Του ΑΡΗ ΛΕΚΚΟΥ
• Την «σκυτάλη» απ’ τον Νταβίντ Ναδάλες, ο οποίος ανανέωσε ποχθές για τρία χρόνια το συμβόλαιό του με τον ΠΑΣ Γιάννινα, πήρε χθες το απόγευμα ο Μάρκος Βελλίδης που αποτελεί τη δεύτερη «εσωτερική» μεταγραφή του ντόπιου συλλόγου.
Ο διεθνής Καστοριανός γκολκίπερ υπέγραψε την επέκταση της συνεργασίας του με τους «κυανόλευκους» μέχρι το καλοκαίρι του 2018 και η είδηση αυτή πραγματικά σκόρπισε ευδαιμονία στις τάξεις των Γιαννιωτών φιλάθλων.
Ο Βελλίδης την τελευταία διετία έχει πάρει στο... σπίτι του τη φανέλα του βασικού, ήταν αναμφίβολα ένα απ’ τα «πρωτοκλασάτα» στελέχη της φετινής εκπληκτικής πορείας του ΠΑΣ και από πολλούς θεωρείται ο κορυφαίος Έλληνας γκολκίπερ της Super League.
Παρά τις μεταγραφικές «σειρήνες» να εγκαταλείψει την ομάδα ο ίδιος ήθελε «σφόδρα» να παραμείνει μέλος της, αφού όπως επανειλημμένα έχει δηλώσει στο παρελθόν το «δέσιμο» που υπάρχει με τον κόσμο και την πόλη είναι κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για εκείνον.
Ακολουθεί αναλυτικά το δελτίο τύπου της ΠΑΕ:
«Η Π.Α.Ε. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ανακοινώνει την επέκταση συμβολαίου με τον Διεθνή ποδοσφαιριστή Μάρκο Βελλίδη μέχρι 30/06/2018.
«Πριν δυο χρόνια είχα πει πως το να έρθω σε αυτή την ομάδα ήταν μεγάλη τιμή για εμένα διότι ο ΠΑΣ αντιπροσωπεύει ολόκληρη την Ήπειρο. Σήμερα είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που θα παραμείνω στην ομάδα για τα επόμενα τρία χρόνια.
Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τον Πρόεδρο και την οικογένεια του, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τον Διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος κ. Νιαρχάκο, τους προπονητές μου, κ. Πετράκη, κ. Γεωργουλόπουλο, κ. Αλεξίου και κ. Τσελιόπουλο, όλους τους συμπαίκτες μου και το φίλαθλο κόσμο της Ηπείρου για τη στήριξη και την εκτίμηση στο πρόσωπό μου».
Ο Πετράκης παίρνει ...σειρά
Χθες αναμένονταν στα Γιάννινα ο μεγαλομέτοχος Γ. Χριστοβασίλης, ο οποίος έχει αρκετά ζητήματα να «ξεδιαλύνει» μέχρι η ομάδα να σταματήσει τις προπονήσεις στις 22 Μαΐου.
Βασική μέριμνά του είναι τόσο η τακτοποίηση κάποιων οικονομικών εκκρεμοτήτων όσο και η οριστική σύμφωνία με τον Γιάννη Πετράκη για την ανανέωση της συνεργασίας τους.
Πιθανώς μέσα στο Σαββατοκύριακο να έχουμε «λευκό καπνό» για το συγκεκριμένο θέμα μιας και σε προφορικό επίπεδο οι δύο άνδρες φέρονται να τα’χουν βρει σε όλα. Το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα μέλη του τεχνικού τημ.
Από κει και πέρα όπως αναφέραμε οι προπονήσεις θα διεξάγονται ως την άλλη Παρασκευή και τότε οι παίκτες θα φύγουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές περίπου μέχρι τις 20 Ιουνίου.
Υπενθυμίζουμε ότι για τρίτη συνεχόμενη σεζόν η προετοιμασία θα πραγματοποιηθεί στο Καρπενήσι.
Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ
Β’ Κατηγορία - Α’ Όμιλος
Σήμερα, 5.30 μ.μ.: Νησί - Πεντέλη (Ελευθεριάδου), Αγρ. Αστ. Άνω Καλαμά - ΑΠΟΕΛ (Μπαδήμας), Περίβλεπτος - Πρωτόπαππα (Μπούμπας), Καρυές - Κεφαλόβρυσο (Πάνος), Αμφιθέα - Ζωοδόχος (Δημητρίου), 7.30 μ.μ.: Αμπελόκηποι - Σταυράκι (Ζαμπαλάς).
Αύριο, 12 μ.: Ασβεστοχώρι - Βουνοπλαγιά (Γιώτης), 5.30 μ.μ.: ΠΑΟ Κόνιτσας - Πανζαγορισιακός (Γεωργάκης).
Β’ Κατηγορία - Β’ Όμιλος
Σήμερα, 3 μ.μ.: Κοσμηρά - Αμπελιά (Νέος), 4.30 μ.μ.: Πεδινή - Μέτσοβο (Ζιώγα), 5.30 μ.μ.: Δροσοχώρι - Πλατανιά (Ντόντης), Αετοράχη - Συρράκο (Σταύρου), Καστρίτσα - Δαφνούλα (Τάσης), Κράψη - Βαρυάδες (Αλεξίου), Κατσικά - Μηλιά (Τζόβας), Μουσιωτίτσα - Ολυμπιακός Βοτανικού (Κατσικογιάννης).
Αύριο, 12 μ.: Επισκοπικό - Χαροκόπι (Λέτσιος).