ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στις 3.360 έφτασαν οι συμμετοχές για το Run Greece της Κυριακής

8 Μάϊ 2015 • 08:11
Στις 3.360 έφτασαν οι συμμετοχές για το Run Greece της Κυριακής

• Στις 3.360 έφτασαν οι εγγραφές για το Κυριακάτικο RunGreece των Ιωαννίνων, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ Ηπείρου. Οι συμμετοχές έχουν υπερβεί το όριο που τέθηκε και  οι πολύ λίγες θέσεις που θα υπάρξουν από ακυρώσεις συμμετοχών, θα δοθούν κατά προτεραιότητα στους ενδιαφερόμενους συμπολίτες μας από το Κέντρο εγγραφών αύριο, Σάββατο στην κλειστή αίθουσα του Σταδίου «Ζωσιμάδες» από ώρα 10.00 – 20.00.
Όλοι οι δρομείς που έχουν κάνει εγγραφή θα πρέπει να περάσουν αύριο, από την κλειστή αίθουσα του Σταδίου «Ζωσιμάδες» (10.00 – 20.00) για να παραλάβουν την τσάντα με τον αριθμό συμμετοχής τους και τα αντίστοιχα αναμνηστικά (μπλουζάκι κ.λ.π.). Επίσης στις ίδιες ώρες από το Στάδιο, θα πρέπει να περάσουν και  οι μαθητές της Α’ Β/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης (Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων) που έχουν κάνει ομαδικές εγγραφές με το σχολείο ή το σωματείο τους για να παραλάβουν τον αριθμό και το μπλουζάκι τους. Η παράδοση των αριθμών των μαθητών θα γίνεται επίσης από 10.00 – 20.00.
Αυτός ο αγώνας εκτός των άλλων έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα δεδομένου ότι ο μεγάλος χορηγός του αγώνα  η WIND, θα βοηθήσει οικονομικά  την Κιβωτό του Κόσμου.

Κατέκτησε και μετάλλια…
Πρωτιές του Ι.Ο.Ι. σε αγώνες Ιστιοδρομίας αν. θαλάσσης

• Στις τρεις ιστιοδρομίες των αγώνων για την κατάταξη Ιονίου ανοιχτής θάλασσας 2015 που διοργανώθηκαν πρόσφατα απο τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Κέρκυρας συμμετείχε με επιτυχία ο Iστιοπλοϊκός Όμιλος Ιωαννίνων (ΙΟΙ).
Η πρώτη ιστιοδρομία 10 μιλίων διεξήχθη απο την Κέρκυρα στην Κασιώπη και η δεύτερη απο την Κασιώπη στην Κέρκυρα (απόσταση 11 μίλια). Στον αγώνα αυτό τα συμμετέχοντα σκάφη του ΙΟΙ «ΚΙΡΚΗ» και «ΑΝΕΜΟΣ» κατέλαβαν την 7η και 11η θέση της γενικής κατάταξης, αντίστοιχα. Η μοναδική ιστιοδρομία του αγώνα «Πρέβεζα - Παξοί» εκκίνησε από τη Λευκίμμη της Κέρκυρας. Τα συμμετέχοντα σκάφη αφού διήνυσαν νυκτερινή διαδρομή 22 μιλίων παραπλέοντας δυτικά από τους Παξούς τερμάτισαν τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας στο Γάϊο των Παξών. Σε αυτόν το δύσκολο και απαιτητικό αγώνα το σκάφος «ΚΙΡΚΗ» του Γιαννιώτικου Ομίλου κατέλαβε την πρώτη θέση στην Κατηγορία του (ORC Club1) και τη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης.
Ο Ιστιοπλοίκός Όμιλος Ιωαννίνων με ανακοίνωσή του συγχαίρει θερμά τον Ευριπίδη Γλαβά (κυβερνήτη) και το πλήρωμα του σκάφους «ΚΙΡΚΗ» που αποτελούνταν από τους Δημήτρη Αθανασιάδη, Στέργιο Βακατσά, Γιώργο Δρούγκα, Σπύρο Μελισσόβα και Φρίξο Τριάντη, για την υψηλή δ ιάκριση που πέτυχαν.

