• Στιγμές τρόμου έζησε χθες τα ξημερώματα ένας 21χρονος περιπτεράς στα Γιάννενα, όταν έπεσε θύμα ένοπλης ληστείας από δυο αδίστακτους δράστες.
Ήταν μετά τις 2 τα ξημερώματα, όταν πλησίασαν το περίπτερο δυο άτομα, τα οποία είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κράνη και με την απειλή μαχαιριού απέσπασαν από τον νεαρό το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ περίπου.
Στη συνέχεια έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση με την Αστυνομία να έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.
Στο μεταξύ, ακόμη μια μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών εντόπισαν τα τελευταία 24ωρα οι Αστυνομικοί της Ηπείρου στη Θεσπρωτία, συλλαμβάνοντας έναν Έλληνα με πάνω από 40 κιλά χασίς, ενώ στα Γιάννενα τέσσερις ακόμη νέοι συνελήφθησαν για διακίνηση ηρωίνης, γεγονός που αποδεικνύει ότι τα περιστατικά με σκληρά ναρκωτικά αυξάνονται τον τελευταίο καιρό ανησυχητικά.
Στο Νεοχώρι Θεσπρωτίας
Στο Νεοχώρι Θεσπρωτίας συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου ένας Έλληνας, έμπορος ναρκωτικών, με την κατηγορία μεταφοράς και εμπορίας σημαντικής ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και ακινητοποίησαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 41χρονο, φορτωμένο με πάνω από 40 κιλά χασίς.
Κατασχέθηκαν: • 41 δέματα με κάνναβη (συνολικού βάρους 40.870 γραμμαρίων) • ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο • ένα κινητό τηλέφωνο.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε, ότι ο 41χρονος θα μετέφερε τα ναρκωτικά στην Αθήνα, έναντι χρηματικής αμοιβής.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, προκειμένου να εξακριβωθεί πλήρως το εύρος της δραστηριότητας και οι διασυνδέσεις του 41χρονου.
Και ηρωίνη στα Γιάννενα
Στα Γιάννενα συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί (δύο άνδρες και δύο γυναίκες) ηλικίας 30, 28, 19 και 20 ετών, κατηγορούμενοι για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε σπίτι όπου διαμένουν ο 28χρονος και οι δύο γυναίκες και το οποίο χρησιμοποιούν ως χώρο αποθήκευσης και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• ποσότητα ηρωίνης, βάρους 27,7 γραμμαρίων και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, που ήταν κρυμμένα στα κεραμίδια του σπιτιού
• μία νάιλον συσκευασία με ηρωίνη, βάρους (0,3) γραμμαρίων
• μία νάιλον συσκευασία με κάνναβη αναμεμιγμένη με καπνό, βάρους 0,6 γραμμαρίων
Επίσης, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, στην διακίνηση της ηρωίνης και στις συναλλαγές των ναρκωτικών, συμμετείχε και ένας 30χρονος ημεδαπός, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη. Μετά από έρευνα στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης, βάρους 9,7 γραμμαρίων.
Εξιχνιάστηκαν κλοπές στα Γιάννενα
Τρεις υποθέσεις κλοπών οι οποίες είχαν διαπραχθεί κατά το τελευταίο δίμηνο στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων εξιχνιάστηκαν και συνελήφθησαν ως δράστες, ένας 33χρονος ημεδαπός και ένας 29χρονος υπήκοος Αλβανίας. Ειδικότερα, συνελήφθησαν το βράδυ του Σαββάτου, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, για κλοπή οινοπνευματωδών ποτών από αποθήκη, που διαπράχθηκε λίγο νωρίτερα στα Γιάνεννα.
Από την διενεργηθείσα προανάκριση και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι οι δύο δράστες εμπλέκονται και σε άλλες δύο κλοπές και συγκεκριμένα :
• Την 25/26-11-2014, αφαίρεσαν από μηχανουργείο στην Ελεούσα Ιωαννίνων, μία βαλίτσα με συλλογή κλειδιών.
• Την 16-10-2014, διέπραξαν κλοπή σε αγρόκτημα στην Κρύα Ιωαννίνων.
Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι ο 29χρονος αλλοδαπός είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα και εκκρεμούσε σε βάρος του μέτρο απαγόρευσης εισόδου.
Τα κλοπιμαία που βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών, αποδόθηκαν στους δικαιούχους.
Και στην Ηγουμενίτσα
Τρεις ημεδαπές Ρομά, ηλικίας 34, 22 και 18 ετών, συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα, γιατί όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα οι τρεις γυναίκες, μαζί με μία ακόμα συνεργό τους, κατά το τελευταίο δεκαπενθήμερο, αφαίρεσαν από σούπερ μάρκετ στην Ηγουμενίτσα, διάφορα προϊόντα.