ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Καθάρισε» και στην Κόνιτσα, Πίνδος-Βελισσάριο 1-3

 

22 Φεβ 2016 • 09:11
«Καθάρισε» και στην Κόνιτσα, Πίνδος-Βελισσάριο 1-3

 

• Το Βελισσάριο πέρασε με «διπλό» και μέσα από την Κόνιτσα καθώς επικράτησε με 1-3 της τοπικής Πίνδου και παραμένει το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο του πρωταθλητή στην Α Ερασιτεχνική.

Οι παίκτες και η διοίκηση του ΑΟΒ αφιέρωσαν αυτή τη νίκη στον ποδοσφαιριστή της ομάδας Χρήστο Παπαναγιώτου που υπέστη τετραπλό κάταγμα στο πρόσωπο στο προηγούμενο παιχνίδι με τα Σερβιανά.
Παρά τις πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες και την έντονη βροχόπτωση το ματς έγινε σε σχετικά καλό αγωνιστικό χώρο και στηρίχτηκε κυρίως στο πάθος και τη δύναμη των ποδοσφαιριστών.
Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήταν για το Βελισσάριο με ένα σουτ του Γιαννάκη στο 5', ενώ η Κόνιτσα απάντησε στο 8' με σουτ του Λάμπρου. Το πρώτο εικοσάλεπτο κύλησε με τις δύο ομάδες να δείχνουν ότι το ματς θα είναι ντέρμπι, όμως ο ΑΟΒ με δύο γκολ μέσα σε ένα τρίλεπτο κατάφερε να βάλει τις βάσεις για την εκτός έδρας νίκη του.
Αρχικά στο 23' όταν ο Κολιός ανατράπηκε μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής Θάνος καταλόγισε το πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Σπύρος Νικολάου, ο οποίος ευστόχησε και έκανε το 0-1.
Τρία λεπτά αργότερα ο AOB πέτυχε και δεύτερο όταν ο Νάσιος με κεφαλιά ύστερ από κόρνερ του Σταμούλη νίκησε τον Γκοτζιά και έκανε το 0-2.
Η Κόνιτσα πέτυχε γρήγορα την μείωση του σκορ στο 30' μετά από εκτέλεση κόρνερ του Βλάχου Χ. και λάθος του τερματοφύλακα Μάντζιου η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του για το 1-2. Ο Τζιάλλας στο αμέσως επόμενο λεπτό είχε την ευκαιρία να πετύχει τρίτο γκολ για τον ΑΟΒ αλλά προβολή του έφυγε δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με μια καλή στιγμή για την Πίνδο στο 44', όμως το σουτ του Πατσιούρα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μάντζιου.
Στην επανάληψη έγινε δυνατό παιχνίδι με την βροχή να πέφτει ασταμάτητη και τις δύο ομάδες να έχουν λιγοστές φάσεις. Στο 51' ένα σουτ του Γιαννάκη έφυγε άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και ένα σουτ του Σταμούλη στο 72'. Στο 84' ο Γιαννάκης βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση όμως στο σουτ που επιχείρησε η μπάλα κόντραρε σε σώμα αμυντικού της Κόνιτσας και έφυγε κόρνερ.
Τελικά το Βελισσάριο πέτυχε και τρίτο γκολ στο 86' και «καθάρισε» την αναμέτρηση με σέντρα-σουτ του Κολιού από δεξιά που νίκησε τον Γκοτζιά και διαμόρφωσε το τελικό 1-3.
Να σημειωθεί ότι οι παίκτες του Βελισσαρίου μπήκαν στον αγωνιστηκό χωρό φορώντας μπλουζάκια τα οποία ζητούσαν να γυρίσει γρήγορά κοντά τους ο Παπαναγιώτου που στον περασμένο αγώνα με τα Σερβιανά έπαθε τετραπλό κάταγμα στο πρόσωπο.
Διαιτησία: Θάνος (Λιόντος - Παπαλαζάρου)
Πίνδος Κόνιτσας (Γιώτης): Γκοτζιάς, Τσιτσιόλλης (52' Ρούστα), Βλάχος Π. του Ι.,  Πορφύρης (63' Γκίκας), Μούρας (63' Δημόπουλος), Πατσιούρας, Πούλιος, Βλάχος Π.του Δ., Βλάχος Χ., Λάμπρου, Μουρεχίδης Σ.
Βελισσάριο (Ζώης): Μάντζιος, Νικολάου Κ., Ασωνίτης, Νάσιος, Βατζιώτης Π., Κολιός, Τζιάλλας (87΄ Νούγιας), Γιαννόπουλος, Γιαννάκης, Σταμούλης (87΄ Βαρτζιώτης Β.), Νικολάου Σ.  (78' Μπαλογιάννης).