Με τη στήριξη του «Κατώγι Αβέρωφ»
Την Κυριακή 24 Μαΐου ορεινοί αγώνες τρεξίματος στο Μέτσοβο

• Για τρίτη συνεχή χρονιά διοργανώνονται στο Μέτσοβο, την Κυριακή 24 Μαϊου, οι αγώνες ορεινού τρεξίματος «Ursa Trail» και στα «Χνάρια της Αρκούδας». Οι αγώνες γίνονται με τη στήριξη του ξενοδοχείου- οινοποιείου «Κατώγι Αβέρωφ» που προσφέρει  το Pasta Party που πραγματοποιείται τη βραδιά πριν τους αγώνες. Κατά τη διάρκεια το οινοποιείο θα είναι ανοιχτό στους επισκέπτες και θα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις.
Αξίζει να τονιστεί ότι οι διαδρομές των αγώνων περνούν μέσα από το βιότοπο της καφέ αρκούδας, μέσα από παλιά μονοπάτια που με εθελοντική εργασία έχουν καθαριστεί και μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο από τους αθλητές την ημέρα του αγώνα αλλά κι από τον καθένα μας για περίπατο ή ορειβασία.
Το συνολικό μήκος του αγώνα «Ursa Trail» είναι 40χλμ. με 2.700μ. υψομετρικής διαφοράς και του αγώνα «Στα χνάρια της αρκούδας» 18χλμ. με 940μ.
Επίσης σε συνεργασία με την Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ το περασμένο φθινόπωρο ο καθηγητής Γιώργος Χουλιαράς μαζί με ομάδα της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών πραγματοποίησαν εικαστικές παρεμβάσεις σε μέρος της διαδρομής Ursa Trail.

Επιτυχίες του Σπάρτακου σε τουρνουά στα Τρίκαλα

SPARTAKOS 7 5 15

• Επιτυχίες στο ετήσιο τουρνουά Judo που διεξήχθη πρόσφατα στα Τρίκαλα με τη συμμετοχή αρκετών αθλητών από τη Βόρεια κυρίως Ελλάδα είχε ο Α.Ο. Σπάρτακος.
Πιο αναλυτικά, μετάλλια στην κατηγορία Juniors B κατέκτησαν οι αθλητές: Βλάχου Βασιλική, Μπέλος Ιάσωνας, Καρδούλας Γεράσιμος, Καρδούλας Δημήτριος και Μάντζιος Σωτήριος.
Στην κατηγορία Juniors A διακρίθηκαν οι: Βλάχου Μαριλέννα, Ζυγούρης Απόστολος, Κοντός Παναγιώτης, Παρδάλης Μάριος, Ράπτη Μαριάμ, Γεωργίτσης Παναγιώτης και Πότσης Πάρης.
Στην Κατηγορία Κορασίδων Β μετάλλιο πήρε η Ράπτη  Βασιλική, στους Παίδες Β οι: Zυγούρης Φώτιος, Τσιώλας Χαράλαμπος, Καρίτσος Σωτήριος και Καλογήρου Ευάγγελος και στους Παίδες Α οι Ράπτης Κωνσταντίνος και Συγκούνας Αχιλλέας.

Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου
Η ΟΥΕΦΑ θα αποφασίσει για το μέλλον των ομάδων μας

• Στο νομοσχέδιο το οποίο -τελικά- ψηφίστηκε εμπεριέχεται διαφοροποιημένο το άρθρο 15, όπως επιθυμούσε η UEFA και η FIFA με παρεμβάσεις που έκανε ο Υφυπουργός Αθλητισμού χθες μετά από σχετικές προτάσεις που έγιναν κατά την διαδικασία. Βάσει της καταμέτρησης στο σύνολο των 246 ψήφων, οι 146 ψήφισαν "Ναι". Πρέπει να επισημάνουμε ότι ψηφίστηκε με ονομαστική ψηφοφορία -μετά από σχετικό αίτημα της ΝΔ- και το άρθρο 5.
Πλέον, τον λόγο έχει η UEFA η οποία τις επόμενες ημέρες θα λάβει το περιεχόμενο του νέου νόμου μεταφρασμένο.
Όπως τονίζουν οι άνθρωποι του υπουργείου δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, επισημαίνοντας ότι ακόμη και οι αλλαγές που έγιναν σήμερα ουσιαστικά δεν διαφοροποίησαν κάτι.

