• Μετά το… πολύπρακτο θρίλερ, που εκτυλίχθηκε μέχρι να καταλήξουν σε συμφωνία Κυβέρνηση – «θεσμοί» και τις γνωστές σε όλους συνέπειες από τις καθυστερήσεις και τα προσκόμματα (capital controls, «πάγωμα» κάθε οικονομικής δραστηριότητας κ.α.), τώρα που τελικά κατέληξαν σε συμφωνία, υψώνονται νέα εσωκομματικά εμπόδια στο εσωτερικό της Κυβέρνησης και μάλιστα διαδικαστικής φύσεως!
Πρωταγωνίστρια για ακόμη μια φορά η… ζωηρή Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία με κάθε τρόπο προσπαθεί να καθυστερήσει τις διαδικασίες ψήφισης, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός επέμενε η συμφωνία να εισαχθεί για συζήτηση και ψήφιση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Τελικά απ’ ότι όλα δείχνουν η αποψινή νύχτα θα είναι μακρά για ακόμη μια φορά στη Βουλή και δεν αποκλείεται η ψηφοφορία να ολοκληρωθεί ξημερώματα Παρασκευής, μιας και έχουν εισαχθεί νέα ήθη στην ελληνική Βουλή και οι συνεδριάσεις πραγματοποιούνται μεταμεσονύκτιες ώρες!
«Καρφιά» από Αλ. Τσίπρα
Στο μεταξύ, χθες ο Πρωθυπουργός με αφορμή την στάση της Προέδρου της Βουλής, σε δηλώσεις του από το Υπ. Μεταφορών, όπου μετείχε σε σύσκεψη, άφησε αιχμές για την στάση της, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «παρά τις πολύ μεγάλες δυσκολίες που είχαμε όλο αυτό το διάστημα, παρά τα εμπόδια και τις τρικλοποδιές που ορισμένοι επιχειρούν να βάζουνε ακόμη και στο και πέντε, είμαι αισιόδοξος ότι θα φτάσουμε στη συμφωνία και τη δανειακή στήριξη από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, που θα δώσει τέλος στην αβεβαιότητα».
Επί ποδός για τα νέα μέτρα
Την ίδια ώρα επί ποδός βρίσκονται συνδικαλιστικοί φορείς, συνδικάτα και εργαζόμενοι, διαμαρτυρόμενοι για την συμφωνία που φέρνει στη Βουλή η Κυβέρνηση. Η ΑΔΕΔΥ έχει συγκαλέσει συλλαλητήριο για σήμερα Πέμπτη (8 μ.μ.) έξω από την Βουλή, όπου θα συζητούνται τα νέα μέτρα.
Τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση για τα νέα οικονομικά μέτρα. «Το ΕΣΥ και το Σύστημα Κοινωνικής Προστασίας κατεδαφίζονται. Η Υγεία και η Πρόνοια μετατρέπονται σε ανταγωνιστικά, ανταποδοτικά, εμπορεύσιμα προϊόντα και οι πολίτες καλούνται να τα αγοράζουν» αναφέρει μεταξύ άλλων.
Το ΠΑΜΕ στα Γιάννενα
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνει σήμερα, στις 7.30 μ.μ. το ΠΑΜΕ Ιωαννίνων έξω από το Δημαρχείο. «Το μνημόνιο Τσίπρα, είναι ένα νέο βαρύ πακέτο αντιλαϊκών μέτρων που ξηλώνει ότι έχει απομείνει όρθιο σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, δίνει ένα ακόμα χτύπημα στο λαϊκό εισόδημα, επιταχύνει τις διαδικασίες των ιδιωτικοποιήσεων στρατηγικών υποδομών και του ορυκτού πλούτου χτυπάει τη φτωχή αγροτιά. Το νέο μνημόνιο δεσμεύεται να υλοποιήσει απαρέγκλιτα ότι έχει ψηφιστεί από τα προηγούμενα μνημόνια και να προσθέσει νέα αντιλαϊκά μέτρα», τονίζεται, μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση.