• Ικανοποιητικά είναι τα στοιχεία από το πρώτο διάστημα λειτουργίας του προγράμματος ανακύκλωσης στον Δήμο Ζηρού. Η ανταπόκριση και η συνεργασία των δημοτών, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, είναι κατ’ αρχήν θετική. Όπου έχουν τοποθετηθεί οι μπλε κάδοι της ανακύκλωσης και αυτό προς το παρόν έχει γίνει μόνο στην πόλη της Φιλιππιάδας, οι ποσότητες της αποκομιδής είναι σημαντικές αλλά και το συλλέξιμο υλικό αρκετά ποιοτικό. Το αμέσως επόμενο διάστημα μπλε κάδοι ανακύκλωσης θα τοποθετηθούν στο Θεσπρωτικό αλλά και σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες.
Στο μεταξύ, έπειτα από συνεργασία του Δήμου με την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης παραλήφθηκαν 15 κάδοι ανακύκλωσης υαλικών, οι επονομαζόμενοι και ‘κάδοι καμπάνες γυαλιού’ οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε καίρια σημεία, αρχικά στην πόλη της Φιλιππιάδας και στη συνέχεια και σε άλλες περιοχές.
Ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας και Περιβάλλοντος Δήμου Ζηρού Βασίλειος Παπαβασιλείου (φωτό), αναφερόμενος στην πορεία του προγράμματος ανακύκλωσης αλλά και την προμήθεια ‘κάδων καμπάνες γυαλιού’ ανέφερε, μεταξύ άλλων: «τα πρώτα αποτελέσματα από την λειτουργία του προγράμματος ανακύκλωσης είναι ενθαρρυντικά. Σταδιακά θα τοποθετηθεί το σύνολο των ειδικών μπλε κάδων που έχουμε προμηθευτεί σε όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες, ενώ θα τοποθετηθούν και ξεχωριστοί ειδικοί κάδοι για την συλλογή και ανακύκλωση γυαλιού».