• Συνεχίστηκε το Σάββατο η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα για τον αγώνα της επόμενης Κυριακής (16.00) με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, με τον Γιάννη Πετράκη να ρίχνει το βάρος στην φυσική κατάσταση. Μετά το πέρας της προπόνησης ο κόουτς Πετράκης εκμεταλλευόμενος και την διακοπή του πρωταθλήματος, έδωσε ρεπό για χθες Κυριακή στους παίχτες του και ανανέωσαν το ραντεβού τους για σήμερα το απόγευμα στις 18.00.
Το σημαντικό είναι ότι ο Ρεθυμνιώτης τχνικός δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών, παρόλο τις ιδιαίτερα έντονες συνθήκες προπόνησης, αλλά και των δυο πρώτων αγώνων πρωταθλήματος οι οποίοι διεξάγονται κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες με πολύ ζέστη και υγρασία. Αυτό αντανακλά βεβαίως και την πολύ καλή προετοιμασία που έχει κάνει ο υπεύθυνος για την φυσική κατάσταση των παιχτών Βασίλης Αλεξίου, ο οποίος για ακόμη μια χρονιά έχει καταρτίσει ένα άριστο προπονητικό πρόγραμμα με αποτέλεσμα οι μυϊκοί τραυματισμοί να είναι είδος προς εξαφάνιση για το κυανόλευκο στρατόπεδο.
Οι διεθνείς
Μόνο ο Στρούνα αγωνίστηκε από τους διεθνείς του ΠΑΣ Γιάννινα το περασμένο Σάββατο. Ο Σλοβένος αμυντικός αγωνίστηκε καθ’ όλη την διάρκεια του ματς με αντίπαλο την Ελβετία που τελείωσε με ήττα των Σλοβένων στις καθυστερήσεις του αγώνα με 3-2. Ο Βελλίδης ήταν στον πάγκο στον αγώνα της Εθνικής Ελλάδος με αντίπαλο την Φινλανδία, όπως και ο Λίλα στο ισόπαλο 0-0 της Εθνικής Αλβανίας στην Δανία.
Σήμερα αγωνίζεται η Νέα Ζηλανδία με την Μιανμάρ και αναμένεται ο Θέμης Τζημόπουλος να πάρει χρόνο συμμετοχής.
Κόντρα με το gazzetta.gr!
Ανακοίνωση-απάντηση σε δημοσίευμα της αθλητικής ιστοσελίδας gazzeta.gr του δημοσιογράφου Βασίλη Μοιρώτσου, εξέδωσε η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα που έκανε αναφορά στον προπονητή του ΠΑΣ Γιάννη Πετράκη αλλά και στην διοίκηση της ομάδας ρίχνοντας της ευθύνες για την μη αδειοδότηση. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
«Δυστυχώς για ακόμη μια φορά είμαστε αναγκασμένοι να βγούμε και να απαντήσουμε σε δημοσιεύματα.
Δημοσιεύματα που δεν ξέρουμε τι σκοπό έχουν, αλλά που πιστεύουμε πως καλοπροαίρετα δεν είναι.
Ναι, αν θέλετε να ρίξετε ευθύνες για «αστοχίες» στη διοίκηση, όπως ο κ. Μοιρώτσος του gazzetta.gr αναφέρει, θα τις αναλάβουμε. Ο κ. Χριστοβασίλης το έχει πράξει ήδη.
Μην ξεχνάμε όμως ότι ο κ. Πετράκης «ευστοχία» του ίδιου ανθρώπου είναι. Ναι, ο κ. Πετράκης είναι ο άρχοντας των αποδυτηρίων του ΠΑΣ. Να είστε όμως σίγουροι ότι πρώτος ο κ. Χριστοβασίλης το εκτιμά και το απολαμβάνει αυτό.
Ναι, ο κ. Πετράκης και οι συνεργάτες του μπορούν να κερδίσουν όλους τους «μεγάλους» χωρίς τους ακριβοπληρωμένους superstars άλλων συλλόγων. Το έκαναν πέρυσι, θα το προσπαθήσουν και φέτος.