Κρανούλα - Πέραμα 3-0

• Στη δεύτερη θέση της Α Ερασιτεχνικής παρέμεινε η Δόξα Κρανούλας που επικράτησε 3-0 της Προοδευτικής Περάματος σε ένα παιχνίδι που έγινε κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες και ανέβηκε στους 52 βαθμούς διατηρώντας τη διαφορά των οκτώ πόντων πίσω από το πρωτοπόρο Βελισσάριο.
Ο αγώνας εξελίχθηκε σε παράσταση σε ένα ρόλο, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, καθώς οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και κυριάρχησαν σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου.
Η πρώτη καλή στιγμή για την Κρανούλα όταν ο Χριστακόπουλος εκτέλεσε πλασαριστά ένα κόρνερ προς τον Τσιρογιάννη, αυτός έκανε το σουτ, ο Γκουγιάννος απέκρουσε και ο Τάτσης σε κενή εστία έστειλε την μπάλα άουτ.
Η Δόξα άνοιξε το σκορ στο 9' με γυριστό σουτ του Χριστακόπουλου μετά από δυνατή εκτέλεση πλαγίου του Γκόλια, ο οποίος είναι σπεσιαλίστας στα πλάγια.
Στο 17'ο Γεωργίου έκανε το σουτ αλλά ο Γκουγιάννος απέκρουσε, ενώ στο 19' η Κρανούλα είχε δοκάρι με τον Χριστακόπουλο.
Η καθολική υπεροχή της Κρανούλας μετουσιώθηκε και σε δεύτερο γκολ στο 29' όταν ο Τσουμάνης Δ. βρήκε τον Χριστακόπουλο και αυτός δεν δυσκολεύτηκε με πλασέ να κάνει το 2-0.
Στο 31' ο Γκουγιάννος απέκρουσε σουτ του Τσιρογιάννη, ενώ στο 35' η Δόξα πέτυχε και τρίτο γκολ με κεφαλιά του Τάτση μετά από κόρνερ του Τσιρογιάννη.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε  από πλευράς Κρανούλας που κοιτούσε περισσότερο να διατηρήσει το σκορ, παρά να απειλήσει την εστία του Γκουγιάννου.
Η μοναδική αξιόλογη φάση για το Πέραμα ήταν στο 47' με ενα σουτ του Παπαδόπουλου που πέρασε λίγο δίπλα από την εστία του Αρχοντάκη.
Διαιτησία: Τάσης (Ντόντης-Ράπτη).
Κρανούλα: Αρχοντάκης, Κέντος, Μαρμούτας, Σκλιβανίτης (67' Παππάς Ε.), Γκόλιας, Γεωργίου, Τσουμάνης Δ. (76' Τσουμάνης Π.), Τάτσης, Ριστάνης (46' Ηλίας), Τσιρογιάννης, Χριστακόπουλος.
Πέραμα: Γκουγιάννος, Παππάς, Τσάνος, Κοτσίνας, Βλαχιώτης (46' Ντόβας), Στόλης, Γούσιας, Παπαδόπουλος, Κίτσιος, Ευαγγελίδης, Στάθης (46' Μπισέλας-67' Μπαρούτας).

