ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με πλαστές πινακίδες νταλικέρης γλίτωνε διόδια!

27 Οκτ 2014 • 20:54
Με πλαστές πινακίδες νταλικέρης γλίτωνε διόδια!

• Ένας οδηγός (και ιδιοκτήτης) νταλίκας από τα Γιαννιτσά συνελήφθη από άνδρες της Τροχαίας στον κόμβο Εγνατίας Οδού – Ιωαννίνων, στην Πεδινή. Ο εν λόγω δράστης για μεγάλο χρονικό διάστημα αγνοούσε το τέλος διοδίων στον αυτοκινητόδρομο και περνούσε… σηκώνοντας τις μπάρες!
Όπως προέκυψε από την έρευνα του λευκού φορτηγού με το οποίο έκανε μεταφορές στο εξωτερικό, οι πινακίδες που αυτό έφερε ήταν πλαστές.
Παράλληλα, εντοπίστηκαν εντός του οχήματος έξτρα πλάστες πινακίδες με διαφορετικούς αριθμούς κυκλοφορίας, τους οποίους χρησιμοποιούσε προκειμένου να περνάει τους σταθμούς διοδίων χωρίς να πληρώσει το τέλος!
Τα όσα συνέβαιναν με την συγκεκριμένη νταλίκα τα είχε καταγγείλει η «Εγνατία Οδός Α.Ε» στην Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων και έτσι στήθηκε μπλόκο, στο οποίο και έπεσε ο οδηγός της.
Ο 49χρονος άνδρας συνελήφθη και επρόκειτο να οδηγηθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Καφετέριες σέρβιραν… «φρουτάκια» σε Γιάννενα και Ηγουμενίτσα!

• Παράνομα τυχερά παιχνίδια τα οποία είναι γνωστά ως «φρουτάκια» διεξάγονταν σε καφετέρια στα Γιάννενα την οποία εντόπισαν άνδρες της τοπικής Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τρία άτομα και συγκεκριμένα  έναν 66χρονο άνδρα, προσωρινά υπεύθυνο του καταστήματος, μία 28χρονη Ρουμάνα η οποία εργαζόταν ως σερβιτόρα, καθώς και έναν 44χρονο Πακιστανό που συμμετείχε ως παίκτης σε κάποια απ’ τα απαγορευμένα παιχνίδια! Παράλληλα, αναζητείται για να συλληφθεί  η 63χρονη ιδιοκτήτρια του καταστήματος.
Στο χώρο του καταστήματος και στην κατοχή των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επτά ηλεκτρονικοί υπολογιστές με τα παρελκόμενά τους, πέντε φορητές μονάδες ηλεκτρονικών δεδομένων (usb sticks) και το χρηματικό ποσό των 120 ευρώ.

…Και στην Ηγουμενίτσα
«Φρουτάκια» σέρβιρε στους πελάτες του και καφενείο ιδιοκτησίας 59χρονου στην Ηγουμενίτσα, όπως διαπίστωσαν αστυνομικοί της τοπικής Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας σε έλεγχο που πραγματοποίησαν, με αποτέλεσμα να συλλάβουν τον ιδιοκτήτη και έναν 35χρονο υπάλληλο. Στο καφενείο βρέθηκε δομημένη εγκατάσταση και λειτουργία έξι ηλεκτρονικών υπολογιστών με σύνδεση στο διαδίκτυο και δυνατότητα πρόσβασης σε «φρουτάκια».  Επιπλέον, στον ίδιο χώρο, οι δράστες είχαν τοποθετήσει τρία ειδικά διαμορφωμένα τραπέζια για τη διεξαγωγή παράνομων χαρτοπαιγνίων.

Στη… φάκα οι «ποντικοί» που άδειαζαν λεωφορεία του ΚΤΕΛ

• Διαρρήξεις και κλοπές σε λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ στα Γιάννενα, με λεία ηλεκτρονικές συσκευές και χρήματα είχαν διαπράξει δύο άνδρες, ηλικίας 22 και 42 ετών, οι οποίοι τελικά έπεσαν στο «δόκανο» των Αρχών, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων. Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Όπλων.
Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, οι δύο συλληφθέντες, διέπραξαν μέσα σε ένα τριήμερο πέντε διαρρήξεις και κλοπές σε υπεραστικά λεωφορεία του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, που ήταν σταθμευμένα σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης στα Γιάννενα. Απ’ τα οχήματα του ΚΤΕΛ αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ, δύο ράδιο –CD και μία συσκευή αναπαραγωγής μουσικής mp3.
Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν κατασχέθηκε. Επίσης, στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά μέσα και εργαλεία (γαλλικό κλειδί, φακός, γάντι) και  ένα πτυσσόμενο μεταλλικό  γκλομπ!

 

Το καθημερɩνό ενημερωτɩκό δελτίο της Ηπείρου
στο email σου.