• Ένας 57χρονος Βούλγαρος ήταν ο εγκέφαλος της σπείρας η οποία το τελευταίο διάστημα εξαπατούσε ηλικιωμένους στην περιοχή των Ιωαννίνων, αποσπώντας τους χρήματα.
Ο δράστης συνελήφθη προχθές το απόγευμα στο ΚΤΕΛ Ιωαννίνων από άνδρες της Ασφάλειας και χθες οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, με την προανάκριση να συνεχίζεται.
Μαζί με συνεργάτες του ο Βούλγαρος ακολουθούσε συγκεκριμένη μεθοδολογία για να παρασύρουν τα θύματά τους και να αποκομίσουν εύκολο κέρδος. Συνήθως επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με άτομα, κυρίως τρίτης ηλικίας και προσπαθούσαν να τους αποσπάσουν χρήματα με το πρόσχημα ότι συγγενικό τους πρόσωπο έχει εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα με σοβαρό ή θανάσιμο τραυματισμό, για το οποίο ευθύνεται.
Μετά τις καταγγελίες θυμάτων της σπείρας η ΕΛ.ΑΣ είχε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών.