ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκπλήξεις στο κύπελλο ερασιτεχνών της ΕΠΣΗΠ

• Εκτός της συνέχειας του κυπέλλου ερασιτεχνών της ΕΠΣΗΠ έμειναν Δόξα Κρανούλας και Βελισσάριο, που συγκαταλέγονταν στα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, καθώς γνώρισαν ήττες-αποκλεισμούς από Μικρασιάτες και Ανατολή αντίστοιχα. Αποκλεισμός και για την περσινή κάτοχο του τίτλου ομάδα των Χουλιαράδων.Στο μεγάλο ντέρμπι της Γ’ φάσης του κυπέλλου η Ανατολή πήρε θριαμβευτικά την πρόκριση από το Βελισσάριο με 3-0 χάρη στα γκολ των Δήμου (58’), Νούση (67’) και Σκανδάλη (77’).Στα προημιτελικά του κυπέλλου προκρίθηκαν δυο ομάδες της Β’ Ερασιτεχνικής. Συγκεκριμένα, η Αγία Μαρίνα επικράτησε 3-2 της Κόντσικας, ενώ η Θύελλα Κατσικάς πήρε την πρόκριση από το Σταυράκι με 1-4 στη διαδικασία των πέναλτι.Εκτός συνέχειας και οι περσινοί κυπελλούχοι Χουλιαράδες που ηττήθηκαν με 2-1 στην Κόνιτσα από την τοπική Πίνδο.Αναλυτικά τα αποτελέσματα της Γ' φάσης του κυπέλλου ερασιτεχνών: Θύελλα Ελεούσας - Ροδοτόπι     2-1Αγία Μαρίνα - Κόντσικα         3-2Λογγάδες - Μουσιωτίτσα     0-1 Σταυράκι - Θύελλα Κατσικάς 0-0 (1-4) πέναλτιΠίνδος Κόνιτσας - Χουλιαράδες     2-1Μικρασιάτες - Δόξα Κρανούλας     2-0Ανατολή - Βελισσάριο         3-0Αμπελόκηποι - ΠΑΣ Γιάννινα (Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 19:30)

22 Οκτ 2015 • 07:56
Εκπλήξεις στο κύπελλο ερασιτεχνών της ΕΠΣΗΠ


• Εκτός της συνέχειας του κυπέλλου ερασιτεχνών της ΕΠΣΗΠ έμειναν Δόξα Κρανούλας και Βελισσάριο, που συγκαταλέγονταν στα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, καθώς γνώρισαν ήττες-αποκλεισμούς από Μικρασιάτες και Ανατολή αντίστοιχα. Αποκλεισμός και για την περσινή κάτοχο του τίτλου ομάδα των Χουλιαράδων.
Στο μεγάλο ντέρμπι της Γ’ φάσης του κυπέλλου η Ανατολή πήρε θριαμβευτικά την πρόκριση από το Βελισσάριο με 3-0 χάρη στα γκολ των Δήμου (58’), Νούση (67’) και Σκανδάλη (77’).
Στα προημιτελικά του κυπέλλου προκρίθηκαν δυο ομάδες της Β’ Ερασιτεχνικής. Συγκεκριμένα, η Αγία Μαρίνα επικράτησε 3-2 της Κόντσικας, ενώ η Θύελλα Κατσικάς πήρε την πρόκριση από το Σταυράκι με 1-4 στη διαδικασία των πέναλτι.
Εκτός συνέχειας και οι περσινοί κυπελλούχοι Χουλιαράδες που ηττήθηκαν με 2-1 στην Κόνιτσα από την τοπική Πίνδο.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της Γ' φάσης του κυπέλλου ερασιτεχνών:
Θύελλα Ελεούσας - Ροδοτόπι     2-1
Αγία Μαρίνα - Κόντσικα         3-2
Λογγάδες - Μουσιωτίτσα     0-1
Σταυράκι - Θύελλα Κατσικάς 0-0 (1-4) πέναλτι
Πίνδος Κόνιτσας - Χουλιαράδες     2-1
Μικρασιάτες - Δόξα Κρανούλας     2-0
Ανατολή - Βελισσάριο         3-0
Αμπελόκηποι - ΠΑΣ Γιάννινα (Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 19:30)

 

Σταυράκι – Θύελλα Κατσικάς 1-4
(0-0 κανονική διάρκεια και παράταση)