Basket Days 3 για παιδιά

• Στα Γιάννενα θα διοργανωθεί το Basket Days 3, που  είναι η έκδοση του Basket Nights για τους μικρότερους σε ηλικία αθλητές. Στο πρωτάθλημα μπορούν να πάρουν μέρος αγόρια και κορίτσια γεν. 2003 και μικρότεροι (2004, 2005 κ.ο.κ.). Τα παιδιά μπορούν να φτιάξουν ομάδες από 3-6 παίκτες και να πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα το οποίο θα διεξαχθεί από 17 Μαΐου έως και 20 Ιουνίου.
Αιτήσεις εγγραφής υπάρχουν στη διεύθυνση:
http://www.mediafire.com/download/uj885duna89mu37/AITHSH+BASKET+DAYS+3.pdf.
• Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στο τηλέφωνο 6937-163555 και στην επίσημη ιστοσελίδα ianthos.org.

Θα γίνει 30 Μαΐου – 1 Ιουνίου
Το ΝΒΑ ξανάρχεται στο Camp της  Ακαδημίας Μπάσκετ «Ντούγιας»

• Το 2ο NTOUGIAS BASKETBALL CAMP θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 30 Μαΐου με 1 Ιουνίου στο κλειστό γυμναστήριο του ΕΑΝΚΙ, στη Λιμνοπούλα και σ’ αυτό θα υπάρξει ξανά… άρωμα NBA! Πιο συγκεκριμένα, με αφορμή το Camp θα έρθει στα Γιάννενα ο Skill trainer, ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από τις μαγικές τρίπλες του φετινού MVP του ΝΒΑ Stephen Carry, Ράιν Γκούντσαν!
Σκοπός της Ακαδημίας Μπάσκετ «Ντούγιας» είναι να προσφέρει μία ανεπανάληπτη εμπειρία στα μέλη της και σε όλους τους «μπασκετόφιλους» της πόλης, μαθαίνοντας τα μυστικά του μπάσκετ από έναν προπονητή που έχει δουλέψει με τους καλύτερους παίκτες του ΝΒΑ.
• Το Καμπ αναφέρεται σε ηλικίες 6-17 ετών για αγόρια και κορίτσια. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλ.: 6997-067845 (Νικόλαος Ντούγιας) ή στο email: ntougiasbc@gmail.com.

Ο Ν.Ο.Ι. καλεί τα Γιαννιωτόπουλα να γνωρίσουν την Κωπηλασία!
• Εγγραφές νέων αθλητών στα τμήματα αρχαρίων του

• Νέους αθλητές και αθλήτριες δέχεται στα τμήματα αρχαρίων του ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων και απευθύνει κάλεσμα στα Γιαννιωτόπουλα να δοκιμάσουν την εμπειρία της Κωπηλασίας και τις δυνατότητές τους στο άθλημα, αξιοποιώντας των ελεύθερο χρόνο τους μέσα στην θερινή περίοδο. Φέτος γίνονται δεκτά αγόρια και κορίτσια που έχουν γεννηθεί κατά τα έτη 2000 – 2003, οι προπονήσεις των οποίων  γίνονται καθημερινά, απογευματινές ώρες (3 με 6 μ.μ.) αλλά και Σαββατοκύριακα.
Οι αρχάριοι αθλητές, πριν μπουν στην λίμνη με τις βάρκες του Ομίλου,  περνούν καταρχήν από ένα εισαγωγικό στάδιο εκμάθησης της Κωπηλασίας, που διεξάγεται στις εγκαταστάσεις του Ν.Ο.Ι. και του ΕΑΝΚΙ και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τεστ κολύμβησης.
Ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων, Πρωταθλητής και Πολυνίκης Ελλάδος επί 26 συνεχή χρόνια, διαθέτει προπονητικά Τμήματα όλων των επιπέδων από την κατηγορία Αρχαρίων αθλητών μέχρι την κατηγορία Ανδρών – Γυναικών.
Οι προπονήσεις γίνονται υπό την αυστηρή επίβλεψη του έμπειρου και εξειδικευμένου τεχνικού προσωπικού του Ομίλου στον υγρό στίβο της Παμβώτιδας, αλλά και στις πλήρως εξοπλισμένες κλειστές εγκαταστάσεις του Ν.Ο.Ι..
***
• Εγγραφές στα τμήματα αρχαρίων του Ν.Ο.Ι. γίνονται καθημερινά στις εγκαταστάσεις του Ομίλου (Κανάρη 10, Λιμνοπούλα, είσοδος από το Camping στην Λεωφόρο Γ. Παπανδρέου). Πληροφορίες στον κ. Θανάση Μπουκουβάλα (6974-017890) και στα γραφεία του Ν.Ο.Ι., τηλ.: 26510 – 38060 (εργάσιμες ημέρες 6 με 8 μ.μ.).

Το καθημερɩνό ενημερωτɩκό δελτίο της Ηπείρου
στο email σου.