ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το δίκτυο ύδρευσης Μελιάς σε δρόμο υλοποίησης

18 Φεβ 2016 • 09:09
Το δίκτυο ύδρευσης Μελιάς σε δρόμο υλοποίησης

• Το δρόμο της υλοποίησης παίρνει ένα σημαντικό έργο για το Τοπικό Διαμέρισμα Μελιάς του Δήμου Δωδώνης, καθώς είναι η πρώτη πρόταση που υποβλήθηκε και εντάχθηκε στο νέο ΕΣΠΑ.
Πρόκειται για την πράξη «Κατασκευή εξωτερικού δικτύου ύδρευσης σύνδεσης του Τοπικού Διαμερίσματος Μελιάς», με προϋπολογισμό 260.000 ευρώ, η οποία εντάχθηκε στον άξονα προτεραιότητας «προστασία του περιβάλλοντος και αειφόρος ανάπτυξη» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ήπειρος.
Από το Δημοτικό Συμβούλιο Δωδώνης, κατά την τελευταία του συνεδρίαση, έγινε η αποδοχή ένταξης του έργου, το οποίο μπορεί πλέον να ξεκινήσει με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης τον Ιούλιο του 2018.

Ο Δήμαρχος Δωδώνης
Ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης, σε δηλώσεις του σημείωσε ότι πρόκειται για μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, καθώς αφενός ο Δήμος παρουσιάζει πλήρη ετοιμότητα για την αξιοποίηση κονδυλίων της νέας προγραμματικής περιόδου, αφετέρου διασφαλίζει ένα σημαντικό έργο που θα επιλύσει οριστικά τα προβλήματα υδροδότησης στη Μελιά.
«Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε κάθε χρηματοδοτική ευκαιρία που προκύπτει από κοινοτικά προγράμματα. Και προς την κατεύθυνση αυτή κινούμαστε με οργάνωση και συντονισμό. Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος, χρησιμοποιώντας σήμερα όλες τις μελέτες που είχαν μείνει στα συρτάρια του Δήμου τα προηγούμενα χρόνια», επισήμανε ο Δήμαρχος. Υπενθύμισε δε, ότι από το 2012, είχε κάνει σχετική πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο για ένταξη του συγκεκριμένου έργου στο προηγούμενο ΕΣΠΑ, το οποίο διέθετε περισσότερα κονδύλια για υποδομές, όμως κάτι τέτοιο δεν είχε γίνει.
Το έργο ύδρευσης της Μελιάς περιλαμβάνει την κατασκευή δικτύου με λειτουργία λόγω βαρύτητας κι εν συνεχεία μικρή άντληση. Η κατασκευή του αγωγού, θα ξεκινήσει από την υπάρχουσα δεξαμενή Κοπάνης και την υπερχείλισή της.

Το καθημερɩνό ενημερωτɩκό δελτίο της Ηπείρου
στο email σου.