Αν και ο κ. Μοιρώτσος πλάθει ατάκες, διαλόγους και πάσης φύσης σενάρια, έχει απόλυτο δίκιο σε ένα πράγμα: «Με αυτούς θα πορευτούμε. Γιατί αυτοί είναι οι καλύτεροι». Κι όσοι φοράν τη φανέλα του ΠΑΣ των πενήντα χρόνων ιστορίας το αξίζουν.
Ξέρετε ποιος είναι ο φετινός στόχος κ. Μοιρώτσο; Προφανώς δεν ξέρετε γιατί κανείς από εμάς δεν σας έχει μιλήσει σχετικά. Στόχος μας είναι άλλη μια όμορφη ιστορία στο βιβλίο του ΠΑΣ.
Όνειρο μας θα είναι πάντα η Ευρώπη. Αυτό κανείς δε μπορεί να μας το κλέψει. Κι εμείς, η Διοίκηση, οι προπονητές, οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ και ο κόσμος όλης της Ηπείρου θα το κυνηγήσουμε και φέτος. Κόντρα σε όλους και όλα».
Ας ελπίσουμε, ότι όλη αυτή η «φασαρία» που κατά καιρούς γίνεται, δεν θα αποπροσανατολίσει την ομάδα από τους στόχους της.
Ήθελε… αλλά δεν μπόρεσε!
• Κυριολεκτικά με δυο ευκαιρίες, η ομάδα της Θεσσαλονίκης κατάφερε να πάρει το «διπλό» στο Σαββατιάτικο αγώνα του ΠΕΑΚΙ. Η νεαροί παίχτες του ΠΑΣ Γιάννινα καίτοι καλύτεροι, έχοντας την πρωτοβουλία τον κινήσεων δεν κατάφεραν να παραβιάσουν την εστία του Κουτογλίδη. Στον αντίποδα ο «δικέφαλος» του Βορρά με δυο φάσεις (η μια γκολ και η άλλη δοκάρι) κατάφερε να αποδράσει με το διπλό.
Οι νεαροί παίχτες του ΠΑΣ, παρότι στις δυο πρώτες αγωνιστικές έχουν γνωρίσει ισάριθμες ήττες, στάθηκαν πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο και αν είχαν την τύχη με το μέρος τους θα μπορούσαν να είναι αυτοί οι νικητές. Αναμφισβήτητα, αν συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο και αγωνιστικότητα το μέλλον τους ανήκει. Ιδιαίτερα, η εμφάνιση του α’ ημιχρόνου αλλά και του τελευταίου εικοσαλέπτου του ματς που κυριολεκτικά έπαιζαν σαν την γάτα με το ποντίκι τον ΠΑΟΚ αφήνει αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον της ομάδας.
Το παιχνίδι γενικότερα δεν διεκδικεί και ιδιαίτερες δάφνες ποιότητας μιας και οι καιρικές συνθήκες (αφόρητη ζέστη και υψηλά επίπεδα υγρασίας) δυσχέραιναν τις προσπάθειες των δυο ομάδων. Οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να προηγηθούν με τον Κούστα στο 34’, όταν σε αντεπίθεση της ομάδας του ΠΑΟΚ ο Κτιστόπουλος έφυγε από τα δεξιά σέντραρε «γλυκά» στον αφύλακτο Κούστα ο οποίος με κεφαλιά διαμόρφωσε και το τελικό σκορ. Το γκολ ήταν απόρροια της πίεσης ψηλά των παιχτών του ΠΑΣ, αφήνοντας ακάλυπτους πολλούς χώρους στην άμυνά τους, κάτι που οι επιθετικοί του ΠΑΟΚ δεν συγχώρησαν. Πριν το τέλος του ημιχρόνου ο ΠΑΣ είχε τις ευκαιρίες να ισοφαρίσει το παιχνίδι αλλά τα σουτ, πρώτα του Αλεξίου και μετά του Γιάκου δεν βρήκαν στόχο.
Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ μπήκε καλύτερα, είχε την κατοχή ενώ στο 58’ παραλίγο να διπλασιάσει τα τέρματά του καθώς είχε δοκάρι με τον Δημητριάδη.
