ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κυρίαρχος στη Ν.Δ. ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης

25 Ιούλ 2015 • 08:07
Κυρίαρχος στη Ν.Δ. ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης

• Η παραμονή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας μέχρι την ερχόμενη Άνοιξη «επισφραγίστηκε» χθες και από την Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας.  Ο κ. Μεϊμαράκης στην ομιλία του τόνισε πως η Ελλάδα διέρχεται κρίσιμες περιστάσεις και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως έχασε πολύτιμο χρόνο τους τελευταίους έξι μήνες με τεράστιο κόστος για τη χώρα, ενώ εξέφρασε βεβαιότητα πως θα υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις.
«Ήμασταν σε τροχιά ανάπτυξης και γυρίσαμε σε τροχιά ύφεσης. Τώρα πάμε σε ύφεση. Είχε αρχίσει να μειώνεται η ανεργία, τώρα είναι πάλι σε έξαρση. Η οικονομία έχει παγώσει» δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης, ο οποίος υπερασπίστηκε το έργο της κυβέρνησης Σαμαρά επισημαίνοντας πως η χώρα έβγαινε από τα μνημόνια και την κρίση.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, τα χρονικά περιθώρια για το τρίτο μνημόνιο είναι ασφυκτικά και κάλεσε τον πρωθυπουργό να βρει ισοδύναμα μέτρα.
Σύμφωνα με τον κ. Μεϊμαράκη η ΝΔ δεν θα συμβιβαστεί με τον νοσηρό κρατισμό. «Δεν θέλουμε να παίρνουμε φόρους από τον ιδιωτικό τομέα για να συντηρήσουμε ένα μεγάλο κράτος. Είναι ανάγκη η χώρα να αφήσει πίσω της το κλίμα αβεβαιότητας. Σχεδιάζουμε πολιτικές για την ανάταση της οικονομίας» τόνισε χαρακτηριστικά.
«Η ΝΔ ακολουθεί τον μεσαίο δρόμο, του κοινωνικού και μεταρρυθμιστικού κέντρου, της μετριοπάθειας, της λογικής, της σύνθεσης δυνάμεων. Πρέπει να αθροίζουμε δυνάμεις. Θέλουμε όλους τους σοβαρούς και λογικούς ανθρώπους να έρθουν στη ΝΔ να συνδιαμορφώσουμε το νέο πρόγραμμα. Τους απλώνουμε το χέρι να προχωρήσουμε όλοι μαζί» είπε, προτάσσοντας την ανάγκη της εθνικής ενότητας.

Το καθημερɩνό ενημερωτɩκό δελτίο της Ηπείρου
στο email σου.