Κόντσικα-Κρύα 2-3
• Σημαντικό τρίποντο στην μάχη που δίνει για την παραμονή πέτυχε η Κρύα απέναντι στην αξιόμαχη Κόντσικα που πάλεψε το ματς μέχρι το τελευταίο σφύριγμα. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν τα εύκολα δύσκολα κόντρα στην ουραγό Κόντσικα καθώς πάρα το προβάδισμα τους με 0-3, οι γηπεδούχοι μείωσαν με δύο γκολ σε διάστημα πέντε λεπτών και έβαλαν φωτιά στην αναμέτρηση.
Στο πρώτο ημίχρονο η Κρύα είχε τον έλεγχο και προσπαθούσε να βρει κενούς χώρους προς την αντίπαλη εστία σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο, κάτω από καταρρακτώδη βροχή και αέρα, εκμεταλλευόμενη τα αμυντικά λάθη των γηπεδούχων πήγε στα αποδυτήρια με δυο γκολ διαφορά.
Η πρώτη φάση στην αναμέτρηση ανήκε στους γηπεδούχους και έγινε στο 5' με τον Ξυλογιάννη να σουτάρει έξω από την περιοχή με την μπάλα να κοντράρει σε αμυντικό της Κρύας και να καταλήγει σε κόρνερ.
Η συνέχεια όμως δεν ήταν ίδια για την Κόντσικα καθώς οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν στροφές και άνοιξαν το σκορ με τον Διονάτο στο 11'. Ο παίκτης της Κρύας εκμεταλλεύτηκε το λάθος γύρισμα του Ντόβα και μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ για το 0-1.
Στο 36' η Κρύα διπλασίασε τα τέρματα της στον αγώνα με σουτ του Κατσαρού έξω από την περιοχή που νίκησε τον Κέτογλου για το 0-2.
Στο ξεκίνημα της επανάληψης το σκηνικό δεν άλλαξε με την Κρύα να κάνει το 0-3  στο 58΄ ύστερα από όμορφη ενέργεια του Πεχλιβάνη.
Σε εκείνο το σημείο οι παίκτες των γηπεδούχων αφυπνιστήκαν και εκμεταλλεύτηκαν την αδράνεια και τον εφησυχασμό των αντιπάλων τους και μέσα σε πέντε λεπτά έκαναν το ματς ροντέο. Αρχικά με το όμορφο γυριστό σουτ του Ξυλογιάννη από το ύψος του πέναλτι στο 66΄για το 1-3 και στη συνέχεια στο 71' όταν ο Κοσμάς εκμεταλλεύτηκε την ασθενή απόκρουση του Αλεξάνδρου ύστερα από το απευθείας φάουλ του Αλεξιού και διαμόρφωσε το 2-3.
Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος με την Κόντσικα να προσπαθεί να ανορθόδοξα να βγει στην επίθεση και την ομάδα της Κρύας να κρατά το αποτέλεσμα και τους πολύτιμους τρεις βαθμούς ενόψει της δύσκολης συνέχειας.
Διαιτησία: Μπόσιας (Λέτσιος - Διαμάντης)
Κόντσικα: Κέτογλου, Ντόβας Ν., Μητρογιάννης (65΄Ζέρβας), Ντόβας Κ., Τζώρτζης, Ξυλογιάννης, Αλεξίου, Κοσμάς, Κολοβός, Σπαλιάρας (49΄Sulaj), Θανάσης (85΄Γκόγκος).
Κρύα: Αλεξάνδρου, Κουκλίδης, Τσίος, Μπονόβας, Σήτος, Κύρκος, Πεχλιβάνης, Τσόκρης (83΄Μπαμπούλιας), Διονάτος (65΄Κωνσταντινίδης), Παππάς, Κατσαρός (85΄Πέτσιος).

αποτελέσματα 23η αγωνιστική

Κόντσικα-Κρύα    2-3
Δόξα Κρανούλας-Πέραμα    3-0
Μουσιωτίτσα-Σταυράκι    2-0
Πίνδος Κόνιτσας-Βελισσάριο    1-3
Μικρασιάτες-Αμπελόκηποι    1-1
Θύελλα Ελεούσας-Δαφνούλα    3-0
Λογγάδες-Ανατολή    3-0    
Κουτσελιό-Σερβιανά    2-2
Χουλιαράδες-Ασβεστοχώρι    2-2

βαθμολογία 23η αγωνιστική

1. Βελισσάριο     60    69-10
2. Δόξα Κρανούλας     52    54-18
3. Ανατολή     45    51-20
4. Χουλιαράδες     44    43-25
5. Θύελλα Ελεούσας     43    33-23
6. Λογγάδες     42    33-23
7. Κουτσελιό     34    31-35
8. Πέραμα     32    34-31
9. Μουσιωτίτσα     31    26-15
10. Αμπελόκηποι     30    31-35
11. Πίνδος Κόνιτσας     29    31-31
12. Σερβιανά     29    29-50
13. Κρύα     28    28-24
14. Μικρασιάτες     22    24-35
15. Σταυράκι     17    22-40
16. Ασβεστοχώρι     12    15-61
17. Δαφνούλα     12    10-46
18. Κόντσικα     7    17-59

επόμενη 24η αγωνιστική

(27, 28/2/2016)
Πέραμα - Κρύα
Σταυράκι - Κόντσικα
Δαφνούλα - Μουσιωτίτσα
Βελισσάριο - Θύελλα Ελεούσας
Ανατολή - Χουλιαράδες
Αμπελόκηποι - Δόξα Κρανούλας
Ασβεστοχώρι - Μικρασιάτες
Λογγάδες - Κουτσελιό
Σερβιανά - Πίνδος Κόνιτσας