Στο τελευταίο τέταρτο η ομάδα του Χρήστου Αγγέλη πίεσε τον ΠΑΟΚ, κέρδισε πολλές στημένες μπάλες γύρω από τα καρέ των φιλοξενούμενων, αλλά δυστυχώς δεν ευτύχησε να ισοφαρίσει.
Τον αγώνα παρακολούθησε και ο τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα Γιάννης Πετράκης.
Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Ιωάννης Πάνος με βοηθούς τους Αθανάσιο Θανασιά και Κωνσταντίνο Λιόντο όλοι από την Ήπειρο.
Οι συνθέσεις:
ΠΑΣ Γιάννινα (Χρήστος Αγγέλης): Παππάς, Τσιέπας, Κόκας Α., Καλύβας, Μυρσινιάς, Μασούρας, Μούτσιος (78’ Ψαρράς), Γιάκος, Μπισέλας (54’ Ζιώγας), Αλεξίου, Κόκας Δ (69’ Μαλάμος).
Στον πάγκο κάθισαν οι: Μανιφάβας, Τριάντος, Παπαϊωάννου, Ψαρράς.
ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Κουτογλίδης, Ράνχα, Τσελεπίδης, Χατζηδήμπας, Τσιάμαπζης, Παναγιωτίδης, Δεληγιαννίδης (90+ Παντεκίδης), Κτιστόπουλος, Κούτσα, Δημητριάδης (72’ Μίσκοβιτς), Κάκκος (58’ Συράκος).
Στον πάγκο κάθισαν οι: Ματθαίου, Καπρέτσος, Μούκα, Κλιγγόπουλος.
Σε άλλα παιχνίδια του Πρωταθλήματος Κ-20 είχαμε τα εξής αποτελέσματα:
Πλατανιάς – Ατρόμητος 1-0
Λεβαδειακός – Ολυμπιακός 0-4
Αστέρας Τριπ. – Παναιτωλικός 1-1
SKODA Ξάνθη – ΑΕΚ 0-2
Ηρακλής – Πανιώνιος 0-4
Παναθηναϊκός – Καλλονή 1-0
Πανθρακικός – Βέροια (ανεβλήθη)
H BAΘMOΛOΓIA
(σε 2 ματς)
1. AEK 6
2. Ολυμπιακός 6
3. Παναθηναϊκός 4
4. ΠΑΟΚ 4
5. Πανιώνιος 3
6. Πλατανιάς 3
7. Ατρόμητος 3
8. Ηρακλής 3
9. Πανθρακικός* 3
10. Βέροια* 3
11. Παναιτωλικός 2
12. Αστέρας Τριπ. 1
13. SKODA Ξάνθη 1
14. Καλλονή 0
15. ΠΑΣ Γιάννινα 0
16. Λεβαδειακός 0
* Έναν αγώνα λιγότερο
Σεμινάριο για την χρήση εξωτερικού απινιδωτή σε καρδιοαναπνευστικά περιστατικά
• Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο γήπεδο της ΕΠΣΗΠ «Στάθης Τσανακτσής» η πρώτη ενότητα του δεύτερου επιμορφωτικού σεμιναρίου προπονητών με θέμα την «καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή».
Την παρουσίαση ανέλαβαν στελέχη της Ελληνικής Εταιρείας Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης οι οποίοι παρουσίασαν και δίδαξαν τους περίπου δεκαπέντε προπονητές που παρακολούθησαν το σεμινάριο τι πρέπει να κάνουν σε περιπτώσεις που κάποιος αθλητής παρουσιάσει κάποιο καρδιακό πρόβλημα, αλλά και την σωστή χρήση του απινιδωτή.
Η δεύτερη ενότητα του σεμιναρίου θα διεξαχθεί αύριο Τρίτη από τις 17.30 έως και τις 21.00 με θέμα το ετήσιο πρόγραμμα προπονήσεων για τμήματα υποδομών για κάθε ηλικία ξεχωριστά. Την δεύτερη θεματική ενότητα θα παρουσιάσουν ο βοηθός προπονητή του ΠΑΣ Γιάννινα κ. Γεωργουλόπουλος μαζί με τον κ. Αλεξίου προπονητή φυσικής κατάστασης του ΠΑΣ.
