ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έντονη κινητικότητα μετά το «κόλλημα» των διαπραγματεύσεων

29 Μάϊ 2015 • 07:20
Έντονη κινητικότητα μετά το «κόλλημα» των διαπραγματεύσεων

• Έντονη κινητικότητα παρατηρήθηκε χθες αναφορικά με το ζήτημα της Ελλάδας, καθώς, πληροφορίες ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός είχε το απόγευμα τηλεδιάσκεψη με την Ανγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ.
Η ξαφνική τηλεδιάσκεψη έρχεται σε μια στιγμή που στο Brussels Group φαίνεται υπήρξαν νέα εμπόδια, ενώ, η Κριστίν Λαγκάρντ μίλησε ξεκάθαρα για την πιθανότητα Grexit. Το Μαξίμου δεν έχει δώσει περαιτέρω πληροφορίες για το τι συζητήθηκε μεταξύ των τριών ηγετών, ωστόσο, η Αθήνα δείχνει να επιθυμεί και να κινείται προς την πιθανότητα πολιτικής λύσης.
Άλλωστε, μέσα σε ένα κλίμα έντονης αβεβαιότητας, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στον Guardian, τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει πολιτική συμφωνία σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο για να αποφύγει η Ελλάδα την χρεοκοπία.
Εν τω μεταξύ, την πολύ σκληρή στάση του ΔΝΤ επιβεβαίωσε με τον πιο εμφατικό τρόπο η Κριστίν Λαγκάρντ η οποία δήλωσε ότι το Grexit παραμένει μια πιθανότητα, αλλά δεν θα σημάνει το τέλος του ευρώ. Παράλληλα σημείωσε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να υπάρξει λύση και συμφωνία μέχρι την Κυριακή (όπως επιθυμεί η Αθήνα), ενώ, ξεκαθάρισε ότι υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να γίνουν στην Ελλάδα.
«Πριν από δέκα ημέρες είχαμε κάποια θετικά σημάδια, αλλά από τότε δεν έχει υπάρξει καμία πρόοδος»,  δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ για να υπογραμμίσει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να δοθούν περαιτέρω δάνεια στην Ελλάδα πριν από μια ξεκάθαρη συμφωνία για πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων.

Το καθημερɩνό ενημερωτɩκό δελτίο της Ηπείρου
στο email σου.