AGIA MARINA APOEL 21 2 16

Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αν  και «καρδιοχτύπησε» καθώς βρέθηκε με δύο γκολ πίσω στο σκορ, η Αγία Μαρίνα πέτυχε τρία γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο και πήρε τη νίκη με 2-3 από τον ΑΠΟΕΛ στο γήπεδο της ΕΠΣΗΠ και ανέβηκε στους 49 βαθμούς όντας πρωτοπόρος στον Α΄ όμιλο.
Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 20ης αγωνιστικής ξεχώρισαν τα «διπλά» των Πωγωνάτου και Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά σε Αμφιθέα και Περίβλεπτο αντίστοιχα, ενώ στη μάχη της ανόδου βρίσκεται και το Νησί που κέρδισε 2-0 την Βουνοπλαγιά και ανέβηκε στους 38 βαθμούς,
Στον Β΄όμιλο, η Ηλιόκαλη έκανε την έκπλήξη καθώς επικράτησε με 1-0 του Μετσόβου στο ματς του Σαββάτου. Οι Μετσοβίτες έμειναν στους 44 βαθμούς και πλέον έχουν συγκάτοικο στην κορυφή την Θύελλα Κατσικάς που μετέτρεψε σε περίπατο το ντέρμπι με την Κράψη καθώς επικράτησε με 0-4. Σημαντικό έδαφος στη μάχη της ανόδου έχασαν Κοσμηρά και Ολυμπιακός Βοτανικού, με την πρώτη να χάνει 3-2 από την Αετορράχη και τον Βοτανικό να μένει στο 2-2 με την Πεδινή.

A' OMIΛOΣ

(20η Αγωνιστική)
Αμφιθέα - Πωγωνάτος    1-2
Απείθαρχος - Δαβάκης    3-0
Ροδοτόπι - Πανζαγορισιακός    1-1
Α.ΠΟ.Ε.Λ. - Αγία Μαρίνα    2-3
Ζωοδόχος - Ζίτσα    5-0
ΠΑΟ Κόνιτσας - Κεφαλόβρυσο    2-2
Πρωτόπαππα - Πεντέλη    3-1
Περίβλεπτος - Αγροτ. Αστέρας    1-3
Αετός Νήσου - Βουνοπλαγιά    2-0

H BAΘMOΛOΓIA
(σε 20 ματς)
1. Αγία Μαρίνα     49    71-24
2. Πωγωνάτος     39    54-27
3. Ζωοδόχος     39    47-24
4. Αγροτ. Αστέρας    36    45-24
5. Κεφαλόβρυσο     38    47-33
6. Αετός Νήσου    38    45-28
7. Ροδοτόπι*      36    42-20
8. Απείθαρχος     31    37-38
9. Πανζαγορισιακός     30    41-20
10. Βουνοπλαγιά     29    35-36
11. Αμφιθέα     26    36-29
12. ΠΑΟ Κόνιτσας    25    25-25
13. Περίβλεπτος      24    41-42
14. Α.ΠΟ.Ε.Λ.     21    30-38
15. Πρωτόπαππα*     10    28-50
16. Πεντέλη     12    24-56
17. Δαβάκης     6    21-89
18. Ζίτσα     4    17-83
* Έχουν ένα ματς λιγότερο

H ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(21η - 27, 28/2/2016): Δαβάκης - Πρωτόπαππα, Βουνοπλαγιά, Πανζαγορισιακός, Αγία Μαρίνα, Ζωοδόχος, Πωγωνάτος - Απείθαρχος, Ζίτσα - ΠΑΟ Κόνιτσας, Κεφαλόβρυσο - Περίβλεπτος, Πεντέλη - Ροδοτόπι, Αγροτ. Αστέρας - Αετός Νήσου, Α.ΠΟ.Ε.Λ. - Αμφιθέα.

