ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ετοιμάζει πρόγραμμα έργων για το 2016 ο Δήμος Δωδώνης

• Την διαδικασία για την κατάρτιση του τεχνικού προγράμματος έργων του 2016, ξεκινά ο Δήμος Δωδώνης και ήδη έγινε η πρώτη ενημέρωση  στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι Πρόεδροι και οι εκπρόσωποι των Τοπικών Κοινοτήτων ενημερώθηκαν από τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Θεοχάρη και εγγράφως για τη διαδικασία που προβλέπεται και βασική κατεύθυνση είναι οι προτάσεις έργων να λύνουν προβλήματα των τοπικών κοινωνιών. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου, σκοπός της Δημοτικής Αρχής είναι να ολοκληρώσει το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό μέσα στα περιθώρια που προβλέπει η νομοθεσία.Κυρίως όμως να καταρτίσει ένα πρόγραμμα έργων που θα αποτελεί το προϊόν της διαβούλευσης με τις τοπικές κοινωνίες και θα περιλαμβάνει τις προτάσεις των τοπικών κοινοτήτων.  Τέλος από το Δήμο, σημειώνεται ότι το φετινό πρόγραμμα, καταρτίζεται υπό τις πιο αντίξοες συνθήκες των τελευταίων ετών. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα μοναδικά έσοδα του Δήμου προέρχονται από την ΣΑΤΑ, η οποία έχει μειωθεί σημαντικά, ενώ δεν έχει δοθεί καμία δόση από τα παρακρατηθέντα. Οι πόροι από την ΣΑΤΑ και τα έσοδα του ίδιου του Δήμου, τα οποία, θα αποτελέσουν την βασική πηγή χρηματοδότησης για το τεχνικό πρόγραμμα του 2016.

22 Οκτ 2015 • 08:01
Ετοιμάζει πρόγραμμα έργων για το 2016 ο Δήμος Δωδώνης


• Την διαδικασία για την κατάρτιση του τεχνικού προγράμματος έργων του 2016, ξεκινά ο Δήμος Δωδώνης και ήδη έγινε η πρώτη ενημέρωση  στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι Πρόεδροι και οι εκπρόσωποι των Τοπικών Κοινοτήτων ενημερώθηκαν από τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Θεοχάρη και εγγράφως για τη διαδικασία που προβλέπεται και βασική κατεύθυνση είναι οι προτάσεις έργων να λύνουν προβλήματα των τοπικών κοινωνιών.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου, σκοπός της Δημοτικής Αρχής είναι να ολοκληρώσει το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό μέσα στα περιθώρια που προβλέπει η νομοθεσία.
Κυρίως όμως να καταρτίσει ένα πρόγραμμα έργων που θα αποτελεί το προϊόν της διαβούλευσης με τις τοπικές κοινωνίες και θα περιλαμβάνει τις προτάσεις των τοπικών κοινοτήτων.  
Τέλος από το Δήμο, σημειώνεται ότι το φετινό πρόγραμμα, καταρτίζεται υπό τις πιο αντίξοες συνθήκες των τελευταίων ετών. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα μοναδικά έσοδα του Δήμου προέρχονται από την ΣΑΤΑ, η οποία έχει μειωθεί σημαντικά, ενώ δεν έχει δοθεί καμία δόση από τα παρακρατηθέντα.
Οι πόροι από την ΣΑΤΑ και τα έσοδα του ίδιου του Δήμου, τα οποία, θα αποτελέσουν την βασική πηγή χρηματοδότησης για το τεχνικό πρόγραμμα του 2016.

Το καθημερɩνό ενημερωτɩκό δελτίο της Ηπείρου
στο email σου.