• Με τη θρυλική τηλεοπτική εκπομπή... «Να η ευκαιρία» θα μπορούσε να παρομοιαστεί η αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Λεβαδειακό (5.15 μ.μ., N/S 3) στα πλαίσια της αναβληθείσας 6ης αγωνιστικής της Super League που διεξάγεται σήμερα.
Ο λόγος δεν είναι άλλος απ’ το γεγονός ότι με νίκη οι «κυανόλευκοι» ανοίγουν την «πόρτα» της πεντάδας του πρωταθλήματος, απομακρυνόμενοι παράλληλα αισθητά απ’ τη ζώνη του υποβιβασμού.
Στόχος λοιπόν του Γ. Πετράκη και των παικτών του αποτελεί η συνέχιση του «σερί» των πέντε αγώνων χωρίς ήττα, η διατήρηση του απαραβίαστου της εστίας του Βελλίδη, καθώς και η τρίτη διαδοχική επιτυχία στην έδρα τους μετά τα παιχνίδια με Νίκη Βόλου και ΟΦΗ.
Η ψυχολογία στο Γιαννιώτικο στρατόπεδο βρίσκεται στο «ζενίθ» μετά την εξαιρετική πορεία που πραγματοποιεί η ομάδα το τελευταίο διάστημα και άπαντες έχουν κατανοήσει απόλυτα τη σημασία του σημερινού αγώνα για τα φετινά τους συμφέροντα στη Super League.
Άλλωστε ο Λεβαδειακός θεωρείται αντίπαλος με ίδιες βλέψεις στο πρωτάθλημα και αν πάρει ο ΠΑΣ τους τρεις βαθμούς θα τον αφήσει έντεκα πίσω, με τη συμπλήρωση του 1/3 της περιόδου.
Προβληματίζει ο καιρός
Εν μέσω... ακραίων καιρικών φαινομένων ολοκληρώθηκε η μίνι προετοιμασία του ντόπιου συγκροτήματος, αφού δεν μεσολάβησε πολύς χρόνος απ’ το τελευταίο ματς με τον ΟΦΗ.
Οι ιδιαίτερα έντονες βροχοπτώσεις που πλήττουν από χθες την περιοχή μας, έχουν προκαλέσει ανησυχία στους ανθρώπους του ΠΑΣ σχετικά με την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου του Εθνικού Σταδίου. Και απ’ τη στιγμή που οι Γιαννιώτες καλούνται ως γηπεδούχοι να κάνουν... παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα με φουλ αμυντικούς προσανατολισμούς, όσο πιο βαρύ θα’ναι το τεραίν, τόσο πιο περίπλοκη θα γίνει η υπόθεση «ξεκλειδώματος» του αντίπαλου τέρματος. Πάντως ο ΠΑΣ θα προσπαθήσει να μπει «φουριόζος» με το ξεκίνημα ώστε να αιφνιδιάσει τους Βοιωτούς μ’ ένα γρήγορο γκολ, κάτι που θα τον απαλλάξει απ’ την πίεση που συνήθως υπάρχει σε τέτοια παιχνίδια.
Χωρίς απουσίες
Το ευχάριστο για την τεχνική ηγεσία είναι το «λευκό» απουσιολόγιο ενόψει του σημερινού 90λεπτου.
Και ο Γιώργος Ντάσιος τέθηκε στη διάθεση του Γιάννη Πετράκη, ο τελευταίος όμως πιστός στο δόγμα ότι «η ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει» θα εμπιστευθεί την ίδια ενδεκάδα που «φόρτωσε» με τέσσερα γκολ τη Νίκη Βόλου και τρία τον ΟΦΗ, απαρτιζόμενη απ’ τους: Βελλίδη, Στρούνα, Μπέριο, Τζημόπουλο, Μιχαήλ, Λίλα, Τσουκαλά, Ακόστα, Τσάβεζ, Μανιά, Ίλιτς.
Σωτηρίου, Ναδάλες, Χαρίσης, Γιάκος, Σαπαλίδης, Σκόνδρας, Κοροβέσης, Γαρουφαλιάς είναι οι υπόλοιποι της αποστολής.
Τα εισιτήρια της συνάντησης κυμαίνονται στα συνήθη επίπεδα (5 ευρώ παιδικό, 10 η μικρή σκεπαστή και 15 η μεγάλη), ενώ απ’ την ΠΑΕ τονίζεται για πρώτη φορά το πόσο σπουδαία θεωρείται η φίλαθλη συμπαράσταση στην προσπάθεια για την κατάκτηση της νίκης.
Επιστροφή Παντελίδη
Ένας τεχνικός που έφυγε ...νύχτα πέρσι απ’ τα Γιάννινα λίγο πριν... διαλύσει την ομάδα επιστρέφει σήμερα σαν αντίπαλος στο «Ζωσιμάδες».
Ο Σάββας Παντελίδης δίκαια μπορεί να χαρακτηρισθεί μία απ’ τις πλέον αποτυχημένες επιλογές όλων των εποχών για τον πάγκο του ΠΑΣ και είναι βέβαιο ότι οι φίλαθλοι θα τον υποδεχθούν... αναλόγως... Ο Λεβαδειακός τη φετινή περίοδο παρουσιάζεται μέχρι στιγμής «αγνώριστος» προς το... χειρότερο κι έχει μείνει αρκετά πίσω στον βαθμολογικό πίνακα.
Γίνεται λοιπόν αντιληπτό ότι σε όλα τα ματς ψάχνει το θετικό αποτέλεσμα για να πάρει κάποιες «ανάσες», ελπίζουμε όμως ότι στο σημερινό το μόνο που θα καταφέρει να συλλέξει είναι ...όμορφες αναμνήσεις απ’ τη... γραφική οδική διαδρομή που συνδέει τη Λειβαδιά με τα Γιάννινα...
«Σφυρίζει» ο Σιδηρόπουλος
Ο Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου) θα διευθύνει το παιχνίδι με βοηθούς τους Κωσταρά (Αιτ/νίας) - Μπαλτά (Αχαΐας), τέταρτο τον Τριτσώνη (Αθηνών) και παρατηρητή τον Δαγκλή (Μακεδονίας).
Το πρόγραμμα της 6ης Αγωνιστικής
Σήμερα (3 μ.μ.): Πανθρακικός - Πλατανιάς (Μαντάκης, N/S 2), 5.15 μ.μ. Ατρόμητος - Βέροια (Παπαπέτρου, N/S 2), Κέρκυρα - Πανιώνιος (Γιάχος, N/S 4), 7.30 μ.μ. Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ (Αρετόπουλος, N/S 1).
Αύριο (3.15 μ.μ.): Παναιτωλικός, Παναθηναϊκός (Βοσκάκης, N/S 2), Νίκη Β. - Αστέρας Τρ. (Κουτσιαύτης, N/S 1), 7.30 μ.μ. ΟΦΗ - Εργοτέλης (Αμπάρκιολης, N/S 1).
Σε απολογία ο ΠΑΣ Γιάννινα για τη συμπεριφορά οπαδών του
Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή ενημέρωσε πως κάλεσε σε απολογία την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, για τη συμπεριφορά οπαδών του (για πυρσούς κλπ) στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Μαζί με τον ΠΑΣ καλούνται για τον ίδιο λόγο ο ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός και ο Πανιώνιος.
Αναβολή στην Α’ Κατηγορία
Λόγω του αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα η ΕΠΣΗΠ αποφάσισε την αναβολή της 16ης αγωνιστικής της Α’ Κατηγορίας που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα.