• Την αγανάκτηση και τον προβληματισμό τους εκφράζουν οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), μια εβδομάδα μετά την έναρξη του προγράμματος για την «αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης», καταλογίζοντας στην Κυβέρνηση προχειρότητα.
Την ίδια ώρα, ένας ομολογουμένως επιτυχημένος θεσμός, όπως είναι τα ΚΕΠ, τείνει να χάσει την αξιοπιστία του στους πολίτες για τις ποιοτικές υπηρεσίες που συνήθως προσφέρει, αφού, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των εργαζομένων του, το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης εντάσσει σ’ αυτά, διαδικασίες με μεγάλο χρόνο διεκπεραίωσης, χωρίς προγραμματισμό, συμβάλλοντας ουσιαστικά στον υπερκορεσμό του συνολικού αριθμού ημερήσιας διεκπεραίωσης.
Συνωστισμός και ταλαιπωρία…
Οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ, με αφορμή το πρόγραμμα για την ανθρωπιστική κρίση, το οποίο έχει δεχθεί χιλιάδες αιτήσεις, κάνουν λόγο για «εξευτελισμό των συμπολιτών μας που συνωστίζονται σε ασφυκτικά γεμάτα ΚΕΠ, καθημερινά και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και για ώρες, ώστε να δηλώσουν αυτό που ήδη η πολιτεία γνωρίζει. Το εισόδημα και την περιουσιακή τους κατάσταση».
Όπως τονίζουν «η ταλαιπωρία των συμπολιτών μας δεν είναι για μια και μόνο φορά, αλλά θα συνεχίζει να υφίσταται, σε τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να ενημερωθούν αν το αίτημά τους έχει εγκριθεί, θα στηθούν ξανά σε αντίστοιχες ουρές για να υποβάλουν τυχόν ενστάσεις για να υποβάλουν τα πρόσθετα στοιχεία που απαιτούνται και τέλος να στηθούν πάλι σε αντίστοιχες ουρές ώστε να λάβουν τις περίφημες «κάρτες σίτισης».
«Κυματοθραύστης» παραπόνων
Στην αυστηρή ανακοίνωση που εξέδωσαν καταγγέλλουν ότι τα ΚΕΠ γίνονται «ο κυματοθραύστης» των παραπόνων και της αγανάκτησης των συμπολιτών για τα περιορισμένα εισοδηματικά κριτήρια, ενώ αυτό το φαινόμενο θα ενταθεί στο μέγιστο βαθμό με την ανακοίνωση των δικαιούχων που σαφώς θα είναι σημαντικά μικρότερος σε σχέση με αυτούς που έχουν υποβάλει αίτημα - υπολογισμοί θέλουν μόλις 3/10 όσων έχουν κάνει αίτηση να καταστούν δικαιούχοι).
Απάνθρωπες συνθήκες…
Παράλληλα, στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν «τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας μας υπερβάλλοντας εαυτόν και ειδικά μικρών ΚΕΠ που εξυπηρετούν εκατοντάδες δικαιούχους μόλις ένας ή δυο υπάλληλοι και την αγανάκτηση των συμπολιτών μας που είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν ώρες, προκειμένου να τους δοθεί ένα πιστοποιητικό ή να γίνει γνήσιο υπογραφής».
Από τα πυρά τους δεν γλιτώνει ούτε η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία όπως τονίζουν «αρνείται να υποστηρίξει το θεσμό με προσωπικό, ενώ ταυτόχρονα δεν καταβάλει καμιά πρόσθετη υπερωριακή αποζημίωση για τους υπαλλήλους».