ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Να γίνει, επιτέλους, ο αναδασμός της Αμπελουργικής Ζώνης Ζίτσας

11 Νοέ 2015 • 09:53
Να γίνει, επιτέλους, ο αναδασμός της Αμπελουργικής Ζώνης Ζίτσας

• Τρεις 10ετίες (!) περιμένουν, με δικαιολογημένη αγωνία, οι αμπελουργοί της περιοχής Ζίτσας να υλοποιηθούν οι κατά καιρούς εξαγγελίες και υποσχέσεις των πολιτικών παραγόντων για τον αναδασμό του συνόλου σχεδόν της Αμπελουργικής Ζώνης. Μετά τις εκλογές όλα ξεχνιούνται! Και οι ταλαιπωρημένοι αμπελουργοί περιμένουν τον ...μεσία!

Δάσος τα αμπέλια
Πραγματοποιήθηκαν, κατά καιρούς, στη Ζίτσα, ημερίδες, διημερίδες και συνέδρια και για την... ανάπτυξη της αμπελουργίας...
Πώς εννοούν άραγε την ανάπτυξη οι «ειδικοί», όταν χιλιάδες στρέμματα της Αμπελουργικής Ζώνης Ζίτσας, έχουν, από την πολυκαιρία, γίνει ένα απέραντο δάσος; Θεωρίες, κατά καιρούς, επαναλαμβανόμενες, αυτολεξί (!) των ομιλητών. Εν αναμονή νέων παρομοίων εκδηλώσεων για να επαναληφθεί το ίδιο ευχολόγιο!

Η μοναδική λύση
Στην τελευταία συγκέντρωση των αμπελουργών της περιοχής, που πραγματοποιήθηκε στη Ζίτσα, ένας εκ των ειδικών ομιλητών τόνισε ότι ο αναδασμός είναι η μοναδική λύση για την ανάπτυξη της αμπελουργίας και υποστήριξε ότι ο Περιφερειάρχης Ηπείρου έχει την αρμοδιότητα και πρέπει να κινήσει την προβλεπόμενη διαδικασία για τον αναδασμό της Αμπελουργικής Ζώνης. Και άλλοι ομιλητές της συγκέντρωσης συμφώνησαν απόλυτα με τον προλαλήσαντα.

Έκκληση προς Καχριμάνη
Το λόγο έχει, πλέον, ο Αλέκος Καχριμάνης, ο οποίος, κατά γενική εκτίμηση, έχει δώσει «δείγματα γραφής» σε θέματα που αφορούν την ανάπτυξη της Περιφέρειας.
Οι αμπελουργοί της περιοχής – και ιδιαίτερα οι νέοι – περιμένουν αποτελεσματική συμπαράσταση του Περιφερειάρχη Ηπείρου και του δραστήριου Δημάρχου Ζίτσας κ. Μιχάλη Πλιάκου στα σοβαρά τους προβλήματα.
Την απεγνωσμένη φωνή των αμπελουργών, πρέπει, έστω και τώρα, να ακούσουν ο Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος Ζίτσας. Οι ίδιοι ας αντιληφθούν ότι όταν πίνουμε κρασί Ζίτσας – από τα καλύτερα προϊόντα της Ευρώπης – πρέπει να είναι από σταφύλια της Αμπελουργικής Ζώνης Ζίτσας.
Όπως είναι ευνόητο, για να γίνει αυτό, είναι ανάγκη να έχουμε επάρκεια πρώτης ύλης! Την έχουμε; Αναμφισβήτητα ΟΧΙ! Δώστε, επιτέλους, λύση!..

Το καθημερɩνό ενημερωτɩκό δελτίο της Ηπείρου
στο email σου.