Β ΟΜΙΛΟΣ

(20η Αγωνιστική)
Χαραυγή - Χαροκόπι    1-4
Ηλιόκαλη - Μέτσοβο    1-0
Ολυμπιακός Βοταν. - Πεδινή    2-2
Περιστέρι - Δροσοχώρι    2-3
Χρυσοβίτσα - Καστρίτσα    1-2
Αετορράχη - Κοσμηρά    3-2
Μηλιά Μετσόβου - Πλατανιά    1-3
ΠΑΣ Κάστρου - Πράμαντα    3-3
ΠΑΣ Κράψης - Θύελλα Κατσ.    0-4

H BAΘMOΛOΓIA
(σε 20 ματς)
1. Θύελλα Κατσικάς     44    40-9
2. Μέτσοβο*     44    42-18
3. ΠΑΣ Κράψης     42    66-29
4. Κοσμηρά     37    38-23
5. Ολυμπιακός Βοτανικού     36    44-27
6. Χαραυγή     33    31-31
7. Πράμαντα     32    36-25
8. Αετορράχη     32    35-34
9. Πεδινή*     31    27-24
10. Χαροκόπι     30    39-35
11. Δροσοχώρι     30    29-26
12. Ηλιόκαλη     26    29-33
13. Πλατανιά      21    25-31
14. ΠΑΣ Κάστρου     19    39-47
15. Καστρίτσα*    19    27-43
16. Μηλιά Μετσόβου     14    26-61
17. Χρυσοβίτσα*     10    17-50
18. Περιστέρι     3    15-59
* Έχουν ένα ματς λιγότερο

H ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(21η - 27, 28/2/2016): Mέτσοβο - Περιστέρι, Πεδινή - Αετορράχη, Κοσμηρά - Χαραυγή, Χαροκόπι - Κράψη, Καστρίτσα - Ολυμπιακος Βοτανικού, Χρυσοβίτσα, Ηλιόκαλη, Δροσοχώρι - ΠΑΣ Κάστρου, Πράμαντα - Μηλιά, Θύελλα Κατσικάς - Πλατανιάς.

Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Α ΟΜΙΛΟΣ
(17η Αγωνιστική)
Καρυές - Κληματιά    1-1
Πετσάλι - Μάρμαρα    2-0
Λαψίστα - Αετός Αγίου Ιωάννη    1-7
ΠΑΟ Ιωαννίνων - Ρίζα    4-1
Ραφταναίοι-Α.Ε. Καμποχωρ.    (σήμερα)
ΑΕ Γιάννενα - Ανάργυροι    (σήμερα)

H BAΘMOΛOΓIA
(σε 17 ματς)
1. ΑΕ Γιάννενα*     37    50-15
2. Πετσάλι*     36    41-22
3. Κληματιά     34    41-16
4. ΠΑΟ Ιωαννίνων*     32    46-18
5. Ραφταναίοι**    31    39-16
6. Καρυές*     28    38-18
7. Ρίζα*    21    30-36
8. Αετός Αγίου Ιωάννη     17    38-47
9. Ανάργυροι**     17    47-34
10. Α.Ε. Καμποχωρίων**     13    38-44
11. Μάρμαρα     8    15-59
12. Λαψίστα*     -4    8-106
* Έχουν ένα ματς λιγότερο
** Έχουν δύο ματς λιγότερα

H ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(18η - 27, 28/2/2016): ΠΑΟ Ιωαννίνων - Μάρμαρα, Καμποχώρια - Ανάργυροι, Ρίζα - Κληματιά, Ραφταναίοι - Αετός Αγίου Ιωάννη, ΑΕ Γιάννενα - Πετσάλι, Λαψίστα - Καρυές.

Β ΟΜΙΛΟΣ
(17η Αγωνιστική)
Καππαδόκες - Βοτονόσι    1-5
Ελληνικό - Ρωμανό    5-0
Μουζακαίοι - Συρράκο    0-4
Ρόνα Ανηλίου - Πήγασος    5-0
Μπιζάνι - Πηγές Λούρου    4-1

H BAΘMOΛOΓIA
(σε 17 ματς)
1. ΠΑΣ Πηγών Λούρου**      38    48-17
2. Συρράκο*      36    40-8
3. Ελληνικό**      34    38-11
4. Πύρρος Μπιζανίου*      25    28-18
5. Βοτονόσι*      22    21-33
6. Ρόνα Ανηλίου***      20    25-20
7. Πήγασος**     18    21-29
8. Μουζακαίοι**      17    15-34
9. Καππαδόκες**      16    31-40
10. Μαχητής Ιωαννίνων**     7    13-48
11. Ρωμανό**       4    12-34
* Έχουν ένα ματς λιγότερο
** Έχουν δύο ματς λιγότερα
*** Έχει τρία ματς λιγότερα

H ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(18η): Ρωμανό - Μαχητής Ιωαννίνων, Πήγασος Ελληνικό, Βοτονόσι - Μουζακαίοι, ΠΑΣ Πηγών Λούρου - Ρόνα Ανηλίου, Καππαδόκες - Πύρρος Μπιζανίου.

Το καθημερɩνό ενημερωτɩκό δελτίο της Ηπείρου
στο email σου.