• Τα γραφειοκρατικά και διαδικαστικά ζητήματα εξακολουθούν να αποτελούν το βασικό εμπόδιο για την έναρξη των διαδικασιών αναστύλωσης της Γέφυρας της Πλάκας. Την επισήμανση αυτή έκανε προχθές βράδυ ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές, μιλώντας σε συνεδριακή εκδήλωση που έγινε στα Γιάννενα με κεντρικό θέμα: «Ήπειρος: Χτίζοντας Παραδόσεις και Πολιτισμό - Δημιουργώντας Ανάπτυξη».
Ο κ. Σεντελές είπε ακόμη ότι ξεκίνησε η διαδικασία για τη σύσταση της Ομάδας Διαχείρισης, με τη μορφή της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας και ήδη το σχετικό υπόδειγμα εξετάζεται από τη νομική υπηρεσία της Περιφέρειας Ηπείρου, προκειμένου να αναζητηθεί η βέλτιστη λύση.
Σύμφωνα με τους εμπλεκόμενους φορείς -ανέφερε ακόμη ο κ. Σεντελές- είναι εφικτός ο στόχος ολοκλήρωσης του έργου το καλοκαίρι του 2017. Ωστόσο το ακριβές χρονοδιάγραμμα δεν έχει ακόμη καθοριστεί, ενώ και το συνολικό κόστος είναι ακόμη νωρίς να εκτιμηθεί.
«Με στόχο να μην αποτελέσει ένα απλό τεχνικό έργο, αλλά ένα τεράστιο πολιτιστικό γεγονός για τη χώρα επιδιώκουμε να στήσουμε ξανά το Γεφύρι εκεί που του αρμόζει», κατέληξε ο κ. Σεντελές, ευχαριστώντας τους εμπλεκόμενους φορείς και ιδιαίτερα το ΕΜΠ και τον Καθηγητή Δ. Καλιαμπάκο, όπως και τους διοργανωτές της εκδήλωσης.