουριστικούς πράκτορες από διάφορες χώρες τη Ευρώπης και όχι μόνο.
Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής, που επικεντρώθηκε στις παραθαλάσσιες περιοχές της Πρέβεζας και της Θεσπρωτίας, ήταν οι πράκτορες να γίνουν «πρεσβευτές» της περιοχής μας στον τόπο τους, μεταφέροντας μόνο καλές εντυπώσεις και φυσικά να στείλουν πελάτες και γκρουπ στην Ήπειρο για διακοπές! Σε γενικές γραμμές η επιδίωξη αυτή επιτεύχθηκε, καθώς οι ξένοι φιλοξενούμενοι αναχωρώντας για τις πατρίδες τους δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από τις περιοχές που επισκέφθηκαν, το φυσικό περιβάλλον, τις παραλίες, τα πολιτιστικά μνημεία και φυσικά την τοπική κουζίνα που χαρακτήρισαν ως εξαιρετική!

Από εννέα χώρες-στόχους
Επί ένα τριήμερο «αλώνισαν» την Πρέβεζα και την Θεσπρωτία οι 20 τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι από το εξωτερικό, με ξεναγό την Περιφέρεια Ηπείρου. Η συγκεκριμένη φιλοξενία αποτέλεσε το πρώτο ταξίδι εξοικείωσης (familiarization trip) που πραγματοποιείται ως δράση, στο πλαίσιο της υλοποίησης έργου που αφορά την «Προώθηση και Προβολή του Τουριστικού Προϊόντος της Περιφέρειας Ηπείρου», με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ. Η δράση αφορούσε στην γνωριμία με τα παράλια της Ηπείρου, ενώ θα ακολουθήσει και δεύτερο ταξίδι εξοικείωσης στις αρχές της ερχόμενης άνοιξης, το οποίο θα αφορά στην γνωριμία με την ορεινή Ήπειρο, με έμφαση στις Π.Ε. Άρτας και Ιωαννίνων.
Οι τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι προέρχονταν από εννέα χώρες και συγκεκριμένα από τη Ρωσία, την Ιταλία, την Δανία,  το Ισραήλ, τη Μ. Βρετανία, τη Ρουμανία, την Π.Γ.Δ.Μ., την Ολλανδία και την Ελλάδα, καλύπτοντας ένα μεγάλο φάσμα τουριστικών αγορών για τις οποίες ενδιαφέρεται η Περιφέρεια Ηπείρου.

Ο Αλέκος Καχριμάνης
Τους φιλοξενούμενους υποδέχτηκε ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, ο οποίος στο καλωσόρισμά του, υπογράμμισε ότι η Ήπειρος είναι  προορισμός τεσσάρων εποχών, διαθέτοντας μοναδικές φυσικές ομορφιές, τοπικά προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας, πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, πεντακάθαρες παραλίες και μαγευτικά ορεινά τοπία. Ο κ. Καχριμάνης αναφέρθηκε στην προσπάθεια που ξεκίνησε η Περιφέρεια Ηπείρου για την προσέλκυση επισκεπτών από νέες αγορές και για όλο τον χρόνο,  ενώ  ζήτησε τη συνδρομή των ταξιδιωτικών πρακτόρων και των δημοσιογράφων ώστε να προβληθεί στις χώρες τους η Ήπειρος της φιλοξενίας.
Κατά την παραμονή τους στην Ήπειρο οι φιλοξενούμενοι της Περιφέρειας, επισκέφθηκαν τους Αρχαιολογικούς χώρους της Δωδώνης και Νικόπολης, το Νεκρομαντείο Αχέροντα, δοκίμασαν θαλασσινές γεύσεις στην Πρέβεζα και την Θεσπρωτία, κολύμπησαν στην γραφική Πάργα και εντυπωσιάστηκαν από τα μικρά νησάκια στα Σύβοτα και τα καταγάλανα νερά του Ιονίου.

Στρ. Ιωάννου-Θ. Πιτούλης
Στην  Π.Ε. Πρέβεζας τους υποδέχτηκε ο Στράτος Ιωάννου, αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας και αρμόδιος για θέματα Τουριστικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας, ο οποίος υπογράμμισε ότι «η Ήπειρος αυξάνει σταθερά την θέση της ως τουριστικός προορισμός και προσελκύει όλο και περισσότερους επισκέπτες από πολλές χώρες. Χάρη στις σπάνιες φυσικές ομορφιές, στην Ηπειρώτικη φιλοξενία και στην οργανωμένη δουλειά που γίνεται, όλοι φεύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις από την περιοχή μας και με την επιθυμία να ξανάρθουν, όπως τώρα με τους τουριστικούς πράκτορες και τους δημοσιογράφους, οι οποίοι θα συμβάλλουν στην ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος μεταφέροντας στις χώρες τους τις εμπειρίες από την Ήπειρο».  
Στην Π.Ε. Θεσπρωτίας και συγκεκριμένα στα Σύβοτα, υποδέχτηκε την αποστολή ο  αντιπεριφερειάρχης Θωμάς Πιτούλης, ο οποίος σημείωσε πως «θα πρέπει οι επισκέπτες που θα έρθουν στην περιοχή να γνωρίσουν την φιλοξενία και να αισθανθούν τον τόπο όπως την πατρίδα τους».
 Οι τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι συναντήθηκαν  επίσης με αντιπροσωπεία της Ένωσης Ξενοδόχων Πρέβεζας, ενώ στα Σύβοτα με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Τουριστικών καταλυμάτων Ηπείρου και εναλλακτικών μορφών τουρισμού καθώς και με εκπροσώπους  από το Σύλλογο  Ενοικιαζομένων δωματίων και εξοχικών κατοικιών Συβότων.

Το καθημερɩνό ενημερωτɩκό δελτίο της Ηπείρου
στο email σου.