• Η συνεχιζόμενη απεργία των εργαζομένων στην «Γενική Ανακύκλωση Α.Ε.», προκαλεί πρόβλημα στη λειτουργία της πόλης των Ιωαννίνων. Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων αποφάσισε όπως οι εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας να μη μεταφέρουν υλικά ανακύκλωσης ούτε στο εργοστάσιο, ούτε στο ΧΥΤΑ όσο διαρκεί η κινητοποίηση, με αποτέλεσμα να αρχίσουν να συσσωρεύονται τα ανακυκλώσιμα υλικά στους μπλε κάδους.
Μετά την εξέλιξη αυτή, ο Δήμος Ιωαννιτών με χθεσινή του ανακοίνωση, καλεί τους πολίτες για το διάστημα στο οποίο συνεχίζεται η απεργία των εργαζομένων στο εργοστάσιο «ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Α.Ε.» να μη βγάζουν τα ανακυκλώσιμα υλικά στους «μπλε» κάδους. Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Δημήτρης Κατηρτσίδης, απευθύνθηκε και τους καταστηματάρχες ζητώντας τους να κρατήσουν τις ανακυκλώσιμες συσκευασίες στα καταστήματά τους, ώστε να μην υπάρξει επιβάρυνση στους εμπορικούς δρόμους. Τέλος κάλεσε όλους τους πολίτες να συμβάλλουν, ώστε να μην επιβαρυνθεί η εικόνα της πόλης.
Στο πλευρό των εργαζομένων στο εργοστάσιο της «Γενικής Ανακύκλωσης Α.Ε.», στέκεται με ανακοίνωσή του και ο Σύνδεσμος Εργολάβων Ηλεκτρικών Έργων Ιωαννίνων – Ηπείρου, υποστηρίζοντας ότι η εταιρία «θησαυρίζει από τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα που τους παρέχουν οι Δήμοι επιζητάει όμως μεγαλύτερη κερδοφορία με μισθούς πείνας».