ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Άφαντοι οι δύο Ηπειρώτες του «Norman Atlantic»...

12 Ιαν 2015 • 09:40
Άφαντοι οι δύο Ηπειρώτες του «Norman Atlantic»...

• Aρκετές ημέρες πέρασαν από την τραγωδία του «Norman Atlantic», οι φωτιές στο πλοίο κατασβέστηκαν, όμως οι Έλληνες αγνοούμενοί του δεν έχουν εντοπιστεί ακόμα και η αγωνία των συγγενών τους συνεχίζεται.
Ανάμεσα στους αγνοούμενους παραμένουν οι δύο συμπατριώτες μας, ο Γιώργος Δούλης από την Καταμάχη Ιωαννίνων, που είχε αρχικά ανακοινωθεί ως το πρώτο θύμα της τραγωδίας, χωρίς ωστόσο να εντοπιστεί μέχρι στιγμής η σορός του και ο  Γιώργος Παπαδόπουλος από τη Νέα Σινώπη Πρέβεζας. Συγγενείς των δύο Ηπειρωτών που αναζητούν κάποιο σημάδι ζωής από τα αγαπημένα τους πρόσωπα ταξίδεψαν στην Ιταλία, όπου, συνοδεία εισαγγελέα,  επισκέφτηκαν όλες τις κλινικές στο Μπάρι, στο Μπρίντιζι και στο Λέτσε με την ελπίδα ότι θα τους βρουν ανάμεσα στους δεκάδες νοσηλευόμενους επιβάτες του πλοίου, όμως δεν τα κατάφεραν.

«Ένα μπάχαλο…»
Ο γιος του Γιώργου Δούλη Ανδρέας μετά από την πολυήμερη παραμονή του στην Αθήνα επιστρέφει πια άπραγος στη Ζυρίχη και σε δηλώσεις του στο «Πρώτο Θέμα» τονίζει πως «δεν ξέρουμε ποιον να πιστέψουμε πια. Ακούμε συνεχώς διάφορα χωρίς όμως να επιβεβαιώνονται. Τη μια ότι προσπαθούσαν να ανασύρουν δύο σορούς από τη θάλασσα αλλά δεν τα κατάφεραν, την άλλη ότι ενδέχεται ο πατέρας μου να είναι ανάμεσα σε κάποιους τραυματίες. Συγκεχυμένες πληροφορίες που στο τέλος διαψεύδονταν από τις Αρχές. Ένα απίστευτο μπάχαλο».

Συνεχίζονται οι έρευνες
Στο μεταξύ, το επιχειρησιακό κέντρο των ιταλικών αρχών συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων.
Σημειώνεται ότι ο αριθμός των Ελλήνων είναι εννέα.

Το καθημερɩνό ενημερωτɩκό δελτίο της Ηπείρου
στο email σου.