ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Ν.Δ. με εφαλτήριο την ενότητα μπορεί να διευρύνει τις προοπτικές της

5 Ιαν 2016 • 08:55
Η Ν.Δ. με εφαλτήριο την ενότητα  μπορεί να διευρύνει τις προοπτικές της

• Στην τελική ευθεία για την ηγεσία της Ν.Δ. εισέρχονται οι δυο υποψήφιοι Βαγγέλης Μεϊμαράκης και  Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού λίγες μέρες απομένουν (Κυριακή, 10 Ιανουαρίου) μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες για την επαναληπτική εκλογική διαδικασία.
Ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ., Κώστας Τασούλας σε χθεσινή του συνέντευξη στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Πειραιώς υπεραμύνθηκε για ακόμη μια φορά της υποψηφιότητας Μεϊμαράκη, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι ενωτικός μόνο από ιδεολογία, είναι ενωτικός και από χαρακτήρα και αυτό το έχει αποδείξει από τα αξιώματα που πέρασε. Μόνο με εφαλτήριο την αδιατάρακτη ενότητα μπορεί η Ν.Δ. να διευρύνει το ακροατήριο και τις προοπτικές της, γι’ αυτό και η ηγεσία Μεΐμαράκη είναι ηγεσία νίκης για την παράταξή μας».

Ανασυγκροτείται πλήρως…
Παράλληλα, ο Γιαννιώτης πολιτικός πρόσθεσε ότι από τις 10 Ιανουαρίου και μετά η Ν.Δ. ανασυγκροτείται και αναλαμβάνει πλήρως το ρόλο της. «Ως υπεύθυνη αξιωματική αντιπολίτευση σήμερα, αλλά και ως Κυβέρνηση αύριο που θα κληθεί να οδηγήσει τη χώρα έξω από τη σημερινή δοκιμασία. Μια δοκιμασία που προκλήθηκε απ΄ την επιπολαιότητα και τα πειράματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με αποτέλεσμα, εκεί που ήμασταν έτοιμοι να βγούμε στις αγορές χάρη στις θυσίες των Ελλήνων και τις προσπάθειες της Κυβέρνησης Σαμαρά, να ξαναμπλέξουμε σε νέο βαρύτατο τριετές μνημόνιο και να επανέλθει η γάγγραινα της ύφεσης και των ελλειμμάτων…».

Το παράδειγμα Κων/νου Καραμανλή…
Ο Κ. Τασούλας υπενθύμισε και μια σημερινή επέτειο: «Σαν σήμερα πριν ακριβώς 60 χρόνια, στις 4 Ιανουαρίου 1956, ένας αυτοδημιούργητος και άξιος πολιτικός ίδρυσε την Εθνική Ριζοσπαστική Ένωση διαπιστώνοντας ότι «Αι δύο μεγάλαι πολιτικαί παρατάξεις αίτινες προέκυψαν από τον διχασμόν του 1915, ετερμάτισαν ιστορικώς την αποστολήν των. Παραταύτα εξηκολούθησαν να επηρεάζουν  την δημοσίαν ζωήν. Η αναχρονιστική αύτη διαμόρφωσις των πολιτικών μας πραγμάτων συνετέλεσεν εις την δημιουργίαν ενός νοσηρού πολιτικού κλίματος, το οποίον εξέθρεψε κινήματα, επαναστάσεις, μεταπολιτεύσεις, χρεοκοπίας και προπαντός χαλάρωση των πολιτικών μας ηθών… Τα πολιτικά πάθη, η δυσπιστία των πολιτών προς το κράτος και προπαντός το πνεύμα της ευκολίας και των συμβιβασμών περιστέλλουν το αίσθημα του δημοσίου συμφέροντος… Εξ όλων αυτών συνάγεται ότι το πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει η χώρα μας είναι κυρίως πολιτικόν» για να καταλήξει, πριν 60 χρόνια ο Κωνσταντίνος Καραμανλής: Το πρόβλημα θα το λύσει μια «δύναμις ικανή και αποφασισμένη να πραγματοποιήσει την ειρηνικήν επανάστασιν».
»Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήξερε τα προβλήματα της χώρας, πρότεινε σοβαρές λύσεις στο λαό και ο λαός αναγνώρισε και επιβράβευσε το γνώστη και πραγματοποιό ηγέτη. Έτσι νικήσαμε τη μοίρα της Ψωροκώσταινας, ενώ σήμερα ο κ. Τσίπρας επαναφέρει την Ψωροκώσταινα», υπογράμμισε ο κ. Τασούλας.
Και κατέληξε στην τοποθέτησή του σημειώνοντας ότι «η περίπτωση της σταδιοδρομίας του Κωνσταντίνου Καραμανλή αποδεικνύει πως λύνοντας το πολιτικό μας πρόβλημα και αναλαμβάνοντας τις ευθύνες μας μπορούμε να βελτιώσουμε τη μοίρα μας. Σήμερα η Κυβέρνηση που είναι προϊόν όχι εκτίμησης του λαού, αλλά θυμού του λαού, προσπαθεί με το ζόρι να υλοποιήσει μια ευρωπαϊκή πορεία αποτυγχάνοντας παντού εκτός απ’ την οικοδόμηση ενός νέου καθεστωτικού- κομματικού κράτους. Ο λαός σιγά-σιγά αντιλαμβάνεται όλη αυτή την καταστροφική οπισθοχώρηση και σύντομα η Ν.Δ. θα κληθεί να αναλάβει τις ευθύνες της για μια νέα πορεία εθνικής ανόρθωσης».

Η Ν.ΕΦ.Ε. Ιωαννίνων
Στο μεταξύ, με χθεσινή ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Εφορευτική Επιτροπή (Ν.ΕΦ.Ε.) του Ν. Ιωαννίνων υπενθυμίζει ότι οι επαναληπτικές εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη του νέου Προέδρου του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας  θα διεξαχθούν την ερχόμενη Κυριακή 10 Ιανουαρίου από τις 7 π.μ. έως τις 7 μ.μ. στα ίδια εκλογικά τμήματα.
Στην  εκλογή του Νέου Προέδρου της Ν.Δ.  μπορούν να συμμετάσχουν  μόνο όσοι συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία της 20ης Δεκεμβρίου.
Οι ψηφοφόροι θα πρέπει να προσέλθουν για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στο ίδιο εκλογικό  τμήμα που ψήφισαν στην πρώτη εκλογή. Αν δεν προσέλθουν στο ίδιο εκλογικό τμήμα δεν θα μπορέσουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα οπουδήποτε αλλού.     
Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος θα γίνεται μόνο με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας, ή του διαβατηρίου, ή του διπλώματος οδήγησης, για την ταυτοπροσωπία τους.  Η ψηφοφορία θα ασκείται χωρίς την καταβολή χρηματικού ποσού.  
Εγγραφές νέων φίλων και νέων Μελών του κόμματος της Ν.Δ. δεν θα πραγματοποιούνται κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας της 10ης Ιανουαρίου στα  εκλογικά τμήματα.    

Το καθημερɩνό ενημερωτɩκό δελτίο της Ηπείρου
στο email σου.