ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δεν δίνουν λύση οι δηλώσεις του Υπ. Υποδομών για το Αεροδρόμιο

25 Σεπ 2014 • 08:32
Δεν δίνουν λύση οι δηλώσεις του Υπ. Υποδομών για το Αεροδρόμιο

• Στο θέμα του Αεροδρομίου Ιωαννίνων επανέρχεται με ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, μετά και τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
«Οι καθησυχαστικές δηλώσεις του κ. Χρυσοχοΐδη, δεν δίνουν λύση και παράλληλα επιτείνουν το πρόβλημα της ανεπαρκούς αεροπορικής σύνδεσης των Ιωαννίνων. Ο επιχειρηματικός κόσμος των Ιωαννίνων και της Ηπείρου διαπιστώνει ότι αφενός η ανάπτυξη καθυστερεί και αφετέρου η άρση της αεροπορικής απομόνωσης παραμένει κρατώντας στάσιμη την τοπική κοινωνία», αναφέρει μεταξύ άλλων το Επιμελητήριο.
Σε άλλο σημείο εκφράζει την ενόχλησή του για το γεγονός ότι δεν προσκλήθηκε από τον  Υπουργό να τον συναντήσει στην επίσκεψη της περασμένης εβδομάδος και καταλήγοντας ζητά να υπάρξει ενεργοποίηση όλων των φορέων, ώστε να απαιτηθεί από την Κυβέρνηση η τήρηση του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης των εργασιών.
«Άλλωστε -αναφέρει- η κυβέρνηση έχει ήδη καθυστερήσει πέντε ολόκληρα χρόνια την περαίωση του έργου και τώρα, στην καλύτερη περίπτωση, η καθυστέρηση θα είναι διπλάσια από το αρχικό χρονοδιάγραμμα που προέβλεπε το αεροδρόμιο, για το οποίο η σύμβαση υπογράφηκε το 2006 και θα ήταν έτοιμο το 2009».

Το καθημερɩνό ενημερωτɩκό δελτίο της Ηπείρου
στο email σου.