• Τέσσερις υποθέσεις κλοπών φωτοβολταϊκών πάνελ καθώς και δύο ακόμα κλοπές, που διαπράχθηκαν στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή της Ηγουμενίτσας, εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς.
Η συστηματική έρευνα οδήγησε στα ίχνη δύο ημεδαπών, ηλικίας 28 και 29 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και φθοράς ξένης ιδιοκτησίας. Επίσης, στη δικογραφία περιλαμβάνεται και ένας 24χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Από την ανάλυση του τρόπου δράσης και την αξιολόγηση των προανακριτικών στοιχείων, διαπιστώθηκε ότι οι δύο δράστες κατά το χρονικό διάστημα από 23-02-2016 έως 07-03-2016, διέπραξαν από κοινού, τις παρακάτω κλοπές:
- από υπό κατασκευή αντλιοστάσιο του Δήμου Ηγουμενίτσας, που βρίσκεται στο 1ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Πλαταριάς – Συβότων, αφαίρεσαν δύο φωτοβολταϊκά πάνελ
- από εργοτάξιο εταιρίας, που βρίσκεται στο Λαδοχώρι Ηγουμενίτσας, αφαίρεσαν ένα φωτοβολταϊκό πάνελ και μία μπαταρία φωτοβολταϊκού
- από ταράτσα οικίας, ιδιοκτησίας 42χρονου ημεδαπού, στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας, αφαίρεσαν δύο φωτοβολταϊκά πάνελ ενώ ταυτόχρονα προκάλεσαν και φθορές
Επίσης, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, ο 28χρονος δράστης από αρχές Σεπτεμβρίου του προηγούμενου έτους έως την 29-02-2016 διέπραξε τρεις ακόμα κλοπές και συγκεκριμένα:
- από υδραγωγείο της Δ.Ε.Υ.Α. Ηγουμενίτσας, που βρίσκεται στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας, αφαίρεσε μία γεννήτρια
- από σχολείο στην πόλη της Ηγουμενίτσας, αφαίρεσε ένα φορητό υπολογιστή, ένα βιντεοπροβολέα και ένα δρομολογητή διαδικτύου
- από εγκατάσταση ιδιοκτησίας 58χρονου ημεδαπού, στο Λαδοχώρι Ηγουμενίτσας, αφαίρεσε δύο φωτοβολταϊκά πάνελ και μία μπαταρία φωτοβολταϊκού
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 28χρονος την 15-02-2016 είχε πουλήσει τον κλεμμένο βιντεοπροβολέα σε 24χρονο ημεδαπό, ενώ σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του κλεπταποδόχου, βρέθηκε ένας ακόμη φορητός υπολογιστής, που κατασχέθηκε ως προϊόν κλοπής.
77χρονος αντιμέτωπος με δύο ένοπλους ληστές στο Αηδονοχώρι Κόνιτσας
• Αντιμέτωπος με δυο ένοπλους ληστές βρέθηκε χθες το πρωί ένας 77χρονος στο Αηδονοχώρι Κόνιτσας. Οι δυο δράστες Αλβανικής καταγωγής, ηλικίας 33 και 26, με την απειλή όπλου, αφαίρεσαν από το σπίτι του ηλικιωμένου άνδρα, μικρό χρηματικό ποσό. Λίγο αργότερα οι αστυνομικοί τους εντόπισαν και τους συνέλαβαν.
22χρονος έκλεψε παλέτες από σούπερ μάρκετ
• Για κλοπή 15 ξύλινων παλετών από σούπερ μάρκετ στην Ελεούσα συνελήφθη στα Γιάννενα ένας 22χρονος Ρομά, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Κλοπή από μάντρα οικοδομικών υλικών
• Έξι μπαταρίες οχημάτων και ένα ράδιο – CD έκλεψε 26χρονος ημεδαπός από μάντρα οικοδομικών υλικών ιδιοκτησίας 45χρονου στην Ηγουμενίτσα. Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας εξιχνίασαν την κλοπή όταν σε έλεγχο που έκαναν αστυνομικοί της Ομάδας Δίας στο αυτοκίνητο του 26χρονου βρήκαν τα αντικείμενα, των οποίων την κατοχή δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.
Για 5 καταδικαστικές αποφάσεις συνελήφθη 40χρονος στα Γιάννενα
• Πέντε καταδικαστικές αποφάσεις εκκρεμούσαν σε βάρος ενός 40χρονου, που συνελήφθη στα Γιάννενα από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων. Οι καταδικαστικές αποφάσεις είναι οι εξής: απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, ποινής φυλάκισης 53 μηνών και χρηματικής ποινής 48.000 ευρώ, για φοροδιαφυγή, απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικής ποινής 11.000 ευρώ, για υγειονομικές παραβάσεις, απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, ποινής φυλάκισης πέντε μηνών, για υπεξαγωγή εγγράφων και δύο αποφάσεις του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, συνολικής ποινής φυλάκισης εφτά μηνών, για υγειονομικές παραβάσεις.
• Στο Δελβινάκι Ιωαννίνων συνελήφθη χθες ένας 28χρονος Αλβανός, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί αλλοδαπών.