• Με την ημερίδα που πραγματοποιείται απόψε ώρα 7 στον πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής» (Παλιά Σφαγεία), ολοκληρώνεται στο Δήμο Ιωαννιτών ο κύκλος των ενημερώσεων για ανέργους και αγρότες, στο πλαίσιο του «Τοπικού Σχεδίου Απασχόλησης Ανέργων και Αγροτών στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων: Οδηγοί Πρωτογενούς Τομέα και καλές Πρακτικές».
Πρόσκληση συμμετοχής στην ημερίδα απηύθυναν χθες ο αρμόδιος για τη Δημοτική Ενότητα Ιωαννίνων Αντιδήμαρχος, Νίκος Γκόλας και ο Διευθυντής της «Ήπειρος Α.Ε.», Γεράσιμος Παπαηλίας.
Ο Αντιδήμαρχος, ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι στην ημερίδα που πραγματοποιείται στα Γιάννενα, θα παρουσιαστούν δύο Οδηγοί που εκπονήθηκαν από το ΤΕΙ Ηπείρου και αφορούν: Ο πρώτος αρωματικά – φαρμακευτικά φυτά - νέες καλλιέργειες και ο δεύτερος Αιγοπροβατοτροφία – Πτηνοτροφία – Μελισσοκομία. Τους δύο οδηγούς για τον πρωτογενή τομέα, που εκπονήθηκαν από το ΤΕΙ Ηπείρου, Εταίρο της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «ΠΡΟΩΘΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ», θα παρουσιάσουν στην ημερίδα οι συνεργάτες του ΤΕΙ Ηπείρου κ.κ. Ζελοβίτης Ιωάννης, Phd Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων - Γεωπόνος και Σταβιάννης Γρηγόριος, Κτηνίατρος.
Ο κ. Γεράσιμος Παπαηλίας Διευθυντής της «Ήπειρος Α.Ε.», που είναι ο συντονιστής του προγράμματος, αναφέρθηκε και αυτός από την πλευρά του στο πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και τη συμμετοχή που υπήρξε στα τρία Ενημερωτικά Εργαστήρια που προηγήθηκαν σε Πέραμα, Κατσικά και Πεδινή.
«Υπήρξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για ενημέρωση κι ελπίζουμε αυτό να έχει συνέχεια και σε πρακτική βάση, ώστε να έχουμε αποτελέσματα και σε επίπεδο επιχειρείν», είπε ο κ. Παπαηλίας.
Τόνισε δε πως «όλες αυτές οι δράσεις στοχεύουν όχι μόνο στον αγροτικό πληθυσμό, άλλα και στους άνεργους νέους που θέλουν να κάνουν κάτι στον πρωτογενή τομέα».