Συνάντηση σήμερα για τη Φ.Ε. Ιωαννίνων
• Συνάντηση θα πραγματοποιήσει η Φ.Ε. Ιωαννίνων σήμερα, Δευτέρα και ώρα 7 μ.μ. στο κλειστό γυμναστήριο του 3ου Γυμνασίου (έναντι αποκεντρωμένης Περιφέρειας ) και καλεί τους αθλητές της να παραβρεθούν. Στο μεταξύ, ενημερώνει ότι άρχισαν οι εγγραφές στις Ακαδημίες της στα τμήματα Βόλλεϋ Σάλας αλλά και Beach Volley, όπως και στα τμήματα ενηλίκων.
• Πληροφορίες στο τηλέφωνο του Σωματείου: 26510-71214, όπως και στα τηλέφωνα των προπονητών: Καλογήρου Δημήτρης 6932-890148, Λαγός Βασίλης 6948-263000 και Ντανίκας Νότης 6936-675103.
ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Με το δεξί ΑΟΒ, Ανατολή, Κόνιτσα
• Πρεμιέρα για το πρωτάθλημα της Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας είχαμε το Σαββατοκύριακο με τα φαβορί να επικρατούν των αντιπάλων τους.
Η πρωταθλήτρια ομάδα του Βελισσαρίου ξεπέρασε το εμπόδιο της Κρύας με 2-0, ενώ με το ίδιο σκορ η Ανατολή επικράτησε της Κόντσικας. Αίσθηση προκάλεσε το 3-0 του Πίνδου Κόνιτσας επί των Μικρασιατών, ενώ σε παιχνίδι γκραν-γκινιόλ Χουλιαράδες και Ελεούσα αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 2-2.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα, η βαθμολογία και η επόμενη αγωνιστική:
Α' KATHΓOPIA
(1η Αγωνιστική)
Χουλιαράδες – Θύελλα Ελεούσας 2-2
Πίνδος Κόνιτσας – Μικρασιάτες 3-0
Ανατολή – Κόντσικα 2-0
Βελισσάριο – Κρύα 2-0
Δαφνούλα – Σταυράκι 0-0
Κουτσελιό – Αμπελόκηποι 2-0
Λογγάδες – Μουσιωτίτσα 1-0
Σερβιανά – Δόξα Κρανούλας 1-4
Ασβεστοχώρι – Προοδευτική Πέρ. 0-1
H BAΘMOΛOΓIA
(σε 1 ματς)
1. Δόξα Κρανούλας 3 4-1
2. Πίνδος Κόνιτσας 3 3-0
3. Ανατολή 3 2-0
4. Βελισσάριο 3 2-0
5. Κουτσελιό 3 2-0
6. Λογγάδες 3 1-0
7. Προοδευτική Περ. 3 1-0
8. Θύελλα Ελεούσας 1 2-2
9. Χουλιαράδες 1 2-2
10. Δαφνούλα 1 0-0
11. Σταυράκι 1 0-0
12. Ασβεστοχώρι 0 0-1
13. Μουσιωτίτσα 0 0-1
14. Αμπελόκηποι 0 0-2
15. Κρύα 0 0-2
16. Κόντσικα 0 0-2
17. Σερβιανά 0 1-4
18. Μικρασιάτες 0 0-3
H ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(2η - 12 & 13/9/2015): Μουσιωτίτσα – Χουλιαράδες, Δόξα Κρανούλας – Πίνδος Κόνιτσας, Κόντσικα – Λογγάδες, Προοδευτική Περ. – Ανατολή, Σταυράκι – Βελισσάριο, Δαφνούλα – Κουτσελιό, Μικρασιάτες – Θύελλα Ελεούσας, Κρύα – Σερβιανά, Αμπελόκηποι - Ασβεστοχώρι.
Βελισσάριο – Κρύα 2-0
• Ένας από τους πρωταγωνιστές της Α’ Ερασιτεχνικής θα είναι και φέτος ο ΑΟ Βελισσάριο και το απέδειξε έμπρακτα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματα καθώς μετέτρεψε σε άνετη επικράτηση το θεωρητικό ντέρμπι της αγωνιστικής με την Κρύα, την οποία και νίκησε πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό 2-0 στο ΠΕΑΚΙ.
