ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αναμένονται οι τελικές προσφορές για έρευνες πετρελαίου σε Άρτα-Πρέβεζα

14 Οκτ 2015 • 07:55
Αναμένονται οι τελικές προσφορές για έρευνες πετρελαίου σε Άρτα-Πρέβεζα

• Η 30η Οκτωβρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταθέσουν την τελική τους προσφορά ή να δηλώσουν ως τελική την ήδη κατατεθειμένη τα ΕΛΠΕ και η Energean Oil, για την ανάληψη της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στις  χερσαίες περιοχές "Άρτα-Πρέβεζα", "Αιτωλοακαρνανία" και "ΒΔ Πελοπόννησο".
Η πρώτη φορά που η Επιτροπή είχε ζητήσει από τους δύο "μνηστήρες" να καταθέσουν βελτιωμένη προσφορά είχε καταληκτική προθεσμία τις 8 Σεπτεμβρίου. Οι δύο εταιρείες ανταποκρίθηκαν, ωστόσο κρίθηκε ότι το ύψος των προσφορών θα έπρεπε να είναι υψηλότερο.
Για την ιστορία υπενθυμίζεται ότι η προκήρυξη για τη διενέργεια ερευνών για υδρογονάνθρακες, δημοσιεύθηκε στην επίσημη εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων στις 5 Νοεμβρίου 2014 και μετά από τρεις μήνες, δηλαδή στις 6 Φεβρουαρίου 2015, κατατέθηκαν οι προσφορές από τις ελληνικές εταιρίες ΕΛΠΕ και Energean Oil and Gas. Τα ΕΛΠΕ κατέθεσαν φακέλους για τις περιοχές Άρτα - Πρέβεζα και Βορειοδυτική Πελοπόννησος, και η Energean για τις περιοχές Άρτα - Πρέβεζα και Αιτωλοακαρνανία. Οι τρεις αυτές περιοχές της Δυτικής Ελλάδας είναι από τις πλέον ελπιδοφόρες, καθώς έχουν καταστεί αντικείμενο εκτεταμένης έρευνας με σεισμικά και γεωτρήσεις τις προηγούμενες δεκαετίες.

Το καθημερɩνό ενημερωτɩκό δελτίο της Ηπείρου
στο email σου.