• Ολοκληρώθηκε το πιστοποιημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού το οποίο έγινε στις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη ΠΑΣ Γιάννινα, όπου εκπαιδεύτηκαν προπονητές και στελέχη του σωματείου στο πρόγραμμα BLC/AED από τους εθελοντές εκπαιδευτές του σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών κ.κ. Τσάγκα Κωνσταντίνο, Τσαγκογιάννη Αικατερίνη και Συντώση Σταύρο.
Η εκπαίδευση, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, διήρκησε περισσότερο από έξι ώρες και τα στελέχη του σωματείου εκτός από την καρδιοαναπνευστική, εξοικειώθηκαν στη χρήση του απιδινωτή ο οποίος βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του σωματείου με τη συνδρομή της Περιφέρειας Ηπείρου και την χορηγία των καταστημάτων Ζήσης Σπορ.
Να σημειωθεί ότι ο ερασιτέχνης ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, είναι το δεύτερο αθλητικό σωματείο στη χώρα (μόνο ο ΠΑΟΚ έχει προχωρήσει στο πρόγραμμα) το οποίο έχει εκπαιδευμένα στελέχη και υλικοτεχνική υποδομή.
Ολοκληρώθηκε χθες το 8ο ράλλυ Σπριντ Δωδώνης

• Ολοκληρώθηκε χθες το 8ο ράλλυ Σπριντ Δωδώνης που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Αυτοκινήτου (ΕΛΕΤΑ).
Το πρόγραμμα του αγωνιστικού διημέρου ξεκίνησε το Σάββατο, με τον τεχνικό έλεγχο, ο οποίος διεξήχθη στο Πρατήριο ΕΛΙΝ, στη Δόμπολη, ενώ η πανηγυρική εκκίνηση του αγώνα πραγματοποιήθηκε το βράδυ στην κεντρική πλατεία, παρουσία πλήθους κόσμου (φωτό).
Ο αγώνας ξεκίνησε χθες το πρωί και πεδίο δράσης ήταν η ειδική διαδρομή της Δωδώνης, από την διασταύρωση Κοσμηράς, μέχρι την διασταύρωση Δραμεσιών, μήκους 13,10 χλμ. Ας σημειωθεί ότι το 8ο ράλλυ Σπριντ Δωδώνης αποτελεί τον 6ο γύρο του Κυπέλλου Ασφάλτου και την 4η στροφή του Κυπέλλου Βορείου Ελλάδος.
Τμήματα εκμάθησης χάντμπολ από τον Αθλητικό Όμιλο Ιωαννίνων

• Ο Αθλητικός Όμιλος Ιωαννίνων όπως κάθε χρόνο έτσι και για τη φετινή σεζόν 2015-2016, έχει θέσει ήδη σε λειτουργία τα τμήματα εκμάθησης χειροσφαίρισης αγοριών και κοριτσιών, για τις ηλικίες από 8 μέχρι 16 ετών.
Στα Γιάννενα λειτουργούν δύο πυρήνες εκμάθησης (Ανατολή Ιωαννίνων, Αμπελόκηποι Ιωαννίνων).
Η εκγύμναση των παιδιών γίνεται κυρίως με ασκήσεις παιγνιώδους μορφής, χωρίς να χρειάζεται κάποιας μορφής ειδικός αθλητικός εξοπλισμός (ειδικά αθλητικά υποδήματα, ειδικά αξεσουάρ, κλπ.), μόνο από πτυχιούχους προπονητές Τ.Ε.Φ.Α.&Α. με ειδικότητα χειροσφαίριση.
Πληροφορίες - Εγγραφές
https://www.facebook.com/groups/a.o.ihandball/
http://aoihandball.blogspot.gr/
e-mail: a.o.ioanninon@gmail.com
Ο Ν.Ο.Ι υποδέχεται σήμερα μαθητές από τα σχολεία των Ιωαννίνων
• Ως «Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού» έχει καθιερωθεί η σημερινή ημέρα με θεματικό άξονα: «Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα» και ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων ανοίγει τις πύλες του για να υποδεχθεί σχολεία απ’ όλη την πόλη (Δημοτικά – Γυμνάσια – Λύκεια).
Οι μαθητές θα ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις του Ν.Ο.Ι. απ’ το προπονητικό τιμ του Ομίλου και θα ενημερωθούν για το Ολυμπιακό άθλημα της Κωπηλασίας, το οποίο έχει χαρίσει μεγάλες επιτυχίες τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας και στα Γιάννενα ειδικότερα.
Γυναικείο και ακαδημίες από τον Ίανθο Iωαννίνων

• Τμήμα γυναικείου μπάσκετ και ακαδημίες για αγόρια και κορίτσια θα λειτουργήσουν φέτος από τον σύλλογο «Ίανθος Ιωαννίνων». Στα αγωνιστικά τμήματα των αγοριών ο σύλλογος προχώρησε σε συνεργασία με τον σύλλογο Βίκος Ζαγοροχώρια BC.
Το γυναικείο τμήμα θα αποτελείται ως επί το πλείστον από νεαρά κορίτσια και φοιτήτριες και οι προπονήσεις θα διεξάγονται στο γυμναστήριο του 6ου ΤΕΕ. Στον ίδιο χώρο θα λειτουργήσουν και οι ακαδημίες για αγόρια. Οι προπονήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει και λαμβάνουν χώρα επί το πλείστον Σαββατοκύριακο και Δευτέρα απόγευμα.
• Πληροφορίες και εγγραφές στο τηλ.: 6937-163555,
στο dimitris@ianthos.org και στο facebook (Ianthos Club).
Συνεχίζονται οι εγγραφές στις ακαδημίες του ΠΑΣ Γιάννινα

• Η φετινή αγωνιστική χρονιά ξεκίνησε πολύ δυναμικά για όλα τα τμήματα των ακαδημιών ΜΠΑΣΚΕΤ του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ.
Όλοι οι μικροί και μεγάλοι αθλητές και αθλήτριες της ομάδας είναι ήδη στα παρκέ έχοντας ξεκινήσει τις προπονήσεις με τεράστια όρεξη και διάθεση.
Οι εγγραφές για τους νέους αθλητές και αθλήτριες συνεχίζονται.
• Πληροφορίες και εγγραφές στα εξής τηλέφωνα: Αναστασίου Δημήτρης 6973-782970, Θεοχάρους Στάθης 6944-368263.
Μαθήματα Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θάλασσας

• Νέα σειρά μαθημάτων της Σχολής Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θάλασσας ξεκινάει ο «Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ιωαννίνων» (Ι.Ο.Ι.).
Η εκπαίδευση θα γίνεται από τον προπονητή ιστιοπλοΐας Γιώργο Πάντα ο οποίος διαθέτει πολυετή εμπειρία και είναι εγκεκριμένος προπονητής ανοιχτής θάλασσας από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
• Περισσότερες πληροφορίες στα τηλ.: 26510-08523 ή 6974-588416.