• Μετά τους βανδαλισμούς στο 4ο Λύκειο Ιωαννίνων, η σχολική κοινότητα, αλλά και η Αστυνομία αναστατώθηκε για δεύτερη φορά, καθώς σημειώθηκε νέα παράνομη πράξη με στόχο σχολικό συγκρότημα.
Αυτή τη φορά πρόκειται για διάρρηξη που έγινε στο κυλικείο του Μουσικού Γυμνασίου Ιωαννίνων τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη, περιστατικό που προφανώς δε συνδέεται με τους βανδαλισμούς και τον εμπρησμό στο 4ο Λύκειο, ωστόσο δείχνει πως τα σχολεία είναι έρμαιο στη διάθεση του καθένα.
Στόχος των αγνώστων που έδρασαν στο Μουσικό σχολείο, όπως προκύπτει από τις έρευνες, ήταν αποκλειστικά και μόνο η κλοπή χρημάτων από το κυλικείο, με τους διαρρήκτες να στέκονται ιδιαίτερα τυχεροί, καθώς σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια του Χρυσούλα Ρούσκα απέσπασαν ποσό που ξεπερνά τα 400 ευρώ.
Όπως εικάζουν τόσο η ίδια, όσο και ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Γιάννης Γιώσας, οι δράστες πρέπει να παρέμειναν εντός του σχολείου όταν αυτό έκλεισε, καθώς δεν υπάρχουν ίχνη παραβίασης, παρά μόνο σε μια εσωτερική πόρτα ένα κομμένο λουκέτο, ίσως στην προσπάθεια τους να βρουν δίοδο διαφυγής, καθώς σε όλα τα παράθυρα υπάρχουν κάγκελα. Τελικά, όπως όλα δείχνουν, έφυγαν από την κεντρική είσοδο.
Ο κ. Γιώσας έθεσε το θέμα απουσίας φύλαξης όλων των σχολείων, σημειώνοντας πως στον συγκεκριμένο χώρο, εκτός από το Μουσικό Σχολείο στεγάζονται το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας και προγράμματα Διά Βίου Μάθησης, ενώ δίπλα είναι το 9ο Γυμνάσιο, αίθουσες του οποίου χρησιμοποιούνται και για αθλητικές δραστηριότητες εκτός σχολικών ωρών.
Ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου έκανε γνωστό πως της διάρρηξης του κυλικείου είχε προηγηθεί μία ακόμη περίεργη κλοπή τριών πορτραίτων κλασικών μουσουργών. Τη μία μέρα κλάπηκε το πορτραίτο του Μότσαρτ και την επόμενη του Μπαχ και του Μπετόβεν.
Στοχευμένα περιστατικά;
Ο κ. Γιώσας ξεκαθάρισε προς κάθε κατεύθυνση ότι είναι αδιανόητο να ασκείται πίεση για το θέμα της φύλαξης με τέτοιους απαράδεκτους τρόπους, λέγοντας χαρακτηριστικά να αφήσουν τα σχολεία ήσυχα. Πρότεινε πάντως να μπουν στα σχολεία συναγερμοί και σύστημα με κάμερες, κλειστό σύστημα παρακολούθησης των Σχολικών χώρων.
Επί τόπου ο Αντιδήμαρχος
Το σχολείο επισκέφθηκε χθες το πρωί ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοινωνικής Πολιτικής, Νεολαίας, Αθλητισμού και Εθελοντισμού, Παντελής Κολόκας, που ενημερώθηκε από τη Διεύθυνση του σχολείου για το συμβάν. «Είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι για το δεύτερο, μέσα σε λίγες μέρες, κρούσμα σε σχολείο της πόλης μας», δήλωσε ο κ. Κολόκας.
Ο Αντιδήμαρχος σημείωσε πως η κατάργηση των σχολικών φυλάκων, άφησε «κενά» στη φύλαξη των σχολείων και θα πρέπει – όπως είπε- «να είμαστε όλοι σε εγρήγορση, από την σχολική κοινότητα, μέχρι και την Αστυνομία».
ΒΙΛΙΑΝ ΣΤΑΣΙΝΟΥ