STAYRAKI KATSIKA 21 10 15

• Στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι κρίθηκε η αναμέτρηση του Σταυρακίου με την Κατσικά στο γήπεδο «Λέανδρος Καμηνάς», όπου η Θύελλα έδειξε πιο ψύχραιμη και πανηγύρισε την πρόκριση στα προημιτελικά του κυπέλλου ερασιτεχνών.
Η αναμέτρηση ήταν αμφίρροπη και με αρκετά καλό ρυθμό και πολλές τελικές φάσεις παρότι δεν μπήκε κάποιο γκολ στην κανονική διάρκεια και την παράταση.
Η πρώτη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 12’ με τον Μαραγκό να πασάρει στον Μασούρα και ο τελευταίος σούταρε με τη μπάλα όμως να κοντράρει. Η Κατσικά απάντησε στο 19’με τον Τσάμο, το σουτ του οποίου έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Γκάτζιος.
Η μεγαλύτεη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου ανήκε στους φιλοξενούμενους με τον Στέφο να κλέβει από τον Δέρβα και να βγαίνει τετ-α-τετ με τον Γκάτζιο, νικήθηκε όμως από τον τερματοφύλακα του Σταυρακίου που κράτησε ανέπαφη την εστία του.
Στο πρώτο δεκάλεπτο της επανάληψης είχαμε δυο δοκάρια, ένα για κάθε ομάδα. Στο 48’ ο Μαραγκός σημάδεψε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Τσακτσίρα και στο 53’ το σουτ του Λέκκα κόντραρε, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά, ο Γκάτζιος τη βρήκε με τα ακροδάχτυλα και κατέληξε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Σταυρακίου.
Οι φιλοξενούμενοι έχασαν και στο 77’ μεγάλη ευκαιρία με τον Λέκκα που νικήθηκε σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ με τον Γκάτζιο.
Η Θύελλα είχε την ευκαιρία να πάρει το ματς στην κανονική διάρκεια όταν ο ο Ιωάννου ανέτρεψε τον Στέφο στον τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων και ο διαιτητής Νέος καταλόγισε το πέναλτι. Ο παθών Στέφος ήταν και ο εκτελεστής του πέναλτι, αλλά ο Γκάτζιος έπεσε σωστά, απέκρουσε και έστειλε το ματς στην παράταση.
Στο ημίωρο της παράτασης οι δυο ομάδες εμφάνισαν σημάδια κόπωσης, αν και είχαν από μια ευκαιρία, το Σταυράκι με τον Γεωργίου στο 101’ και  η Κατσικά με τον Μπελεβέτη στο 114’. Η αναμέτρηση οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, όπου οι παίκτες της Κατσικάς έδειξαν πιο ψύχραιμοι και πήραν την πρόκριση.
Δέρβας και Κίτσιος αστόχησαν για το Σταυράκι που σκόραρε μόνο με τον Καλαμπόκη, σε αντίθεση με τους Μπελεβέτη, Στέφο, Χαλιάσο και Σιάμο που ευστόχησαν για τη Θύελλα και έδωσαν την πρόκριση στην ομάδα τους.
Διαιτησία: Νέος (Καραλής – Μωϋσιάδης)
Σταυράκι: Γκάτζιος, Δέρβας, Τσόκρης (69’ Γεωργίου), Ιωάννου, Καλαμπόκης, Κίτσιος, Οικονόμου, Γούλας (98’ Μάντζιος), Μαραγκός, Μασούρας (78’ Βούλγαρης), Κολιός.
Θύελλα Κατσικάς: Τσακτσίρας, Σιάμος, Χαράτσης (105’ Μαντεργκόνα), Αντωνίου, Λισγάρας, Τσάμος (68’ Μήτσης), Χαλιάσος, Μάντζιος, Στέφος, Μπελεβέτης, Λέκκας (112’ Χατζηπαντελίδης).

 

Νίκες για Σερβιανά, Απείθαρχο και Μπιζάνι σε εξ’ αναβολής παιχνίδια

• Σε εξ’ αναβολής αναμέτρηση για την 6η αγωνιστική της Α’ Ερασιτεχνικής ο Θρίαμβος Σερβιανών επικράτησε με 2-1 του Κουτσελιού και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα φτάνοντας τους 7 βαθμούς. Αντίθετα το Κουτσελιό έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να πλησιάσει σε απόσταση βολής από την κορυφή της βαθμολογίας.
• Σε εξ’ αναβολής παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής στον Α’ όμιλο της Β’ Ερασιτεχνικής ο Απείθαρχος νίκησε με 2-1 τον Πωγωνάτο.
• Τέλος, ο Πύρρος Μπιζανίου επικράτησε με 2-0 του Μαχητή Ιωαννίνων σε παιχνίδι της πρεμιέρας στον Β’ όμιλο της Γ’ Ερασιτεχνικής που είχε αναβληθεί.

Το καθημερɩνό ενημερωτɩκό δελτίο της Ηπείρου
στο email σου.