• Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας συζητήθηκαν χθες οι προσφυγές Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και πανεπιστημιακών διδασκάλων για τις μεταγραφές των φοιτητών, ενώ έξω από δικαστικό Μέγαρο ήταν συγκεντρωμένη μικρή ομάδα πολυτέκνων και τριτέκνων, η οποία είχε αναρτήσει σχετικά πανό.
Υπενθυμίζεται ότι η επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε σχηματισμό Ολομέλειας, με την υπ’ αριθμ. 6/2015 απόφασή της έχει «παγώσει» προσωρινά τις μεταγραφές στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Η επιτροπή αναστολών του ΣτΕ έχει κρίνει ότι η αύξηση των εγγραφών που θα γίνει λόγω των μεταγραφών είναι «ικανή να προκαλέσει δυσλειτουργία» των δύο Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, «λόγω υπερβάσεως των εκπαιδευτικών δυνατοτήτων τους και κυρίως υποβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου που παρέχουν κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, ήτοι βλάβη του δημοσίου συμφέροντος που θα είναι ανεπανόρθωτη σε περίπτωση ευδοκιμήσεως της αιτήσεως ακυρώσεως». Η Ολομέλεια του ΣτΕ επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.