Οι γηπεδούχοι είχαν σε μεγάλα κέφια τον Σπύρο Νικολάου ο οποίος πέτυχε ένα γκολ, είχε μια ασίστ και έχασε σημαντικές ευκαιρίες και για άλλα τέρματα. Ο ΑΟΒ επέβαλε από την αρχή τον ρυθμό του κόντρα στην Κρύα που δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα στα χαφ και ήταν ακίνδυνη επιθετικά.
Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να σκοράρουν στην πρώτη ουσιαστικά φάση του παιχνιδιού στο 13' όταν Νικολάου και Γιαννάκης συνδυάστηκαν αριστοτεχνικά και ο πρώτος έστρωσε στον "Πένια" που με πλασέ νίκησε τον Γκουγιάννο για το 1-0.
Ο ΑΟΒ διατήρησε και μετά το γκολ τα σκήπτρα του παιχνιδιού και θα μπορούσε να είχε σκοράρει στο 29' με το σουτ του Νικολάου αλλά και στο 37' με το σουτ του Νούγια που έδιωξε με δυσκολία σε κόρνερ ο Γκουγιάννος.
Στην επανάληψη ο Κοντοδήμας προσπάθησε να τονώσει επιθετικά την ομάδα του βάζοντας τον νεαρό Μαλισσόβα στο παιχνίδι, όμως και πάλι ο ΑΟΒ ήταν αυτός που έχασε τη μεγάλη ευκαιρία στο 57' με τον Γιαννάκη.
Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματα τους. Στο κόρνερ που εκτελέστηκε από δεξιά ο Νικολάου πήρε τη μπάλα στο δεύτερο δοκάρι και αφού «χόρεψε» τους αμυντικούς των φιλοξενούμενων και με πλασέ από δύσκολη γωνία πέρασε τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Γκουγιάννου και την έστειλε στα δίχτυα για το 2-0.
Η Κρύα προσπάθησε να αντιδράσει, κυρίως με αντεπιθέσεις και είχε καλη στιγμή στο 69' με τον Μαλισσόβα που βγήκε από πλάγια αριστερά στην πλάτη της άμυνας του ΑΟΒ όμως το σουτ του πήγε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Μάντζιου.
Από το 70' και μετά ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε απελπιστικά και η μοναδική αξιόλογη ευκαιρία ήταν ένα τετ α τετ του Νικολάου στο 82' από πλάγια θέση με τον παίκτη του ΑΟΒ να μην βάζει σωστά το σώμα του και να πλασάρει άστοχα.
Καλή η διατησία του Κατσικογιάννη, που είχε βοηθούς τους Πασχάλη και Ελευθεριάδου.
Α.Ο. Βελισσάριο (Ανέστης Ζώης): Μάντζιος, Γεωργούλης, Ασωνίτης, Τσουλιάης, Βαρτζιώτης, Κολιός (85' Αντωνίου), Σταμούλης, Νούγιας (74' Παναναγιώτου), Γιαννάκης, Νάσιος, Νικολάου.
ΠΑΟ Κρύας (Πέτρος Κοντοδήμας): Γκουγιάννος, Παππάς Ελ., Τσίος, Μπονόβας, Κώστας, Κύρκος, Παππάς Ευ., Κωνσταντινίδης, Μπούκας, Διονάτος (59' Μπαμπούλιας), Γιαννακούλης (46' Μαλισσόβας).
Πίνδος Κόνιτσας – Μικρασιάτες 3-0
• Με το δεξί ξεκίνησε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις η Πίνδος Κόνιτσας παίρνοντας στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος το εντός έδρας τρίποντο επικρατώντας με 3-0 των Μικρασιατών.
Η ομάδα της Κόνιτσας ευτύχησε να ανοίξει το σκορ λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου (38') με σουτ του Πατσούρα.
Στην επανάληψη οι Μικρασιάτες προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση χωρίς όμως αποτέλεσμα. Αντιθέτως, η γηπεδούχος ομάδα της Κόνιτσας διπλασίασε τ&alpha