• Στα δίχτυα της Αστυνομίας έπεσε ένας 34χρονος Έλληνας διαρρήκτης, ο οποίος με την μέθοδο της αναρρίχησης εισέρχονταν σε σπίτια και τα… έκανε καλοκαιρινά!
Έτσι, το απόγευμα του Σαββάτου, ο 34χρονος δράστης κατελήφθη επ’ αυτοφώρω από τους αστυνομικούς, να προσπαθεί να αναρριχηθεί σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου πολυκατοικίας στην πόλη των Ιωαννίνων.
Από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο 34χρονος νωρίτερα την ίδια ημέρα είχε εισέλθει σε σπίτι 71χρονης ημεδαπής στα Γιάννενα απ’ όπου αφαίρεσε χρυσά κοσμήματα και τιμαλφή.
Επίσης, στην κατοχή του δράστη βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας χρυσός σταυρός τον οποίο όπως προέκυψε είχε αφαιρέσει το απόγευμα της 31-05-2015 από το λαιμό 82χρονης ημεδαπής στην πόλη των Ιωαννίνων.
Επιπλέον, σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, ποινής φυλάκισης 13 μηνών, για κλοπές και παραβάσεις της Νομοθεσίας «περί ναρκωτικών».
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση της εμπλοκής του σε παρόμοια αδικήματα.
Και Αλβανός κλέφτης…
Στο μεταξύ, εξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Κατσικά Ιωαννίνων, μία κλοπή δίκυκλης μοτοσικλέτας και τρεις περιπτώσεις διαρρήξεων σε σπίτια στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.
Για τις παραπάνω υποθέσεις συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου στον Κατσικά Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ένας 43χρονος Αλβανός, ο οποίος κατηγορείται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, παράνομη οπλοκατοχή, αντίσταση και παράνομη είσοδο στη χώρα μας. Επίσης η σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνει και έναν συνεργό του, που αναζητείται.
Αναλυτικότερα, οι δύο δράστες διέρρηξαν οικία στην Νεοκαισάρεια Ιωαννίνων, έγιναν όμως αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη και τράπηκαν σε φυγή με δίκυκλη μοτοσικλέτα.
Οι αστυνομικοί του εντόπισαν στην Νεοκαισάρεια τη δίκυκλη μοτοσικλέτα, στην οποία επέβαιναν οι δύο δράστες, οι οποίοι στη θέα των αστυνομικών άλλαξαν πορεία και ανέπτυξαν μεγάλη ταχύτητα.
Ακολούθησε καταδίωξη κατά την διάρκεια της οποίας η δίκυκλη μοτοσικλέτα των δραστών λόγω υπερβολικής ταχύτητας εξετράπη της πορείας της και ανετράπη σε αγροτεμάχιο στον Κατσικά Ιωαννίνων, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί και να συλληφθεί ο 43χρονος, ενώ ο συνεργός του κατάφερε να διαφύγει πεζός και αναζητείται.
Πολλά τα ευρήματα…
Στην κατοχή του 43χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένα πορτοφόλι, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 1.760 ευρώ, την κατοχή του οποίου δεν μπορούσε να δικαιολογήσει • διαρρηκτικά εργαλεία • ένα μαχαίρι, με μήκος λάμας 8 εκατοστών • ένας χαρτοκόπτης • ένα ζευγάρι γάντια • τρεις φακοί και ένα κινητό τηλέφωνο.
Κατά την εξέλιξη της αστυνομικής προανάκρισης προέκυψε ότι οι δύο δράστες διέπραξαν τις παρακάτω διαρρήξεις – κλοπές:
- Την 26-05-2015 στο Σταυράκι Ιωαννίνων, διέρρηξαν οικία 56χρονης ημεδαπής, απ’ όπου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 815 ευρώ.
- Την 04-06-2015 στην πόλη των Ιωαννίνων, διέρρηξαν οικία 40χρονης ημεδαπής, απ’ όπου αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 30 ευρώ.